Diósd > Hírek

Dr Aradszki András hivatalosan is képviselő jelölt

3000 db!

Köszönjük az eddigi támogatói aláírásokat, amelyekből háromezret Február 20-án  délelőtt átadtunk a Választási Irodának, elsőként a választókerületben. Jó érezni a bizalmat, a közösség erejét.

Olyan sokan jelezték, hogy aláírásukkal is támogatnák Dr Aradszki Andrást, hogy a Fidesz-KDNP aktivistáival folytatjuk az aláírásgyűjtést Diósdon

Hajrá ÉRD, Diósd, Tárnok, Törökbálint, Sóskút és Pusztazámor!

Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Népszavazás a kényszerbetelepítés ellen

nepszavazasA magyar kormány népszavazást kezdeményezett a kényszerbetelepítés ellen. A referendumra azért van szükség, mert Brüsszel elfogadott egy kvótacsomagot. Ennek alapján az Európába érkező bevándorlókat egy előre meghatározott kvóta alapján szétosztaná a tagállamok között, kötelező jelleggel. Ez azt jelenti, hogy a jövőben brüsszeli bürokraták döntenének arról, hogy hány bevándorlót telepítsenek Magyarországra, az Országgyűlés és a magyar állampolgárok megkérdezése nélkül. Azt, hogy hány bevándorlót telepítenének be, egy képlet alapján döntenék el Brüsszelben. A bevándorlás jelenlegi ütemét és a családegyesítéseket is figyelembe véve mindez sok ezer bevándorló Magyarországra telepítését is jelentheti.

Mi, magyarok mindig népszavazáson döntöttünk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekben, például a NATO- és az EU-csatlakozás kérdéséről. Így lesz ez október 2-án is: csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből. Brüsszelt meg kell állítani! A népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhetünk Brüsszelnek. El kell érnünk, hogy vonja vissza a kvótacsomagot. A népszavazás nem a pártokról, és nem belpolitikai küzdelmeinkről szól. Az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, családjainkat, kultúránkat és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot.

A brüsszeli kvótacsomag jelentős gazdasági, kulturális és biztonsági kockázattal jár. Ezt a kockázatot nem szabad felvállalnunk. Most Magyarország jövője a tét, ezért a kormány minden állampolgárt arra biztat, hogy vegyen részt a népszavazáson, és szavazzon nemmel!

Az október 2-i népszavazás kérdése így szól:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A népszavazás időpontját Áder János köztársasági elnök október 2-ára tűzte ki.

A Magyarországon élő (magyarországi lakcímmel rendelkező) választópolgárok szavazása:

 • • A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe, nem kell regisztrálniuk.
 • • A szavazóhelyiségben a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát (érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel), valamint a lakcímét vagy személyi azonosítóját.
 • • A választópolgár a fentiek után megkapja a lebélyegzett szavazólapot, az átvételt aláírással igazolja.
 • • Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl. X vagy +) lehet.
 • • Aki a szavazás napján Magyarországon, de a magyarországi lakóhelyétől eltérő helyen kíván szavazni, átjelentkezési kérelmet nyújthat be legkésőbb a szavazást megelőző péntek 16 óráig. A helyi választási iroda vezetője (vagyis a jegyző) felveszi a választópolgárt az érintett település kijelölt szavazókörének névjegyzékébe.
 • • Aki a szavazás napján külföldön szeretne élni a választójogával, annak a választás kitűzése után, legkésőbb a szavazást megelőző nyolcadik napon kell kérnie felvételét a külképviseleti névjegyzékbe. A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. A külképviseleti szavazáshoz elegendő a magyar útlevél, magyar személyazonosító igazolvány vagy magyar jogosítvány bemutatása, lakcímkártyára nincs szükség.
 • • A fenti kérelmek benyújthatók személyesen (a választópolgár lakcíme szerint illetékes helyi választási irodában vagy a bejelentett tartózkodási hely szerinti helyi választási irodában), levélben (a választópolgár lakcíme szerint illetékes helyi választási irodában, a www.valasztas.hu honlapon vagy – ügyfélkapus regisztráció esetén – a www.magyarorszag.hu honlapon.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkezők (határon túli magyarok) szavazása:

 • • A soron következő országos népszavazáson csak az a külhoni magyar állampolgár vehet részt, akinek a választási regisztrációs kérelme a népszavazást megelőző 15. napig eljut a Nemzeti Választási Irodába.
 • • A kérelem online is kitölthető és beadható a www.valasztas.hu honlapon, vagy ha a választópolgár rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, akkor awww.magyarorszag.hu honlapon. A kérelem levélben is benyújtható a következő címre: Nemzeti Választási Iroda, 1854 Budapest, Magyarország. Ehhez a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról letölthető a nyomtatvány („Határon túli magyarok választási regisztrációja”).
 • • Annak a külhoni magyarnak, aki a 2014-es országgyűlési választások előtt vagy azóta már regisztrált, nem kell újra regisztrálnia.


Diósd

Képek a diósdi megemlékezésről

 

 

 

039 041 055 056 20160315_180339 20160315_180626Diósd > Hírek

Lemondott az elnökség

Diósdi Fidesz logóNovember 20-án megtartott ülésén lemondott a Fidesz Diósdi Csoportjának elnöksége, miután értékelte az októberi önkormányzati választás helyi eredményét.

Ezt tegnap jelentette be dr. Ostorházi László, a helyi Fidesz eddigi elnöke a 17 órára összehívott taggyűlésen. Közölte, hogy október 12-én a Fidesz elvesztette az önkormányzati választást Diósdon. Ennek számos oka volt, amelyeket az utóbbi hetekben részletesen elemzett a választókerületi elnök, az elnökség és a korábbi kampánystáb. Ennek következménye az elnökség távozása, mert ez így tisztességes.

Tájékoztatott továbbá arról, hogy az új elnökség megválasztása az Alapszabályban megfogalmazott előírások szerint fog megtörténni.Diósd > Hírek

Összefogás helyett széthúzás

Fidesz-KDNP logóA Diósdi Fidesz és a KDNP közleménye

Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy Diósdon a Fidesz-KDNP szövetség jelöltjei elvesztették az önkormányzati választást. Ennek egyik oka, hogy – a 4 évvel ezelőtti eseményekhez hasonlóan – ismét sikerült megosztani a kormánypártok sorait azért, mert néhányan nem szívlelték meg a kereszténydemokrata Varga László örök érvényű gondolatát: „Aki a politikában nem tud kompromisszumot kötni, az szakmailag, aki pedig elveket ad fel, az erkölcsileg alkalmatlan a politizálásra.”

Diósdon néhányan nem tudták megkötni azt a kompromisszumot, ami a nemzeti-keresztény oldal győzelmét hozhatta volna a városban, ehelyett szembefordultak a hivatalos kormánypárti jelöltekkel, és megosztották a jobboldali szavazótábort. Ennek eredményeként a független köntösbe bújt, eredendően évtizedek óta szocialista polgármesterjelölt (Bogó László) és csapata nyerte a helyi önkormányzati választást.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ebben a sajnálatos eseményben a fő szerepet Dizseri András KDNP-s társunk játszotta. A májusi egyeztetések során számára is fontos feladatot szántunk – a választókerületi elnökkel egyetértésben – : győzelem esetén alpolgármesteri státuszra jelöltük volna, amit felhasználva a következő öt esztendőben felkészülhetett volna a polgármesteri feladatok ellátására. Ezzel nagy esélyt adtunk volna egy 2019-től évtizedeken át fennálló jobboldali, kereszténydemokrata városvezetésre. Ő – a kompromisszumkészség hiányáról tanúskodva – a polgármesterjelöltünk iránti személyes ellenszenvre hivatkozva nem vállalta a feladatot, majd később valótlanul azt kommunikálta, hogy őt a helyi Fidesz nem akarja jelölni, mellőzi és tönkre akarja tenni. Ezután független jelöltként elindult az önkormányzati választáson. Diósd > Hírek

Fellebbezés és végeredmény

Választás 2014 logóÍgéretünkhöz híven tájékoztatjuk a tisztelt Olvasókat a következőkről:

Spéth Géza polgármester az elmúlt napokban fellebbezést nyújtott be a Területi Választási Bizottság határozata ellen – tekintettel a 7 szavazatkülönbséget jelentő szoros polgármester-választási eredményre, valamint a Szent Anna Szeretetotthonban történt gyanús eseményre – amit az illetékes bíróság ma tárgyalt. A döntés értelmében a bíróság jóváhagyta a TVB korábbi határozatát, vagyis a fellebbezést elvetette.

Eközben – megbízható forrásból származó  információnk szerint – Dizseri András megválasztott független képviselő tegnap, október 20-án visszaadta mandátumát, így a soron következő (szintén független) képviselőjelölt jutott mandátumhoz.

Ezzel véglegessé vált a diósdi önkormányzati választás végeredménye:

Polgármester:

Bogó László (1370, független)

Képviselők:

Dr. Batyalikné Papp-Váry Sára Ida (1213, független),

Dr. Varga Dániel László (1188, Fidesz-KDNP),

Spéth Géza (1123, Fidesz-KDNP),

Bárdyné Dr. Schneider Sarolta Anna (1122, független),

Rónyai Gábor (1062, független),

Madarász Arnold (989, Fidesz-KDNP),

Szűcs Anna (977, független),

Novákovics Ferenc (955, független).

Értesüléseink szerint a Polgármesteri Hivatal átadás-átvétele a Kormányhivatal illetékeseinek jelenlétében szerdán, az új képviselő-testület alakuló ülése pedig október 23-án, csütörtökön lesz.

Gratulálunk a győzteseknek.Diósd > Hírek

Tisztelt Olvasóink!

Jelenleg Diósdon még nincs végleges, jogerős eredménye az önkormányzati választásnak. Amíg ez nem születik meg, addig – jogkövető és törvénytisztelő polgárok lévén – nem áll módunkban kommentálni és elemezni az eredményeket, így szíves türelmüket kérjük.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Eredmények

Tisztelt Választópolgáraink!

Az alábbiakban a 2014. október 12-i önkormányzati választás diósdi eredményeinek jegyzőkönyveit láthatják. Köszönjük a kampányban nyújtott segítségüket!

A Fidesz-KDNP szövetség ezúton gratulál a győzteseknek.

Jegyzőkönyv a polgármester választás eredményéről

 

Jegyzőkönyv önkormányzati képviselők választásának eredményérőlDiósd > Hírek

Vasárnap önkormányzati választás!

A szavazás...Diósd > Hírek

Vasárnap hetedszer választunk – de már 5 évre

Választás 2014 logóA vasárnapi lesz a hetedik önkormányzati választás a rendszerváltás óta, de más lesz, mint az eddigiek. A választók csaknem 3200 településen polgármesterre, megyei önkormányzati, települési képviselő-testületi, illetve nemzetiségi önkormányzati képviselőkre szavazhatnak, a budapestiek pedig főpolgármesterre is voksolhatnak. A képviselők mandátuma a korábbi négy helyett öt évre szól.

A választás egyfordulós, és az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. Mivel nincs eredményességi küszöb, akár egyetlen szavazattal is polgármesterek vagy képviselők lehetnek a jelöltek. Vasárnap reggel 6 és este 7 óra között csaknem 8,2 millió választó dönthet arról az ország mintegy 10 300 szavazókörében, kik képviseljék érdekeiket az elkövetkező öt évben az önkormányzatokban. A választáson nemcsak a magyar állampolgárok, hanem a letelepedettek, bevándoroltak, menekültek, valamint az Európai Unió többi tagállamának Magyarországon élő, névjegyzékbe vett állampolgárai is szavazhatnak.

A Nemzeti Választási Iroda összesítése szerint öt főpolgármester-jelölt és 8054 polgármesterjelölt indul a választáson, továbbá 44 077-en indulnak települési önkormányzati jelöltként, 7139-en települési kompenzációs listán.

A 385 megyei közgyűlési mandátumért 2087-en indulnak 107 listán. Az önkormányzati választásra 290 jelölőszervezetet és 13 nemzetiségi jelölőszervezetet vettek nyilvántartásba az országban, a nemzetiségi voksolásra 147-et.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Diósd megvásárolja a TIGÁZ épületét – Bogó László magyarázkodhat

Tigáz Diósd

Kedves diósdi Polgárok! Tessenek választani!

Diósd Város adásvételi szerződést ír alá a Tigáz Zrt.-vel a cég diósdi épültének megvásárlásáról. A vásárlás sokkal jobb feltétekkel zajlik majd, mint ahogyan azt Bogó László polgármesterjelölt (egyébként ma még a pénzügyi bizottság elnöke) és csapata (I’ Love Diósd) hónapok óta követelte.

Az esemény hátterét az alábbiakban világítja meg dr. Ostorházi László képviselő, a településfejlesztési bizottság elnöke, a Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje:

A mai “knock out” a károgó diósdi ellenzéknek:

Spéth Géza vezette képviselő-testület vételi ajánlatot tett a Tigáz épületére (a javaslatomra 121 661 600.- értéken), 2015 dec. 31-ig három részben történő kifizetéssel, ahogy az adóbevételeink azt reálisan lehetővé teszik.

A válasz:

“Tisztelt Polgármester és Jegyző úr!

Megértettük az Önök 2014. szeptember 19-én kelt levelében foglalt indokokat.
Hamarosan kapcsolatba lépünk Önökkel, hogy aláírjuk az adásvételi szerződést az Önök által ajánlott feltételek mellett.

Tisztelettel: Tigáz Zrt.”

Eddig az idézet, és most a részletek:Diósd > Hírek

Együttműködés a kormányzattal = rohamos fejlődés

OV-Magyarország-miniszterelnöke“A következő időszakban minden település sikere azon múlik, hogy vannak-e ötletei, vannak-e derék, kipróbált, bizonyított, választott vezetői és ezek a vezetők ki tudnak-e alakítani együttműködést a kormányzattal. Ha ezek együtt vannak, akkor ezek a települések a következő néhány évben rohamosan fejlődnek majd.”

(Orbán Viktor, 2014. október 9.)Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

OV 108“Tisztelt Választópolgár!

Újabb nagy lépést tehetünk a megkezdett úton. Az önkormányzati választásokon tovább erősítjük a nemzet egységét. A Fidesz szövetségeseivel már bizonyította, hogy jelenleg az egyetlen politikai szervezet, amely képes a cselekvés és az eredmények politikáját megvalósítani a korábbi értelmetlen viták helyett.

Óriási lehetőségek előtt állnak az önkormányzatok.

Az október 12-i választás azért fontos, hogy önkormányzataink, városaink, falvaink fejlődjenek. A választások legnagyobb tétje, hogy milyen jelöltek lesznek megválasztva, hiszen a most induló 2014-2020 közötti uniós fejlesztési programban az önkormányzatok szempontjából kiemelkedően fontos programok fognak beindulni, Ezért szeretnénk minél több helyen meggyőzni Önöket arról, hogy támogassák a FIDESZ-KDNP jelöltjeit.

Mindenkit arra buzdítok, használják ki a nagy lehetőséget vegyünk részt az önkormányzati választáson, szavazzunk együtt a még szélesebb nemzeti együttműködésre, a közös cselekvésre, a fejlődésre.

Én ott leszek!

Orbán Viktor
Magyarország miniszterelnöke”Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Hová tegye az ikszet? – Bízzon a Fidesz-KDNP szövetségben!

Tisztelt Olvasóink! Elközelgett október 12-e, az önkormányzati választás napja. Ezekben a napokban még mindnyájan tájékozódhatunk arról, hogy kik és hányan jelöltették magukat különböző csoportokhoz kötődve, azzal a céllal, hogy a következő 5 évre a város döntéshozó vezetői legyenek. Világosan látható, hogy három nagyobb csapat alakult ki a három polgármesterjelölt körül, és csupán egy vállalja, hogy létezik számára valamilyen politikai és elvi iránytű, amelyet nem szégyell, hanem annak logója alatt indul a győzelemért, a város további felelős vezetésére való felhatalmazásért. Az esélyeket latolgatva azt mondhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei számára a magukat függetleneknek mondók közül a néhai diósdi MSZP vezetője a fő kihívó.

Bízzon (2) a Fideszben!És itt meg kell állnunk egy szóra, hiszen ki kell mondanunk a következőket: Mindenki nagyon jól gondolja meg, hogy mely polgármesterjelöltre adja le szavazatát! Ha valaki velünk vagy valamely jelöltünkkel nem szimpatizál, de polgári-nemzeti-keresztény értékrendűnek vallja magát, akkor nem teheti meg, hogy nem jön el a választásra, vagy esetleg nem ikszeli be polgármester- vagy képviselőjelöltünket. A passzivitás is a rejtett baloldal malmára hajtja a vizet! Minden Spéth Gézától elvont szavazat Bogó Lászlót erősíti, ami a város számára igen nagy veszélyforrás! Bogó László mellett voksol az is, aki nem ikszel be egyetlen polgármesterjelöltet sem!

Ezért kérjük Önöket, hogy tegyenek félre mindenféle személy antipátiát vagy előítéletet, és tekintsék a hosszú távú személyes, családi és közösségi érdekeiket! Diósd nem engedheti meg magának, hogy letérjen az eddigi útról, és ezt az értékes, még többre hivatott várost a rendezetlenség és a dilettantizmus „szakértőinek” karjaiba taszítsa. Ezt már kipróbálta az ország 2002 és 2010 között, amely kísérletezésnek a politikai és gazdasági levét isszuk a mai napig. Ezt Diósd nem érdemli meg, és nem is bírná ki. A megoldás és a jövő csak azok összefogásában található, akik eddig már bizonyítottak, és most a Fidesz-KDNP jelöltjei.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

A Fidesz-KDNP jelöltjeinek hétfő esti fóruma képekbenDiósd > Hírek > Vélemények

Súlyosan károsít…!

MSZP cigiÚgy látszik, az MSZP most egy süllyedő hajó, amit bizonyos élőlények el szoktak hagyni.

 

*  *  *

Volt tagjai általában “függetlenként” indulnak a vasárnapi önkormányzati választáson.

 

*  *  *

A diósdi MSZP idén májusban (a két elbukott választás után!) oszlatta fel magát, az ex-elnök (Bogó László) mégis polgármester szeretne lenni. Természetesen “függetlenként”.

 

*  *  *

 
HAGYJUK?Diósd > Hírek

Az eredményekre kíváncsiak a választók

Fidesz-KDNP 2014 logóA mai fórumon hallottuk, hogy viszonylag nyugodt kampány előzi meg az október 12-ei diósdi önkormányzati választást, de nem szabad elkényelmesedni, hiszen a 2002-es választások egyszer már megmutatták, hogy a jó önkormányzati teljesítmény nem mindig elegendő a győzelemhez, ezért a voksolás előtti egy hét, és a voksolás napja különösen fontos. Végig kell csinálni még ezt a hetet, és utána, ha minden jól megy, a következő öt évben nyugalmunk lesz. Azt látjuk, hogy  országosan az ellenzéki polgármester és képviselőjelöltek harci bástyát akarnak építeni. Itt helyben mindenkinek el kell döntenie, hogy ilyenben vagy inkább egy  békés, gyarapodó, a kormánnyal együttműködni tudó településen akar élni, ahol tovább tudjuk vinni az előző négy év eredményét. Mert az jól látszik, hogy itt helyben is:

az eredményekre kíváncsiak a választók, nem arra, “mit miért nem sikerült megcsinálnia egy hivatalnak”!

Eredmények pedig vannak! Elég, hacsak megemlítjük hogy az előző négy évben megtörtént a település önkormányzati adósságának állami átvállalása, a közigazgatás átszervezése, a csatornázás, a bölcsöde építés, a megújult sportcentrum, a sok aszfaltozott közút, járda, de még sokáig sorolhatnánk az elmúlt négy év helyi eredményeit.  A ma esti fórumon mindenki meg is győződhetett róla, de aki esetleg nem volt jelen, alább megnézheti a fórum prezentációját:

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=10d1d08b47&view=att&th=148e7529f77e571c&attid=0.1&disp=safe&zwDiósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

“Jó, ha tudja”: Bogó László csúsztat és félrevezet!

 

dr. OSTORHÁZI LÁSZLÓ képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)

dr. OSTORHÁZI László
képviselőjelölt
(Fidesz-KDNP)

BOGÓ László "független" polgármesterjelölt

BOGÓ László
“független” polgármesterjelölt

Akár csak 4 évvel ezelőtt, a bukott és rejtőzködő baloldal (Bogó László ex-MSZP-exelnök, Nagy István volt tanácselnök és társaik) a választás előtt néhány nappal csúsztatásokkal, hazugságokkal és lejárató kampánnyal próbálja félrevezetni Diósd őszintén tájékozódni próbáló polgárait (ahogy azt “a mozgalomban” tanították). a “Jó, ha tudja!” című kiadványukban megjelent állításokkal szemben olvashatják az igazságot dr. Ostorházi László képviselő, egyben képviselőjelölt tollából:

 

Ma új kampánykiadvány került a diósdi postaládákba: „Jó, ha tudja” – Bogó László tudja, hogy ő volt 4 évig a Pénzügyi bizottság elnöke???

Bogó László a Pénzügyi bizottsági elnökként rendkívül rossz osztályzatot adott magának „remek” kiadványában: ELÉGTELEN. Újkeletű kiadványából ömlik a pesszimizmus, csúsztatásokkal, fél-információkkal próbálja félrevezetni a közvéleményt.

Nézzük a dolgokat másik szemszögből!Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek, a Fidesz választókerületi elnökének üzenete

DSC01489Tisztelt diósdi Polgárok!

Ismét elérkezett annak az ideje, hogy szűkebb pátriájuk, lakóhelyük, Diósd jövőjéről döntést hozzanak. A képviseleti demokrácia szabályai szerint törvényben meghatározott időre, ma már öt esztendőre polgármestert és képviselőket választhatnak településük élére, amely tavaly nyerte el – jól megérdemelt módon – a városi rangot.

Az újonnan megválasztandó képviselők és a polgármester előtt nagy kihívások állnak majd. Hogy csak kettőt említsek: meg kell találni annak a módját, hogy a jövőre kieső adóbevételt hogyan fogja pótolni a város, hiszen az infrastruktúrát, a kötelező ellátásokat valamiből továbbra is finanszírozni kell. Ugyanakkor az előző ciklusban elért állami adósság-átvállalás és a várossá válás megnyit számos eddig nem elérhető lehetőséget Diósd számára a további, jelentős fejlődés útján.

Az Önök részéről bölcs döntésre van tehát szükség annak érdekében, hogy felkészült, tapasztalt, kipróbált és megbízható személyek kerüljenek a képviselő-testületbe, akik felelősen hoznak majd hosszú távú döntéseket a rend és a kiszámíthatóság jegyében.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Megoldódik a reggeli közlekedés az iskola előtt

ÁMK 01Évek óta probléma az a diósdi iskola előtt zajló mintegy 30 perc, amikor a szülők reggel gyermekeiket hozzák gépkocsival az iskolába. Erre az áldatlan helyzetre kívánt megoldást találni ma a képviselő-testület, amikor elfogadta dr. Ostorházi László képviselő (Fidesz) javaslatát, amely – a rendőrség tevékeny és következetes segítségével – meggyorsítja majd a gyermekektől való reggeli búcsúvételt:

“Október 15-ig elkészül egy parkoló, kihelyezésre kerülnek a “Gyors megálló, ne parkolj!” táblák, lesz várakozni és megállni tilos tábla is a szükséges helyeken, felfestésre kerülnek az útburkolati jelek, holnaptól a rendőrök már ennek a koncepciónak megfelelően fogják irányítani a forgalmat.
A szülők hamarosan kapni fognak egy vázlatrajzot néhány jótanáccsal.

Köszönöm az aktív támogatást, és kérem, hogy holnaptól mindenki úgy ültesse be a gyereket otthon a kocsiba, hogy max. 15 másodperc alatt ki tudjon szállni a táskájával együtt és a sofőr lehetőleg ne szálljon ki a kocsiból. (Akár gyakorolni is lehet…) Ne előzzenek, ne parkoljanak le, mindig koppanásig menjenek az iskola utcafrontján! Holnaptól már mindkét nagykapun be tudnak menni a gyerekek.
Hajrá Diósd!
Mosolygós reggeleket kívánok!”

Üdvözlettel: Ostorházi LászlóDiósd > Hírek > Sajtóanyagok

Újabb lakó-pihenő övezetek Diósdon

Lakó-pihenő övezet20 kmhFideszes javaslatra egy héttel ezelőtt újabb lakó-pihenő övezet létrehozását szavazta meg a képviselő-testület, és a továbbiakban ezen övezetek kiterjesztését tervezi.

Emlékeztetőül álljon itt, hogy mit is jelent ez az érintett területeken:

 

KRESZ 39/A. §: Közlekedés lakó-pihenő övezetben

(1) Lakó-pihenő övezetbe – a „Lakó-pihenő övezet” jelzőtáblától a „Lakó-pihenő övezet vége” jelzőtábláig terjedő területre – csak a következő járművek hajthatnak be:Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Cikluszáró igen, kampányszám nem! – a Fidesz-KDNP szövetség közleménye

CIKLUSZÁRÓ IGEN, KAMPÁNYSZÁM NEM!

Fidesz-KDNP 2014 logóTegnap Diósd Város Képviselő-testülete egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta, hogy – az eddigi gyakorlathoz hasonlóan – idén is kiadja a város a Diósdhéjban c. havilap cikluszáró különszámát, amelyben a Képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal beszámol az elmúlt 4 év eredményeiről. Ez egy bevett szokás, amely által megtiszteljük a Választópolgárokat azzal, hogy ismertetjük velük az elmúlt ciklusban elért eredményeket, a város jelenlegi helyzetét. Ezzel az a cél, hogy az októberi választás előtt Önök összegezve lássák, hogy mire költötték az adójukat, milyen körülmények motiválták a hivatalos döntéseket és mennyit haladt előre településünk az elmúlt időszakban. – Vagyis tiszteletadás a Választók felé, hogy lássák a valóságot, és lehetőségük legyen minden ismeret birtokában dönteni. Ez egyébként erkölcsi kötelességünk is.

Elhangzott egy másik javaslat is, amit Bogó László képviselő terjesztett elő.Diósd > Hírek

Hivatalossá váltak a diósdi jelöltek

A Helyi Választási Bizottság hétfői ülésén döntött az önkormányzati választáson induló jelöltek nyilvántartásba vételéről. Ennek alapján október 12-én a következő képviselőjelöltek közül választhatunk majd (forrás: valasztas.hu):Diósd > Hírek

Már öt évre választjuk a képviselő-testületet

Választás 2014 logóMától gyűjthetik az aláírásokat a pártok és a független jelöltek az őszi önkormányzati választáson való induláshoz. Októberben már öt évre választjuk meg a helyhatóságok vezetőit és képviselőit.

Szombaton elindult a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány, mától pedig már az aláírásokat is gyűjthetik a jelölőszervezetek – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona szerint legkésőbb ma minden választópolgár megkapja a választási értesítését.

“25-től indul az ajánlóívek aláírásgyűjtése. Az egyénieknek szeptember 8-án, a listásoknak 9-én kell bejelenteniük a jelölteket, illetve ezek a határidők is, amikor le kell adni az ajánlóíveket.”Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

A diósdi Fidesz és a KDNP felkészült az önkormányzati választásra

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Fidesz Diósdi Csoportja és a KDNP Diósdi Szervezete az államfő által 2014. október 12-re kiírt önkormányzati választáson polgármesterjelöltként a város jelenlegi polgármesterét, a független Spéth Gézát indítja polgármesterjelöltként.

A Fidesz-KDNP szövetség továbbá a következő képviselő-jelölteket ajánlja a tisztelt Választópolgárok figyelmébe:

1. dr. Ostorházi László (Fidesz)

2. Eőry Zsolt (KDNP)

3. Bálint István (Fidesz)

4. Sohajda István (Fidesz)

5. Merklné Pálvölgyi Lívia

6. Kőhidi Tamás

7. Madarász Arnold

8. Spéth Géza

9. dr. Varga Dániel

Mindnyájan bizonyítottak már az önkormányzati munkában vagy civil szervezet tagjaiként.

Kérjük Önöket, hogy a következő hetekben tanulmányozzák az Önökhöz eljuttatott tájékoztatóinkat, bemutatkozó írásainkat, amelyeket szórólapokon és a Diósdhéjban c. lapban fizetett hirdetésként találhatnak meg. Az érdeklődők egyebek között a választási kampány híreit és eseményeit figyelemmel kísérhetik a www.diosdifidesz.hu veboldalon, valamint a diosdifidesz és a kdnpdiosd című Facebook-oldalakon is.

Ha a további kiegyensúlyozott fejlődés mellett teszik le voksukat, akkor kérjük Önöket, válasszák a Fidesz és a KDNP jelöltjeit!

4601 kisebb

Balról jobbra: Sohajda István, Bálint István, Eőry Zsolt, Dr. Varga Dániel, Merklné Pálvölgyi Lívia, Spéth Géza, Dr. Ostorházi László, Kőhidi Tamás, Madarász ArnoldDiósd > Hírek > Sajtóanyagok

Ünnepi beszéd Szent István napján Diósdon

DSC04699Augusztus 20-án a városi ünnepség ünnepi beszédét Eőry Zsolt önkormányzati képviselő, a KDNP helyi elnöke mondta. A zuhogó eső miatt a hallgatóság (köztük a testvérvárosi kapcsolat 10. évfordulóját ünneplő lengyel barátaink, de a németek és a székelyek is) a művelődési házba szorult. Ez azonban nem szegte a sokaság kedvét, akik a rendezvény végén a frissen megszelt új kenyérből is részesedhettek.
A népzenei és néptánc-bemutatók között elhangzó beszéd szövegét alább olvashatják:

 

Polgármester úr, Tábornok úr, kedves Vendégeink, tisztelt ünneplő diósdi Polgárok!Diósd > Hírek

A Lucernás rendezése július 7-től zajlik

A Lovas utca melletti „Lucernás” területéről  a lerakott építési-bontási hulladék elszállítása, a tereprendezés hétfőn (holnap) elkezdődik.

A munkálatok várhatóan két hetet vesznek igénybe. A tevékenység porral és zajjal jár, emiatt kérjük a tisztelt Lakosság türelmét.

Diósd Város Polgármesteri Hivatal, Igazgatási- és Településüzemeltetési IrodaDiósd > Hírek

Európa legerősebb kormánya alakult meg

OV - a kormány eskütétele 2014A tegnap megalakult harmadik Orbán-kormány Európa legerősebb és legcselekvőképesebb kormánya, mivel az egyik legstabilabb társadalmi és politikai támogatást tudhatja maga mögött – közölte a Fidesz az új kormány pénteki megalakulásával kapcsolatban.

A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a kormányzás középpontjában változatlanul a munka, a család, a rend és a szociális biztonság megerősítése áll. A pénteki ellenzéki reakciók azt jelzik, hogy az ellenzéki pártok a mai napig nem fogadták el a választók döntését – írták. Hozzátették: a magyarok már két választáson is egyértelművé tették, hogy nem kérnek sem a bukott baloldalból, sem a szélsőségekből.

A közlemény szerint a magyarok bizalmának és támogatásának köszönhetően a kormány folytatni tudja a 2010-ben megkezdett munkát, „és így végleg le tudjuk zárni a kudarcokkal, munkanélküliséggel, korrupcióval és megszorításokkal teli Gyurcsány-korszakot”.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Polgármesterjelöltet javasolt a diósdi Fidesz és a KDNP

KDNP logó 3Diósdi Fidesz logóA Fidesz-MPSZ Alapszabálya és az Országos Választmány május 29-i döntése alapján a polgármester-jelölés folyamata a következő:

1. Június 14-ig: a helyi szervezet elnöksége előterjeszt, ezen előterjesztés alapján a helyi szervezet közgyűlése polgármesterjelöltet javasol;

2. Június 18-ig: az Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság (ÖVEB) dönt;

3. Június 21-ig: a Választókerületi Elnök vagy a Területi Választmány kifogást (vétót) nyújthat be;

4. Június 24-ig: az Országos Választmány elnöksége dönt a polgármesterjelölt személyéről.

A Fidesz Diósdi Csoportja május 30-án 17 órától elnökségi ülést tartott, ahol hosszas vívódás után és a demokrácia szabályait szem előtt tartva két jelöltet terjesztett elő a 18 órakor kezdődő csoportgyűlésre. A csoportgyűlés – amelyen dr. Aradszki András országgyűlési képviselő (KDNP), választókerületi elnök, valamint a helyi KDNP elnöke is jelen volt – a jelenlévő tagok szavazata alapján a két jelölt közül – igen szoros versenyben – Spéth Gézát, Diósd eddigi polgármesterét javasolta polgármesterjelöltnek az ÖVEB felé. Ennek a döntésnek a hátterében az áll, hogy a Fidesz és a KDNP helyi szervezetei szeretnék megvédeni a várost attól, hogy a liberális baloldal – visszatérvén a városvezetésbe – a tőle megszokott módon politizáljon a következő öt esztendőben. A diósdi Fidesz és a KDNP tudatában van annak, hogy a helyi politikai realitásokat nem hagyhatja figyelmen kívül, amikor ilyen felelős döntést kell hoznia. Ezért arra kérik tagjaikat, hogy ne az indulatok, hanem a politikai bölcsesség útján haladjanak tovább azért, hogy a következő öt évben polgári-keresztény többségű képviselő-testület dolgozhasson a városban.

A képviselőjelöltek állítása a Fidesz Alapszabálya és az Országos Választmány döntése alapján hasonló formában június 25-ig megkezdődik.

A diósdi Fidesz és a KDNP elnökségeDiósd > Hírek > meghívó

Meghívó

Országház 21 - középcímerrel

A trianoni békediktátum aláírásának 94. évfordulója, valamint

a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

Diósd Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2014. június 4. napján 17 órától
a Kápolnakertben megemlékezést tart, amelyre a testület Fidesz-KDNP frakciója tisztelettel hívja és várja Önt.Diósd > Hírek

Tisztelt Választópolgárok!

Törökbálint - 130902 01Tisztelt Választópolgárok, kedves Barátaim!

Az országgyűlési választás után – amit mind listán, mind egyéniben – az Önök jóvoltából sikerült megnyernem, legyen az első szó a köszöneté!

Köszönöm a gondviselő Istennek és mindnyájuknak, akik a Fidesz-KDNP listájára és szerény személyemre adták le voksukat, hogy bizalmukat négy év kemény munkája után és nem hallgatva a rágalmazó és gyalázkodó szirénhangokra ismét belénk, belém helyezték.

Ahogyan Miniszterelnök úr a választás estéjén mondta: “Hogy megérdemeltük-e ezt a győzelmet, azt majd a jó Isten eldönti. De hogy megdolgoztunk érte, az egészen biztos!”

Választási programunk az elmúlt négy év kormányzása volt, amelynek eredményeivel hónapról hónapra megismerkedhettek sajtótájékoztatóimon keresztül. Szintén hónapról hónapra találkozhattunk az érdi fogadóóráimon, ahol erőmhöz mérten próbáltam mindenkinek segíteni, aki kérésével hozzám fordult; és köszönöm az ott és másutt elhangzott jó tanácsokat is!

A “program” alapján elérkezett győzelem után annyit ígérhetek, hogy a jövőben még inkább próbálom majd képviselni mind az Önök, mind a választókerület érdekeit Magyarország Országgyűlésében, hogy tovább épülhessen környezetünk, és javulhasson életminőségünk.

A magyarok bölcs döntése nyomán bizonyos vagyok abban, hogy Magyarország ebben a ciklusban megindul egy soha nem látott, erőteljes fejlődés útján, amely a rendszerváltoztatás befejezése után immár elhozza a valódi függetlenséget, felelős magyarságot, a felemelkedést és a boldogulás lehetőségét minden polgára és a Kárpát-medencében élő honfitársaink számára egyaránt.

Még egyszer köszönöm bizalmukat!

Isten áldja Önöket, Isten áldja Magyarországot!

dr. Aradszki András

megválasztott országgyűlési képviselőDiósd > Hírek

Köszönjük, Diósd! Győztünk!

Pest megye 1. sz. országos egyéni választókerületének eredményei a 2014. április 6-i országgyűlési választáson 98,79%-os feldolgozottság mellett:

(Forrás: valasztas.hu)

Sorszám A jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Kapott érvényes szavazat % Képviselő
 2 Pulai Edina JOBBIK  8 030 16.02 %
 4 Pacsuta Péter János ÉLŐLÁNC  101 0.2 %
 5 Szekszer Bernadett Katalin MSZDP  60 0.12 %
 6 Rácz Róbert 4K!  146 0.29 %
 7 Varga Illés Levente LMP  2 776 5.54 %
 8 Halász Ajtony Zsombor FKGP  106 0.21 %
 10 Soczó Ildikó Mária SEM  233 0.46 %
 11 Dr. Aradszki András FIDESZ-KDNP  21 562 43.02 %
 12 Turczer György JESZ  125 0.25 %
 14 Dr. Dorosz Dávid MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP  15 882 31.69 %
 15 Járvás Éva SMS  394 0.79 %
 16 Kékesi Gergő MKSZU  12 0.02 %
 17 Lázár Andrea ZÖLDEK  441 0.88 %
 18 Fekete Kornélia EP  63 0.13 %
 19 Gara Ferencné SZAVA  16 0.03 %
 22 Varga Andrea MDU  34 0.07 %
 23 Vadászi Nándor SZDP  136 0.27 %

A pártok eredményei a 2014. április 6-i országgyűlési választáson országos összesítésben 98,97%-os feldolgozottság mellett:

(Forrás: valasztas.hu)

Párt(ok) neve Összesen Egyéni jelöltek Országos listák
szavazat mandátum szavazat mandátum szavazat mandátum
FIDESZ-KDNP  4 233 842  133  2 097 882  96  2 135 960  37
MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP  2 519 740  38  1 273 275  10  1 246 465  28
JOBBIK  1 952 207  23  967 179  0  985 028  23
LMP  482 119  5  229 747  0  252 372  5


Diósd > Hírek

Aradszki András képviselő és Simicskó István államtitkár urakkal ünnepeltünk

 

 

DSC00509

“1848 fő üzenete, hogy soha nem szabad belenyugodni a rosszba, az elavultba, és nem szabad hagyni, hogy hazánk, nemzetünk életét, előmenetelét, fejlődését idegen érdekek képviselői – legyenek az ország határain kívül vagy belül – a mi kárunkra akadályozzák.”

Simicskó István és Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a diósdi ünnepségenDiósd > Hírek > meghívó > Programajánló > Sajtóanyagok

A forradalom emlékezete március 14-én – meghívó

Simicskó 04DSC00045Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját az 1848-as forradalom emlékére szervezett városi ünnepségre.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából Diósd Város Önkormányzat képviselő testülete

2014. március 14-én 14 órától Perczel Mór honvéd tábornok szobránál koszorúzási ünnepséget tart.

Az ünnepségen beszédet mond dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő. Szaval Baranyi László színművész, részt vesznek az Eötvös József Általános Iskola tanulói.

Dicsőség a bátraknak! – Legyünk minél többen, ünnepeljünk együtt!

DSC00724Diósd > Hírek

Dr. Aradszki András a Fidesz-KDNP szövetség jelöltje az országgyűlési választáson

DSC02158Február 18-án délután 3200 ajánló aláírást adott le dr. Aradszki András a helyi választási irodán. Másnap fél 3-kor a helyi választási bizottság meghozta döntését, amely szerint dr. Aradszki Andrásnak sikerült összegyűjtenie 500 olyan érvényes aláírást, amely a 2014. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) színeiben való indulását támogatja.

Így dr. Aradszki András február 19-től hivatalosan és érvényesen is a Fidesz-KDNP választási szövetség képviselőjelöltje Pest megye 1. számú választókerületében.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!Diósd > Hírek

Újévi köszöntő – Dr. Aradszki András

Törökbálint - 130902 01
Kedves Olvasóim! Tisztelt Választópolgárok! Honfitársaim!

Amikor lezárunk egy időszakot, általában számvetést tartunk. Hálát adunk a jóért, tanulunk a rosszból és levonjuk a megfelelő következtetéseket. Idén ez különösen fontos, hiszen igen jelentős esztendőt kezdünk meg a mai nappal: a 2014. év ismét választás elé állít bennünket.

Ezt a jeles napot nem kívánom napi politikával terhelni, lesz abból részünk elég a következő hónapokban. Helyette azt kérem, ismerjük fel és értékeljük mindazokat a pozitív változásokat, amelyekben részünk lehetett az elmúlt esztendőben, és ne engedjünk azoknak a szirénhangoknak, amelyek csak negatív és lehangoló helyzetet festenek elénk.

Bár a következő időszak elkerülhetetlenül a választási kampány jegyében telik majd, próbáljunk most, az új év első napján kicsit távolabbról tekinteni magunkra, helyzetünkre és hazánkra. Lássuk meg, hogy egy olyan folyamat közepén vagyunk, amely az emberi együttélés, a nemzet java és a közösségek, köztük elsősorban a család szempontjából sorsdöntő változásokat hozott, és amelynek eredményeit, gyümölcseit a közeljövő már meg fogja hozni.

Eredményként kell értékelnünk, hogy az emberi kapcsolatok, a haza iránti elkötelezettség és a gyermekeink jövője szempontjából fontos ügyekben nagyot léptünk előre. Gazdaságilag szabadabbak lettünk, mutatóink jók, sokkal jobbak, mint számos más európai országban. Családjaink és a gyermekvállalás sehol nem látott kedvezményekben részesülnek, a munkaalapú gazdaság kialakulóban van. Egyre erősödik az igazságosság és a szolidaritás. Olyan úton haladunk, amely – bár más ország még nemigen merészkedett rá – láthatóan már most eredményes, és várhatóan hosszú távon is az lesz. Elindítottunk egy fejlődést, egy sajátos utat, amely minket, magyarokat segít végre túllépni a rendszerváltoztatás és a jelenlegi gazdasági, valamint erkölcsi válság okozta traumán. Ez a folyamat azonban nem állhat meg, különösen pedig nem fordulhat vissza, mert abban az esetben beállhatunk Görögország, Portugália, Olaszország stb. mögé, és mind gazdasági, mind nemzeti szinten búcsút inthetünk még a hosszú távú felvirágzás lehetőségének is.

Különösen fontosnak tartom a gazdasági kérdések mellett az erkölcsi megújulás fontosságát. Ebben a kérdésben is elindultunk egy – véleményem szerint helyes – úton, amely, ha nem torpanunk meg, elhozhat számunkra egy emberibb világot, ahol nem a pénz és nem az érvényesülés, hanem a szolidaritás és a szeretet az általános mértékadó érték. Ezen a területen sokkal körülményesebb az építkezés, mert a lelkekben történt ideológiai rombolásokat igencsak nehéz helyreállítani. Azonban vallom, hogy csak helyes értékrend alapján élő társadalom előtt áll biztos és reményteli jövő. Továbbra is hiszek a szeretet és az összefogás erejében.

Ezért azt kérem, hogy felelősen gondoljuk át, hogy van-e a megkezdett útnak alternatívája. Ez az esztendő a felelősség jegyében átgondolt fejlődés folytatásának vállalásában legyen sorsdöntő, hogy végre lezárhassuk a posztkommunista időszak bizonytalan időszakát, és magunkhoz, nagyjainkhoz, történelmi múltunkhoz méltóan helyreállíthassuk méltó jóhírünket magunk, gyermekeink és a nagyvilág előtt egyaránt.

Ebben segítsen bennünket ezen új esztendőben a jó Isten és a magyarok Nagyasszonya! Erősítse meg családjainkat, gyarapítsa nemzetünket, adjon erőt a küzdelmekben, és áldjon meg mindnyájunkat, a távoli, de már a közelebbi jövőben is emberhez és magyarhoz méltó életet élhessünk itt, a Kárpát-medencében.

Egy valóban boldog, eredményes és szép új esztendőt kívánok Mindnyájuknak!
Isten áldja Önöket, Isten áldja Magyarországot!

dr. Aradszki AndrásDiósd > Hírek > Sajtóanyagok

Végleges a Fidesz-KDNP szövetség egyéni képviselőjelöltjeinek névsora

PeFidesz-KDNP 2014 logóst 01. vk. – Érd – Aradszki András

A Fidesz Országos Választmánya mai ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz-KDNP támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát.

A kormánypárt országos választmánya szerint a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy kitartóan képviselje a magyar emberek érdekeit a következő parlamenti ciklusban. A képviselőjelöltek mindegyike elkötelezett abban, hogy megvédje Magyarország eddigi teljesítményét, és segítse a magyar családokat a további megerősödésben.

Az új választási rendszer értelmében az Országgyűlés létszáma a választásokat követően 386-ról 199-re csökken. Az új választási rendszerben a korábbi három helyett csak két ágon lehet majd mandátumot szerezni: 93 képviselőt listás választási rendszerben választanak, 106 képviselőt pedig egyéni választókerületekben. A választási rendszer egyik legfőbb változása, hogy két forduló helyett csak egy forduló lesz. Megváltoztak a jelöltállítás szabályai is. A jelöltek ajánlása ajánlóíven történik majd. A képviselőjelöltté válás feltétele 500 támogató ajánlás összegyűjtése, a korábbi 750 ajánlószelvénnyel szemben. A kampány az államfő által kitűzött választás napjától visszaszámítva az 50. napon kezdődik.Diósd > Hírek

Mérföldkő! Átadták a “Zöldfa” Bölcsődét Diósdon

bölcsőde átadás 042November 28-án átadták Diósdon az Új Széchenyi Terv támogatásával épült bölcsődét, amelyben december 2-tól 50 kisgyermek gondozására nyílik lehetőség. Örömmel tudatjuk a diósdi polgárokkal, hogy csaknem egy éves előkészítő munkák, és szűk másfél év kivitelezést követően átadásra került a “Zöldfa” bölcsöde Diósdon. Az Új Széchenyi Terv 150.000.000 Ft összegű támogatással segítette a bölcsőde megépítését. Mint ismeretes, a 2010-es önkormányzati választások előtt a gyorsan növekvő gyermeklétszám és a rendkívül kevés bölcsődei férőhely miatt helyben a Fidesz és a KDNP közös kampányában már szerepelt egy bölcsőde létrehozása a 2010-2014-es ciklusban Diósdon. Az időszak közepe felé megnyílt a lehetőség arra, hogy az ígéretet valóra váltsuk!   A Képviselő-testület még 2012. november 8-án esélyegyenlőségi terv készítésével megbízta – adott ajánlata alapján – a Prekog Pedagógiai Szolgáltató Intézetet 350.000 forint + áfa összegért. Ekkor döntött a testület a szükséges önerő előteremtéséről is:

 1. a projekt összes költsége: 220 millió forint,
 2. a projektnek a támogatás szempontjából elszámolható költsége: 150 millió forint,
 3. a projekt teljes költségére vonatkozó önkormányzati önrész: 70 millió forint,
 4. a Képviselő-testület kötelezettséget vállal, hogy a pályázat önrészét a költségvetésben elkülöníti.

A Bölcsöde megvalósulásáért az Önkormányzat és a Képviselő-testület illetékesein túl köszönet illeti dr. Aradszki András országgyűlési képviselőt (KDNP) a projekt megfelelő helyeken való támogatásáért, a pályázatírásban és a tervezésben, kivitelezésben segítőket, és mindazokat, akiknek csendben nyújtott kisebb-nagyobb segítsége nem nyert nagy nyilvánosságot! Tekintse meg az avatáson készült képgalériát: http://www.diosd.hu/Hirek/atadtak_a_Zoldfa_BolcsodetDiósd > Hírek

Nem építkezik a Kerox a csapágygyár mellett

A ma délutáni rendkívüli képviselő-testületi ülés után Spéth Géza polgármester tájékoztatta a képviselőket arról, hogy ma érkezett információk szerint a Kerox Kft. visszavonta a korábban megkapott építési engedélyt az illetékes hatóságnál. Ez azt jelenti, hogy a csapágygyár mellett eddig tervezett és már megkezdett építkezést végleg leállították.

Az, hogy a Kerox Kft. hol építi fel új csarnokát, továbbra sem ismert, de ezen a helyen biztosan nem – tette hozzá a polgármester.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Jelöltajánló közgyűléseket tartottunk

Törökbálint - 130902 01Néhány hete megkezdődött a jelöltválasztó közgyűlések sora a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségben. Ennek részeként október 28-án a Fidesz Diósdi Csoportja is összeült, és országgyűlésiképviselő-jelöltet ajánlott a Fidesz Országos Választmányának, valamint Orbán Viktor elnök úrnak.  A diósdi jelöltajánlás eredményeként a jelenlévők – a határozatképesség birtokában – egyhangúlag dr. Aradszki Andrást, a választókerület jelenlegi országgyűlési képviselőjét ajánlották az Országos Választmány felé országgyűlési képviselőjelöltnek.

Ugyanez a folyamat zajlott le térségünk tekintetében is november 5-én, amikor is a Pest megye 1. sz. választókerület Fidesz csoportjai (Érd, Diósd, Pusztazámor, Sóskút, Tárnok és Törökbálint -minden tag meghívott volt!) szavaztak Érden a képviselőjelölt ajánlásáról. Az eredmény itt is az lett, hogy a jelenlegi országgyűlési képviselő, dr. Aradszki András ellenjelölt és ellenszavazat nélkül, egyhangú voksolás eredményeként az Országos Választmány számára ajánlott személlyé vált.

Gratulálunk a Képviselő úrnak, és köszönjük a megjelent tagok részvételét!

Az Országos Választmány döntése december elején várható.

E. Zs.« Előző
2019. május 19., vasárnap - Ivó, MilánDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress