Cimke: Fidesz-KDNP frakció

Sajtóanyagok > Vélemények

Dr. Aradszki András az Érd TV Négyszemközt c. műsorában

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő az Érdi Városi Televízió Négyszemközt című műsorában válaszolt aktuális kérdésekre május 6-án. A felvétel megtekinthető itt!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírek

Vigyázat: lomtalanítás!

Az előző évek rossz tapasztalata, lakossági aggodalmak miatt és a közrend, közbiztonság érdekében a Fidesz-KDNP frakció nagyon kér mindenkit, hogy figyeljen oda az idei lomtalanításra, tartsa be az időpontokat a hulladék kihelyezésére, hisz közös érdekünk a sikeres lomtalanítás. Kérjük a diósdi lakosokat, hogy a lomtalanításra szánt hulladékot a megadott napon 700-ra helyezzék a házuk elé, mert az Érdkom járművei a telephelyről 700-kor indulnak és minden utcában csak egyszer haladnak végig, s a későn vagy nem a napján kirakott hulladékot már nem áll módjukban elszállítani.

Dr. Ostorházi László frakcióvezető, bizottsági elnök levélben kérte Balog János őrsparancsnok urat, hogy kiemelten figyeljék a közrend, és a közbiztonság betartását ebben az időszakban. A képviselő úr kérte, hogy őrsparancsnok úr szervezze meg a polgárőrséggel és a közterület felügyelettel a közrend és a közbiztonság fokozott fenntartását ebben az időben és az illetéktelenek szemétlerakását akadályozza meg (ami sokszor veszélyes hulladékot is jelent) Kérte a Jegyző urat,  hogy személyesen felügyelje a folyamatot, hívja fel a figyelmét az Érdkom kft-nek arra, hogy a szállítási késedelem a szóban forgó területen óriási mennyiségű szemetet eredményez  – ez az előző évek tapasztalata -, és ennek a költségeit nem vállalhatja magára az Önkormányzat.

diósd_lom_járat_201105_

 

Vélemények

A polgármester már nem tervez iskolabővítést?

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen napirendre került az önkormányzat gazdasági terve, amelynek elvileg  Spéth Géza polgármester ciklusprogramjára, választási ígéreteire kellett (volna) épülnie. Az októberi dokumentumban szereplőkkel ellentétben azonban ebben az iratban nem szerepelt többek között az iskolabővítés terve.Hírek > Média

Leszavazták az indítványt!

Csökkentené a diósdi település vezetők és képviselők tiszteletdíját a helyi Fidesz-frakció. Dizseri András képviselő a Rádió6-nak elmondta: módosító indítványt nyújtott be, amelyben azt kezdeményezte, hogy a polgármester, alpolgármester és a testület tagjai 30 százalékkal kevesebb illetményt kapjanak az önkormányzat anyagi helyzetének rendezése érdekében. Az ezzel megtakarított pénz felét a rászorulók megsegítésére, a másik felét pedig civil szervezetek támogatására fordíthatta volna Diósd. A javaslatot azonban a testület többsége nem támogatta. Az alábbi linkre kattintva Dizseri Andrást hallhatják:

Flash required

fizetés-dizseri0415!!

 Hírek

Megrongálták erdélyi testvértelepülésönkön Wass Albert sírját

Marosvécsen, Diósd testvértelepülésén, a Kemény kastély parkjában lévő kő síremlékről ismeretlenek lecsavarozták és elvitték Wass Albert portréját ábrázoló, Hunyadi László szobrász által öntött bronz emlékplakettjét.  A diósdi Fidesz-KDNP frakció javasolni fogja a diósdi képviselő-testületnek, hogy a Hivatal hozzon létre egy elkülönített bankszámlát, ahol adományok gyűjthet majd az író portréjának mielőbbi visszahelyezése érdekében.
(Fotó:MTI)

A tovább gomb megnyomásával a cikk óta már elkészült erről szóló  előterjesztést is elolvashatja!Hírek > Sajtóanyagok

A Diósdi Fidesz-KDNP frakció közleménye

Nemet mondtak a függetlenek a Fidesz-KDNP tiszteletdíj csökkentési javaslatára

 

A márciusi képviselő-testületi ülésen Dizseri András önkormányzati képviselő határozati javaslatot nyújtott be a választott tisztségviselők és képviselő-testületi tagok – Polgármester Alpolgármester, képviselők és külsős bizottsági tagok – fizetésének, tiszteletdíjának 30%-os csökkentésével, illetve felajánlásával kapcsolatban. Véleménye szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben, Diósd nehéz anyagi helyzetében különösen fontos, hogy a község vezetői is egységesen mutassanak példát áldozathozatalból. A Polgármester és Alpolgármester fizetését az Önkormányzati törvény határozza meg, de természetesen a csökkentésre való felajánlásnak semmilyen jogi akadálya nincs.Vélemények

Erkölcstelen a testületi döntés

A múlt csütörtöki, az valóban egy “érdemi ok nélkül összehívott” rendkívüli testületi ülés volt – ahogyan Dizseri András képviselőtársam fogalmazott. A három napirendi pont közül egyik sem volt annyira életbevágó fontosságú, hogy 24 órával korábban riasztani kellett volna a képviselőket.

Számomra mégis a polgárőrség kérdése volt a legfelháborítóbb. Nem azért, mert Diósdon már hatékonyan működik a polgárőrség mint intézmény, és ezért nem érdemes egy másikat is pénzelnie az önkormányzatnak; nem is azért, mert ebből illetékességi viták alakulhatnak ki; hanem elsősorban azért, mert maga az ötlet és az eljárás súlyosan erkölcstelen.Vélemények

Gratulálunk a Polgármesternek…

Spéth Géza polgármester, nemrégiben nagy nyilvánosság előtt örömmel jelentette ki: idén már honlapja! is van a Tavaszköszöntő Fesztiválnak.

A polgármester urat ezek szerint  nem tájékoztatták eddig erről a dologról, de az is lehet, hogy egyáltalán nem is érdeklődött…

Tájékoztatására elmondjuk, hogy az önkormányzat legnagyobb rendezvényének már három éve van minden évben megújított saját internetes oldala.

Vajon a neten megjelenő Önkormányzattal kapcsolatos pályázatokról is így tájékozódik?Hírek

Újabb gesztus a Polgármester egyik támogatójának – Dizseri András beszámolója

A csütörtöki érdemi ok nélkül összehívott rendkívüli testületi ülés első napirendi pontja arról szólt, hogy engedélyezi-e a képviselő-testület a „Diósd” név- és címerhasználatát egy újonnan alakult polgárőrségnek a Diósdi Polgárőr Egyletnek.  A határozati javaslat mellé a Polgármesteri Hivatal mellékelte Ledniczky Lászlónak a még be nem jegyzett egyesület elnökének levelét. Az Elnök egyébként külsős bizottsági tagként tevékenykedik jelenleg a pénzügyi bizottságban,  Spéth Géza csapatában indult a 2010-es önkormányzati választáson, és úgy tűnik jelentős befolyással rendelkezik. A napirendi ponthoz a következő gondolatokat fűztem az ülésen:

Hírek

Rendkívüli testületi ülés (részleges beszámoló)

Tegnap, március 17-én 16 órára rendkívüli ülésre hívta össze a képviselő-testületet Spéth Géza polgármester. A napirendi pontok a következők voltak:

1. A Diósdi Polgárőr Egylet részére a “Diósd” név és a diósdi címer használatának engedélyezéséről

2. Az önkormányzati rendezvényeken alkalmazott térítésidíj-rendszer alkalmazásáról

3. Az Ifjú Forrás Néptánccsoport ciprusi utazásának támogatásáról (a polgármester javaslatára  zárt ülésen)Hírek

Ünnepség Diósdon – koszorúzott a Fidesz és a KDNP

Nemzeti ünnepünkön verőfényes napsütésben emlékezhettünk az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kitörésére Diósdon,  Perczel Mór tábornok szobránál.

Petőfi szellemének verses felidézése után – szokásosan történelmi ismereteinket bővítve – a Hadtörténeti Intézet és Múzeum képviselője mondott idézetekkel illusztrált beszédet, felidézve és kiemelve a székelyek helytállását és szerepét a szabadságharc folyamán. (A mára vonatkozó aktuális üzenetet idén sem tartalmazott a beszéd.) Az ÁMK tanulói korhű ruhákban, színvonalas műsorral elevenítették fel az egykori eseményeket, majd a Szózat elszavalása után a koszorúzás következett.Hírek

Az Országgyűlés előtt a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete

Beterjesztette az Országgyűlés elé alkotmányjavaslatát a Fidesz-KDNP-frakciószövetség. A Magyarország Alaptörvénye című indítványt a két frakcióvezető, Lázár János (Fidesz) és Harrach Péter (KDNP) hétfőn adta át a parlament főtitkárának.Vélemények

1848 Március 15-e emlékezünk

163 évvel ezelőtt egyetlen puskalövés nélkül győzött a forradalom Pesten, és ugyanígy ment végbe 1989-1990-ben a rendszerváltozás is. Az 1848-as forradalom azért ment, mehetett végbe békésen, mert a nemzet egységes volt. Akkor addig  soha nem látott felhatalmazással hozták meg az áprilisi törvényeket, mint például a 12 éves korig kötelező oktatás bevezetését, a nemzetiségek jogainak rendezését, vagy a hadsereg alkotmányra való felesketését. De ne feledkezzünk meg az akkor elkezdett nagyarányú út- és vasútfejlesztésekről, valamint a hídépítésekről, hisz ezek alapozták meg az ország későbbi gazdasági fejlődését.2019. június 25., kedd - VilmosDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress