Cimke: nemzeti konzultáció

Hírek

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉDE

Tisztelt Köztársasági elnök úr!
Tisztelt Miniszterelnök úr!
Házelnök és főpolgármester urak!
Tisztelt hölgyeim és uraim!

Örülök, hogy újra itt látom önöket. Mindig meglep, milyen sokan eljönnek az évértékelőre. Bár ha belegondolunk, érthető, hogy az ember kíváncsi arra, tud-e valami újat mondani a miniszterelnök. Engem is ez a kíváncsiság hozott ide. Ha egy mondatban kell összegeznem az év értékelését, azt mondom: soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt. Harmadszor is kétharmaddal nyertük meg az ország­gyűlési választásokat, a magyar gazdaság pedig majd öt százalékkal növekedett. Ha itt önök összefüggést sejtenek, nem tévednek.

Hírek

Orbán: Az emberek hitet tettek a megújulás mellett + videó, képek

A magyarok képesek voltak eljutni oda, hogy higgyenek abban, részt kell venniük az ország megújításában. Ez a hit nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy demokratikus forradalmat vigyenek végbe, hogy megdöntsék a hatalommal való visszaélők rendszerét – szögezte le Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalásában a parlamentben. Mint fogalmazott, ez a hit erőt és eszközöket adott ahhoz, hogy a hazánknak végre erős és magyar alkotmánya lehessen. A parlamenti ülésen készült képgalériánk megtekinthető itt.Hírek

A kormányfő hétfőn értékeli a Nemzeti Konzultációt

Saját módosító javaslatokat terjeszt be az új alkotmányhoz a miniszterelnök, miután összegzik a nemzeti konzultáció keretében feltett kérdésekre adott lakossági válaszokat. Orbán Viktor Brüsszelben elmondta: arra számít, hogy a hét végén az összegzés elkészül, ő maga pedig azt tervezi, hogy hétfőn napirenden kívül szót kér az Országgyűlésben. Hozzátette: az alkotmányozási folyamat végén nagyobb lélegzetű beszédben összegzi a vitasorozat tapasztalatait.

Az alkotmányjavaslatok általános vitáját pénteken fejezte be az Országgyűlés. A törvényhozás ezután, az előterjesztések április 18-ára tervezett zárószavazásáig, kizárólag az azokhoz benyújtott módosító indítványokkal foglalkozik.

inforadio.huHírek

Nemzetpolitikai kérdésekről egyeztetett az államfő Tőkéssel

Az új magyar nemzetpolitika gyakorlati megvalósításával kapcsolatos időszerű kihívásokat tekintette át Schmitt Pál és Tőkés László a pénteki megbeszélésükön – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az MTI-vel.

2019. június 25., kedd - VilmosDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress