Cimke: képviselő testület

Vélemények

Erkölcstelen a testületi döntés

A múlt csütörtöki, az valóban egy “érdemi ok nélkül összehívott” rendkívüli testületi ülés volt – ahogyan Dizseri András képviselőtársam fogalmazott. A három napirendi pont közül egyik sem volt annyira életbevágó fontosságú, hogy 24 órával korábban riasztani kellett volna a képviselőket.

Számomra mégis a polgárőrség kérdése volt a legfelháborítóbb. Nem azért, mert Diósdon már hatékonyan működik a polgárőrség mint intézmény, és ezért nem érdemes egy másikat is pénzelnie az önkormányzatnak; nem is azért, mert ebből illetékességi viták alakulhatnak ki; hanem elsősorban azért, mert maga az ötlet és az eljárás súlyosan erkölcstelen.Vélemények

Gratulálunk a Polgármesternek…

Spéth Géza polgármester, nemrégiben nagy nyilvánosság előtt örömmel jelentette ki: idén már honlapja! is van a Tavaszköszöntő Fesztiválnak.

A polgármester urat ezek szerint  nem tájékoztatták eddig erről a dologról, de az is lehet, hogy egyáltalán nem is érdeklődött…

Tájékoztatására elmondjuk, hogy az önkormányzat legnagyobb rendezvényének már három éve van minden évben megújított saját internetes oldala.

Vajon a neten megjelenő Önkormányzattal kapcsolatos pályázatokról is így tájékozódik?Hírek

Újabb gesztus a Polgármester egyik támogatójának – Dizseri András beszámolója

A csütörtöki érdemi ok nélkül összehívott rendkívüli testületi ülés első napirendi pontja arról szólt, hogy engedélyezi-e a képviselő-testület a „Diósd” név- és címerhasználatát egy újonnan alakult polgárőrségnek a Diósdi Polgárőr Egyletnek.  A határozati javaslat mellé a Polgármesteri Hivatal mellékelte Ledniczky Lászlónak a még be nem jegyzett egyesület elnökének levelét. Az Elnök egyébként külsős bizottsági tagként tevékenykedik jelenleg a pénzügyi bizottságban,  Spéth Géza csapatában indult a 2010-es önkormányzati választáson, és úgy tűnik jelentős befolyással rendelkezik. A napirendi ponthoz a következő gondolatokat fűztem az ülésen:

Hírek

Rendkívüli testületi ülés (részleges beszámoló)

Tegnap, március 17-én 16 órára rendkívüli ülésre hívta össze a képviselő-testületet Spéth Géza polgármester. A napirendi pontok a következők voltak:

1. A Diósdi Polgárőr Egylet részére a “Diósd” név és a diósdi címer használatának engedélyezéséről

2. Az önkormányzati rendezvényeken alkalmazott térítésidíj-rendszer alkalmazásáról

3. Az Ifjú Forrás Néptánccsoport ciprusi utazásának támogatásáról (a polgármester javaslatára  zárt ülésen)2019. június 25., kedd - VilmosDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress