Hírek

Albitz Gábor lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Diósdon

Albitz Gábor

A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség diósdi csoportja tisztújító közgyűlést tartott.

A közgyűlésen a diósdi csoport tagsága, értékelve az elmúlt két év munkáját, eredményeit, újabb két évre bizalmat szavazott Dr. Bacsa Márta Ilona elnöknek. Ugyancsak megerősítette újabb két évre az elnökság tagjainak  mandátumát.

Hírek

Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

“Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk. Mindannyian tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, tehát nyugodtan mondhatjuk: korszakos győzelmet arattunk” – jelentette ki tegnap a kormányfő, miután az Európai Parlament magyar tagjainak választásán a Fidesz-KDNP 13, a Demokratikus Koalíció 4, a Momentum Mozgalom 2, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik 1-1 mandátumot szerzettHírek

Orbán Viktor programot hirdetett a bevándorlás megállításáért

Orbán Viktor hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért pénteken Budapesten, a Fidesz európai parlamenti (EP) választási programját bemutató, Parlamenti Szalon című rendezvényen.Hírek

Magyarország Európához tartozik, mi Európa vagyunk

A legborzalmasabb rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy huszonkilenc évvel azután, hogy a láncra vert nemzetek felszabadultak és a kontinens újra egyesült, Európa újra birodalomépítő célkitűzéseknek lesz kitéve, amelyek már nem kívülről, hanem saját belsejéből fakadnak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a beszélgetésben, amelyet Philippe de Villiers francia politikus és esszéista a minap megjelent könyvében ismertetett.Hírek

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉDE

Tisztelt Köztársasági elnök úr!
Tisztelt Miniszterelnök úr!
Házelnök és főpolgármester urak!
Tisztelt hölgyeim és uraim!

Örülök, hogy újra itt látom önöket. Mindig meglep, milyen sokan eljönnek az évértékelőre. Bár ha belegondolunk, érthető, hogy az ember kíváncsi arra, tud-e valami újat mondani a miniszterelnök. Engem is ez a kíváncsiság hozott ide. Ha egy mondatban kell összegeznem az év értékelését, azt mondom: soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt. Harmadszor is kétharmaddal nyertük meg az ország­gyűlési választásokat, a magyar gazdaság pedig majd öt százalékkal növekedett. Ha itt önök összefüggést sejtenek, nem tévednek.

Diósd > Hírek

Dr Aradszki András hivatalosan is képviselő jelölt

3000 db!

Köszönjük az eddigi támogatói aláírásokat, amelyekből háromezret Február 20-án  délelőtt átadtunk a Választási Irodának, elsőként a választókerületben. Jó érezni a bizalmat, a közösség erejét.

Olyan sokan jelezték, hogy aláírásukkal is támogatnák Dr Aradszki Andrást, hogy a Fidesz-KDNP aktivistáival folytatjuk az aláírásgyűjtést Diósdon

Hajrá ÉRD, Diósd, Tárnok, Törökbálint, Sóskút és Pusztazámor!

Hírek

NEM FOGADJUK EL A KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉST

A magyar álláspont migrációs kérdésben világos: az illegális migrációt meg kell állítani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének a magyarországi alapjogok helyzetéről folytatott vitáján szerdán.Hírek

A népszavazás elérte célját

A vasárnapi kvótanépszavazás elérte a célját, Magyarország döntött – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben.

“A cél az volt, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, tisztázzuk, mit akarnak a magyarok a tömeges migráció ügyében” – mondta a kormányfő, jelezve, hogy 3 282 723 ember ezt elutasította.

Úgy fogalmazott, mostantól nem a kormány és nem is a parlamenti képviselők akaratát, hanem mintegy 3,3 millió magyar emberét képviselik Brüsszelben. Összehasonlításul felidézte: amikor Magyarország az európai uniós csatlakozásról döntött, akkor 3 millió 50 ezer ember szavazata elég volt a belépéshez, most pedig mintegy 3,3 millió ember mondott nemet.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Népszavazás a kényszerbetelepítés ellen

nepszavazasA magyar kormány népszavazást kezdeményezett a kényszerbetelepítés ellen. A referendumra azért van szükség, mert Brüsszel elfogadott egy kvótacsomagot. Ennek alapján az Európába érkező bevándorlókat egy előre meghatározott kvóta alapján szétosztaná a tagállamok között, kötelező jelleggel. Ez azt jelenti, hogy a jövőben brüsszeli bürokraták döntenének arról, hogy hány bevándorlót telepítsenek Magyarországra, az Országgyűlés és a magyar állampolgárok megkérdezése nélkül. Azt, hogy hány bevándorlót telepítenének be, egy képlet alapján döntenék el Brüsszelben. A bevándorlás jelenlegi ütemét és a családegyesítéseket is figyelembe véve mindez sok ezer bevándorló Magyarországra telepítését is jelentheti.

Mi, magyarok mindig népszavazáson döntöttünk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekben, például a NATO- és az EU-csatlakozás kérdéséről. Így lesz ez október 2-án is: csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből. Brüsszelt meg kell állítani! A népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhetünk Brüsszelnek. El kell érnünk, hogy vonja vissza a kvótacsomagot. A népszavazás nem a pártokról, és nem belpolitikai küzdelmeinkről szól. Az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, családjainkat, kultúránkat és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot.

A brüsszeli kvótacsomag jelentős gazdasági, kulturális és biztonsági kockázattal jár. Ezt a kockázatot nem szabad felvállalnunk. Most Magyarország jövője a tét, ezért a kormány minden állampolgárt arra biztat, hogy vegyen részt a népszavazáson, és szavazzon nemmel!

Az október 2-i népszavazás kérdése így szól:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A népszavazás időpontját Áder János köztársasági elnök október 2-ára tűzte ki.

A Magyarországon élő (magyarországi lakcímmel rendelkező) választópolgárok szavazása:

  • • A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe, nem kell regisztrálniuk.
  • • A szavazóhelyiségben a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát (érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel), valamint a lakcímét vagy személyi azonosítóját.
  • • A választópolgár a fentiek után megkapja a lebélyegzett szavazólapot, az átvételt aláírással igazolja.
  • • Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl. X vagy +) lehet.
  • • Aki a szavazás napján Magyarországon, de a magyarországi lakóhelyétől eltérő helyen kíván szavazni, átjelentkezési kérelmet nyújthat be legkésőbb a szavazást megelőző péntek 16 óráig. A helyi választási iroda vezetője (vagyis a jegyző) felveszi a választópolgárt az érintett település kijelölt szavazókörének névjegyzékébe.
  • • Aki a szavazás napján külföldön szeretne élni a választójogával, annak a választás kitűzése után, legkésőbb a szavazást megelőző nyolcadik napon kell kérnie felvételét a külképviseleti névjegyzékbe. A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. A külképviseleti szavazáshoz elegendő a magyar útlevél, magyar személyazonosító igazolvány vagy magyar jogosítvány bemutatása, lakcímkártyára nincs szükség.
  • • A fenti kérelmek benyújthatók személyesen (a választópolgár lakcíme szerint illetékes helyi választási irodában vagy a bejelentett tartózkodási hely szerinti helyi választási irodában), levélben (a választópolgár lakcíme szerint illetékes helyi választási irodában, a www.valasztas.hu honlapon vagy – ügyfélkapus regisztráció esetén – a www.magyarorszag.hu honlapon.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkezők (határon túli magyarok) szavazása:

  • • A soron következő országos népszavazáson csak az a külhoni magyar állampolgár vehet részt, akinek a választási regisztrációs kérelme a népszavazást megelőző 15. napig eljut a Nemzeti Választási Irodába.
  • • A kérelem online is kitölthető és beadható a www.valasztas.hu honlapon, vagy ha a választópolgár rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, akkor awww.magyarorszag.hu honlapon. A kérelem levélben is benyújtható a következő címre: Nemzeti Választási Iroda, 1854 Budapest, Magyarország. Ehhez a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról letölthető a nyomtatvány („Határon túli magyarok választási regisztrációja”).
  • • Annak a külhoni magyarnak, aki a 2014-es országgyűlési választások előtt vagy azóta már regisztrált, nem kell újra regisztrálnia.


Hírek

Az ellenzék nem támogatta az adócsökkentéseket!

A Fidesz országgyűLogólési frakciójának közleménye:

Jövőre mindenki előrébb léphet, tovább csökkennek az adók. Az ellenzék azonban ezúttal sem támogatta a kormány adócsökkentési javaslatait.

Nem támogatták sem a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését, sem a kétgyermekesek családi adókedvezményének növelését, sem a hazai vállalkozások adókedvezményeinek növelését.

A baloldal ugyanazt a politikát folytatja, amit a kormányzása alatt. Akkor duplájára emelték az élelmiszerek és a lakás áfáját, megszüntették a családi adókedvezményt és az otthonteremtési adókedvezményeket.

A kormánypárti támogatással elfogadott adócsökkentések több tízezer forintos megtakarítást jelentenek a családoknak, a nyugdíjasoknak, a legelesettebbeknek és a hazai vállalkozások támogatása révén hozzájárulnak a foglalkoztatás és a gazdaság növekedéséhez is.

(Forrás: fidesz.hu)Hírek > Vélemények

Nyelvtanból és fogalmazásból elégtelen

Szelektívkuka-tájékoztató táblaNyelvtanilag, helyesírás szempontjából, stilisztikailag és választékosság szempontjából egyaránt kiállította magáról a szegénységi bizonyítványt Diósd Város Önkormányzata.

Helyesen valahogy így nézhetne ki a szöveg:

“Tisztelt Lakosság!

 Ezen a helyen a szelektív gyűjtősziget 2016. május 1-jén megszűnt. A saját szelektívgyűjtő-edényt előzetes egyeztetés után a Városgazda Kft.-től veheti át az, aki még ezt nem tette meg.

Segítségüket, megértésüket köszönjük!

Diósd Város Önkormányzata”

Mellesleg jelezzük, hogy a megértéssel többnyire híján vagyunk, ugyanis a házaktól történő havi egy elszállítás nem váltja ki a gyűjtőszigetek kapacitását. Sokkal több a szemét, mint amit havonta egy alkalommal el lehet vinni. Ugyanez a helyzet a zöldhulladékkal is: hetente egy kukányinál jóval több keletkezik, főleg tavasszal és ősszel. Égetni pedig tilos. Akkor hová tegyük? (Komposztálni nem tud – és nem is akar – mindenki.)

 Hírek

Országgyűlési képviselőnk jelentős dokumentumot írt alá Párizsban

12348137_920209378063078_2034346894070388792_nMAGYARORSZÁG TOVÁBBI EGYMILLIÁRD FORINTOT AJÁNL FEL a megállapodás sikere érdekében

Magyarország a korábban jelzett, az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye alatt működő Zöld klíma alap részére felajánlott egymilliárd forint mellett a párizsi megállapodás sikere érdekében további egymilliárd forint összegű felajánlást tesz a nemzetközi klímafinanszírozás javára – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára kedden az MTI-nek telefonon, aki részt vesz a párizsi konferencián.Hírek

ALÁÍRÁSGYŰJTÉS A KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSI KVÓTA ELLEN

1446891702-bikasparktom4105Országszerte gyűjtik az aláírásokat a kötelező betelepítési kvóta ellen. A Fidesz arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon a petícióhoz, mondjon nemet az értelmetlen és jogtalan uniós kötelező betelepítési kvótára.

A folyamatosan frissülő helyszínek listája megtekinthető itt.Hírek

A kommunikáció bajnokai

Diósd MSZP-s  független városvezetése a kampány során, majd hatalomra kerülését követően mást se mondott, mint  hogy a város honlapján majd minden információt megoszt a lakossággal. Ez rendben is van, illetve, rendben lenne, ha információs csatornájuk önző módon, tehetetlenségük, netán alkalmatlanságuk okán nem kizárólag saját maguk lennének.

A korábbi, 2014. december 31-vel eltávolított szerkesztő a hivataltól kapott tartalmak mellett egy önkormányzati portáltól jogosan elvárható módon a Diósdot érintő megyei, járási, kormányhivatali híreket, egyéb kultúrális programokat is közzé tette. Részben, mert megkapta ezeket, részben, mert utánuk járt. Január 1-je óta erről szó nincs; a honlapot feltöltögető, a hivatalban foglalkoztatott munkatárs(!) – szerkesztőt  nem nagyon lehet írni, mert az megalázó lenne az ilyen munkát bárhol is végző szakemberekre nézve – silány minőségben, a magyar nyelv alapvető szabályait nem ismerve, számos ésszerű szerkesztési elvet figyelmen kívül hagyva dolgozik. Mindamellett technikailag sem tudja kezelni sajnos a honlapot: az információk előtt lévő bevezető fotón a polgármester képe összenyomva, Diósd címere felháborító megjelenésben, stb. Tehát a legalapvetőbb kép-arány kezelése is gondot okoz annak a hölgynek (H.H.), aki a Diósdhéjban januári igazán „színes” számában pld. kenyéradója nevét is csupa kisbetűvel írta, imígyen: bogó lászló, majd mellébiggyesztette:  pm (mármint hogy polgármester).

Az olvasók, a kommunikációt komolyan vevők, annak szabályait ismerők s értők nem tudják, sírjanak vagy nevessenek ennyi hiba láttán!

A diosd.hu megjelenésének egyébként indokolt átdolgozására pályázatot írt ki az önkormányzat. Mire elkészül, remélhetőleg a honlap szerkesztését is olyan emberre bízzák majd, aki a forma mellett a tartalmi kérdésekben is kompetens, tájékozott, nem utolsó sorban tisztában van a  magyar nyelvtan szabályaival.

Figyelem, kedves Diósdiak!

Valószínűleg az önök véleményét is kikéri majd a közeljövőben polgármesterünk, milyen is legyen az új honlap; melyik pályázó verziója tetszik, hány színből álljon, miként működjön, és még ki tudja mire lesz kíváncsi.

Kérem, szavazzanak! Talán lesz is értelme!

 Hírek

Leértékelt polgármester

A „megújult” Diósdhéjban 2015. januári számának 14. oldalán lévő Idősek karácsonya című írás második bekezdése így kezdődik: „A meghitt, rendezvényt bogó lászló pm köszöntötte szeretetteljes hangulatról számtalan fellépő gondoskodott, az egészen apró óvodásoktól a szépkorúakig.”

Azon túl, hogy a szerző, H.H., nincs tisztában a vessző helyes használatával, adott esetben névelő szükségszerűségével, valamit tudhat Diósd polgármesteréről, hiszen vezeték- és keresztnevét egyaránt kis kezdőbetűvel írta, és egyszerűen csak pm-ként aposztrofálta. Mit vétett vajon városunk első embere, hogy az immár szerkesztőbizottság által létrehozott, a takarékosság jegyében drágább papírra nyomott, Diósd vonatkozásában igazán autentikus címlappal megjelentetett, piros, sárga, neon-sárga, kék, zöld, pink, fekete és lila színekben pompázó, fánktörténelmet író lapba szégyenszemre ily’ csúf módon került be?! Szegény  Nemecsek Ernő járt így Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényében, midőn a Gittegylet közgyűlési jegyzőkönyvébe nevét csupa kisbetűvel vésték be. Igen, a Gittegyleten belül komoly célok elérése érdekében nagyok voltak az elvárások, s a ki ezeknek nem felelt meg, aki kilógott a sorból,  bűnhődött…

Gratulálunk H.H.-nak, valamint az újsütetű főszerkesztő asszonynak, aki nyilván el sem olvasta a kiváló szerző művét. Hozzáértés, szakértelem, igényesség, ízlés, oh!

Tisztelt kreatívak! Csak így tovább!Hírek

100 nap

Diósdi Fidesz logóAz első 100 napot mértékadónak és jelzés értékűnek szokták tartani szakmai körökben. Ami ebben az időszakban történik, az nagyjából elővételezése az egész ciklusnak: határozottság, rugalmasság, tervek, lendület, ugyanakkor tapintat, értéktisztelet és békés átmenet. Ezek a tulajdonságok tudják biztosítani a lakosság számára a nyugalmat és a kiszámíthatóságot.

Meg kell állapítanunk, hogy Diósd városában túl sok pozitív jelenséget nem tapasztaltunk az elmúlt két és fél hónapban. Durva személycserékkel kezdtek, amelynek során megszabadultak mindenkitől, akinek a hivatalban vagy annak alkalmazásában dolgozók közül szerintük jó kapcsolata volt az előző polgármesterrel és/vagy néhány korábbi képviselővel. Helyüket tapasztalatlan, gyakorlatlan elvbarátok vették át, akiknek “áldásos” tevékenysége majd a közeljövőben fogja meghozni gyümölcseit. Ami feltűnő, hogy rengeteg a piár esemény: rendezvény rendezvényt követ, mintha ebből állna egy város élete és működtetése. A számos civil szervezet közül pedig – úgy látszik – csak az Együtt Diósdért Alapítvány működik, mert azt előszeretettel biggyesztik mindegyik hirdetésre és szórólapra. (Véletlenül nem N.I. egykori MSZMP-s tanácselnök alapítványáról van szó?)  Eszünk, futunk, bábozunk – és naplószerű polgármesteri beszámolókat kapunk a heti kevésbé fontos és még lényegtelenebb eseményekről, amely beszámolók éppen csak arról nem szólnak, hogy valójában mi történt (kivel, miről, milyen eredménnyel, milyen határidőkkel és egyéb vállalásokkal folyt a tárgyalás stb.).

Az elmúlt 100 napban vállalkozók és alkalmazottak sokasága panaszkodott arról, hogy elvégzett munkájukért nem kapták meg (időben) az őket megillető fizetséget, miközben a polgármester arra hivatkozott, hogy az előző testület miatt nincs pénz a kasszában.Diósd > Hírek

Lemondott az elnökség

Diósdi Fidesz logóNovember 20-án megtartott ülésén lemondott a Fidesz Diósdi Csoportjának elnöksége, miután értékelte az októberi önkormányzati választás helyi eredményét.

Ezt tegnap jelentette be dr. Ostorházi László, a helyi Fidesz eddigi elnöke a 17 órára összehívott taggyűlésen. Közölte, hogy október 12-én a Fidesz elvesztette az önkormányzati választást Diósdon. Ennek számos oka volt, amelyeket az utóbbi hetekben részletesen elemzett a választókerületi elnök, az elnökség és a korábbi kampánystáb. Ennek következménye az elnökség távozása, mert ez így tisztességes.

Tájékoztatott továbbá arról, hogy az új elnökség megválasztása az Alapszabályban megfogalmazott előírások szerint fog megtörténni.Hírek

A Déli Áramlat gázvezeték és Paks bővítése bőszíti fel Amerikát

Orbán ViktorAz Egyesült Államok nagy nyomás alatt tartja Magyarországot a Déli Áramlat földgázvezeték és a paksi atomerőmű bővítésének ügye miatt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Münchenben a bajor kormányzó konzervatív CSU-hoz közel álló Hanns Seidel Alapítvány székházában tartott előadása után, a hallgatóság kérdéseire válaszolva.

A Magyarország és az Egyesült Államok, illetve Oroszország viszonyára vonatkozó kérdésekre Orbán Viktor elmondta, hogy a vezeték és az erőműbővítés is gazdasági kérdés, de az ukrán-orosz konfliktus révén belekerült egy „geopolitikai, katonapolitikai, biztonságpolitikai térbe”.

Washington mindkét ügyet az „Oroszországhoz való közeledésként értelmezi”, holott „mi nem akarunk közeledni senkihez sem, és nem is akarunk távolodni senkitől”, és nem „oroszbarát”, hanem „magyarbarát politikát folytatunk” – tette hozzá a kormányfő. Hangsúlyozta: a Déli Áramlat megépítése és a paksi bővítés is a nemzet érdekét szolgálja.

MTI/MandinerDiósd > Hírek

Összefogás helyett széthúzás

Fidesz-KDNP logóA Diósdi Fidesz és a KDNP közleménye

Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy Diósdon a Fidesz-KDNP szövetség jelöltjei elvesztették az önkormányzati választást. Ennek egyik oka, hogy – a 4 évvel ezelőtti eseményekhez hasonlóan – ismét sikerült megosztani a kormánypártok sorait azért, mert néhányan nem szívlelték meg a kereszténydemokrata Varga László örök érvényű gondolatát: „Aki a politikában nem tud kompromisszumot kötni, az szakmailag, aki pedig elveket ad fel, az erkölcsileg alkalmatlan a politizálásra.”

Diósdon néhányan nem tudták megkötni azt a kompromisszumot, ami a nemzeti-keresztény oldal győzelmét hozhatta volna a városban, ehelyett szembefordultak a hivatalos kormánypárti jelöltekkel, és megosztották a jobboldali szavazótábort. Ennek eredményeként a független köntösbe bújt, eredendően évtizedek óta szocialista polgármesterjelölt (Bogó László) és csapata nyerte a helyi önkormányzati választást.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ebben a sajnálatos eseményben a fő szerepet Dizseri András KDNP-s társunk játszotta. A májusi egyeztetések során számára is fontos feladatot szántunk – a választókerületi elnökkel egyetértésben – : győzelem esetén alpolgármesteri státuszra jelöltük volna, amit felhasználva a következő öt esztendőben felkészülhetett volna a polgármesteri feladatok ellátására. Ezzel nagy esélyt adtunk volna egy 2019-től évtizedeken át fennálló jobboldali, kereszténydemokrata városvezetésre. Ő – a kompromisszumkészség hiányáról tanúskodva – a polgármesterjelöltünk iránti személyes ellenszenvre hivatkozva nem vállalta a feladatot, majd később valótlanul azt kommunikálta, hogy őt a helyi Fidesz nem akarja jelölni, mellőzi és tönkre akarja tenni. Ezután független jelöltként elindult az önkormányzati választáson. Diósd > Hírek

Fellebbezés és végeredmény

Választás 2014 logóÍgéretünkhöz híven tájékoztatjuk a tisztelt Olvasókat a következőkről:

Spéth Géza polgármester az elmúlt napokban fellebbezést nyújtott be a Területi Választási Bizottság határozata ellen – tekintettel a 7 szavazatkülönbséget jelentő szoros polgármester-választási eredményre, valamint a Szent Anna Szeretetotthonban történt gyanús eseményre – amit az illetékes bíróság ma tárgyalt. A döntés értelmében a bíróság jóváhagyta a TVB korábbi határozatát, vagyis a fellebbezést elvetette.

Eközben – megbízható forrásból származó  információnk szerint – Dizseri András megválasztott független képviselő tegnap, október 20-án visszaadta mandátumát, így a soron következő (szintén független) képviselőjelölt jutott mandátumhoz.

Ezzel véglegessé vált a diósdi önkormányzati választás végeredménye:

Polgármester:

Bogó László (1370, független)

Képviselők:

Dr. Batyalikné Papp-Váry Sára Ida (1213, független),

Dr. Varga Dániel László (1188, Fidesz-KDNP),

Spéth Géza (1123, Fidesz-KDNP),

Bárdyné Dr. Schneider Sarolta Anna (1122, független),

Rónyai Gábor (1062, független),

Madarász Arnold (989, Fidesz-KDNP),

Szűcs Anna (977, független),

Novákovics Ferenc (955, független).

Értesüléseink szerint a Polgármesteri Hivatal átadás-átvétele a Kormányhivatal illetékeseinek jelenlétében szerdán, az új képviselő-testület alakuló ülése pedig október 23-án, csütörtökön lesz.

Gratulálunk a győzteseknek.Diósd > Hírek

Tisztelt Olvasóink!

Jelenleg Diósdon még nincs végleges, jogerős eredménye az önkormányzati választásnak. Amíg ez nem születik meg, addig – jogkövető és törvénytisztelő polgárok lévén – nem áll módunkban kommentálni és elemezni az eredményeket, így szíves türelmüket kérjük.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Eredmények

Tisztelt Választópolgáraink!

Az alábbiakban a 2014. október 12-i önkormányzati választás diósdi eredményeinek jegyzőkönyveit láthatják. Köszönjük a kampányban nyújtott segítségüket!

A Fidesz-KDNP szövetség ezúton gratulál a győzteseknek.

Jegyzőkönyv a polgármester választás eredményéről

 

Jegyzőkönyv önkormányzati képviselők választásának eredményérőlDiósd > Hírek

Vasárnap önkormányzati választás!

A szavazás...Diósd > Hírek

Vasárnap hetedszer választunk – de már 5 évre

Választás 2014 logóA vasárnapi lesz a hetedik önkormányzati választás a rendszerváltás óta, de más lesz, mint az eddigiek. A választók csaknem 3200 településen polgármesterre, megyei önkormányzati, települési képviselő-testületi, illetve nemzetiségi önkormányzati képviselőkre szavazhatnak, a budapestiek pedig főpolgármesterre is voksolhatnak. A képviselők mandátuma a korábbi négy helyett öt évre szól.

A választás egyfordulós, és az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. Mivel nincs eredményességi küszöb, akár egyetlen szavazattal is polgármesterek vagy képviselők lehetnek a jelöltek. Vasárnap reggel 6 és este 7 óra között csaknem 8,2 millió választó dönthet arról az ország mintegy 10 300 szavazókörében, kik képviseljék érdekeiket az elkövetkező öt évben az önkormányzatokban. A választáson nemcsak a magyar állampolgárok, hanem a letelepedettek, bevándoroltak, menekültek, valamint az Európai Unió többi tagállamának Magyarországon élő, névjegyzékbe vett állampolgárai is szavazhatnak.

A Nemzeti Választási Iroda összesítése szerint öt főpolgármester-jelölt és 8054 polgármesterjelölt indul a választáson, továbbá 44 077-en indulnak települési önkormányzati jelöltként, 7139-en települési kompenzációs listán.

A 385 megyei közgyűlési mandátumért 2087-en indulnak 107 listán. Az önkormányzati választásra 290 jelölőszervezetet és 13 nemzetiségi jelölőszervezetet vettek nyilvántartásba az országban, a nemzetiségi voksolásra 147-et.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Diósd megvásárolja a TIGÁZ épületét – Bogó László magyarázkodhat

Tigáz Diósd

Kedves diósdi Polgárok! Tessenek választani!

Diósd Város adásvételi szerződést ír alá a Tigáz Zrt.-vel a cég diósdi épültének megvásárlásáról. A vásárlás sokkal jobb feltétekkel zajlik majd, mint ahogyan azt Bogó László polgármesterjelölt (egyébként ma még a pénzügyi bizottság elnöke) és csapata (I’ Love Diósd) hónapok óta követelte.

Az esemény hátterét az alábbiakban világítja meg dr. Ostorházi László képviselő, a településfejlesztési bizottság elnöke, a Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje:

A mai “knock out” a károgó diósdi ellenzéknek:

Spéth Géza vezette képviselő-testület vételi ajánlatot tett a Tigáz épületére (a javaslatomra 121 661 600.- értéken), 2015 dec. 31-ig három részben történő kifizetéssel, ahogy az adóbevételeink azt reálisan lehetővé teszik.

A válasz:

“Tisztelt Polgármester és Jegyző úr!

Megértettük az Önök 2014. szeptember 19-én kelt levelében foglalt indokokat.
Hamarosan kapcsolatba lépünk Önökkel, hogy aláírjuk az adásvételi szerződést az Önök által ajánlott feltételek mellett.

Tisztelettel: Tigáz Zrt.”

Eddig az idézet, és most a részletek:Diósd > Hírek

Együttműködés a kormányzattal = rohamos fejlődés

OV-Magyarország-miniszterelnöke“A következő időszakban minden település sikere azon múlik, hogy vannak-e ötletei, vannak-e derék, kipróbált, bizonyított, választott vezetői és ezek a vezetők ki tudnak-e alakítani együttműködést a kormányzattal. Ha ezek együtt vannak, akkor ezek a települések a következő néhány évben rohamosan fejlődnek majd.”

(Orbán Viktor, 2014. október 9.)Hírek

Tovább a megkezdett úton!

Diósdi kápolna 02Diósd Magyarország harmadik „legjobb” települése

– Méltón lehetünk büszkék mindannyian!

Budaörs lett a legfejlettebb magyar település, de nincs sokkal elmaradva Remeteszőlős, Diósd, derül ki a KSH adataiból. A statisztikai hivatal számos szempont szerint összesítette az adatokat, így többek között figyelembe vették, hogy hány vállalkozás, bolt, autó, vendégéjszaka jut ezer lakosra, mekkora az önkormányzat adóbevétele egy lakosra vetítve, mennyi a közüzemi vízhálózatba bekapcsolt lakások aránya, hányan fizetnek elő szélessávú internetre, milyen a halálozási ráta, hányan részesülne szociális segélyben, vagy éppen mennyi álláskereső van az adott településen.

Ez az eredmény nagyban köszönhető az ebben, illetve az előző ciklusban dolgozó képviselő-testületnek, amelyek jelentős fejlesztéseket hajtottak végre Diósdon, és amelyeknek húzó ereje a Fidesz-KDNP szövetségben dolgozó képviselőcsoport volt.

Most sem lesz ez másképp, ha vasárnap többséget kap a kormánypártok szövetsége.

Hajrá, Magyarország! Hajrá, Diósd!Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

OV 108“Tisztelt Választópolgár!

Újabb nagy lépést tehetünk a megkezdett úton. Az önkormányzati választásokon tovább erősítjük a nemzet egységét. A Fidesz szövetségeseivel már bizonyította, hogy jelenleg az egyetlen politikai szervezet, amely képes a cselekvés és az eredmények politikáját megvalósítani a korábbi értelmetlen viták helyett.

Óriási lehetőségek előtt állnak az önkormányzatok.

Az október 12-i választás azért fontos, hogy önkormányzataink, városaink, falvaink fejlődjenek. A választások legnagyobb tétje, hogy milyen jelöltek lesznek megválasztva, hiszen a most induló 2014-2020 közötti uniós fejlesztési programban az önkormányzatok szempontjából kiemelkedően fontos programok fognak beindulni, Ezért szeretnénk minél több helyen meggyőzni Önöket arról, hogy támogassák a FIDESZ-KDNP jelöltjeit.

Mindenkit arra buzdítok, használják ki a nagy lehetőséget vegyünk részt az önkormányzati választáson, szavazzunk együtt a még szélesebb nemzeti együttműködésre, a közös cselekvésre, a fejlődésre.

Én ott leszek!

Orbán Viktor
Magyarország miniszterelnöke”Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Hová tegye az ikszet? – Bízzon a Fidesz-KDNP szövetségben!

Tisztelt Olvasóink! Elközelgett október 12-e, az önkormányzati választás napja. Ezekben a napokban még mindnyájan tájékozódhatunk arról, hogy kik és hányan jelöltették magukat különböző csoportokhoz kötődve, azzal a céllal, hogy a következő 5 évre a város döntéshozó vezetői legyenek. Világosan látható, hogy három nagyobb csapat alakult ki a három polgármesterjelölt körül, és csupán egy vállalja, hogy létezik számára valamilyen politikai és elvi iránytű, amelyet nem szégyell, hanem annak logója alatt indul a győzelemért, a város további felelős vezetésére való felhatalmazásért. Az esélyeket latolgatva azt mondhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei számára a magukat függetleneknek mondók közül a néhai diósdi MSZP vezetője a fő kihívó.

Bízzon (2) a Fideszben!És itt meg kell állnunk egy szóra, hiszen ki kell mondanunk a következőket: Mindenki nagyon jól gondolja meg, hogy mely polgármesterjelöltre adja le szavazatát! Ha valaki velünk vagy valamely jelöltünkkel nem szimpatizál, de polgári-nemzeti-keresztény értékrendűnek vallja magát, akkor nem teheti meg, hogy nem jön el a választásra, vagy esetleg nem ikszeli be polgármester- vagy képviselőjelöltünket. A passzivitás is a rejtett baloldal malmára hajtja a vizet! Minden Spéth Gézától elvont szavazat Bogó Lászlót erősíti, ami a város számára igen nagy veszélyforrás! Bogó László mellett voksol az is, aki nem ikszel be egyetlen polgármesterjelöltet sem!

Ezért kérjük Önöket, hogy tegyenek félre mindenféle személy antipátiát vagy előítéletet, és tekintsék a hosszú távú személyes, családi és közösségi érdekeiket! Diósd nem engedheti meg magának, hogy letérjen az eddigi útról, és ezt az értékes, még többre hivatott várost a rendezetlenség és a dilettantizmus „szakértőinek” karjaiba taszítsa. Ezt már kipróbálta az ország 2002 és 2010 között, amely kísérletezésnek a politikai és gazdasági levét isszuk a mai napig. Ezt Diósd nem érdemli meg, és nem is bírná ki. A megoldás és a jövő csak azok összefogásában található, akik eddig már bizonyítottak, és most a Fidesz-KDNP jelöltjei.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

A Fidesz-KDNP jelöltjeinek hétfő esti fóruma képekbenDiósd > Hírek > Vélemények

Súlyosan károsít…!

MSZP cigiÚgy látszik, az MSZP most egy süllyedő hajó, amit bizonyos élőlények el szoktak hagyni.

 

*  *  *

Volt tagjai általában “függetlenként” indulnak a vasárnapi önkormányzati választáson.

 

*  *  *

A diósdi MSZP idén májusban (a két elbukott választás után!) oszlatta fel magát, az ex-elnök (Bogó László) mégis polgármester szeretne lenni. Természetesen “függetlenként”.

 

*  *  *

 
HAGYJUK?Diósd > Hírek

Az eredményekre kíváncsiak a választók

Fidesz-KDNP 2014 logóA mai fórumon hallottuk, hogy viszonylag nyugodt kampány előzi meg az október 12-ei diósdi önkormányzati választást, de nem szabad elkényelmesedni, hiszen a 2002-es választások egyszer már megmutatták, hogy a jó önkormányzati teljesítmény nem mindig elegendő a győzelemhez, ezért a voksolás előtti egy hét, és a voksolás napja különösen fontos. Végig kell csinálni még ezt a hetet, és utána, ha minden jól megy, a következő öt évben nyugalmunk lesz. Azt látjuk, hogy  országosan az ellenzéki polgármester és képviselőjelöltek harci bástyát akarnak építeni. Itt helyben mindenkinek el kell döntenie, hogy ilyenben vagy inkább egy  békés, gyarapodó, a kormánnyal együttműködni tudó településen akar élni, ahol tovább tudjuk vinni az előző négy év eredményét. Mert az jól látszik, hogy itt helyben is:

az eredményekre kíváncsiak a választók, nem arra, “mit miért nem sikerült megcsinálnia egy hivatalnak”!

Eredmények pedig vannak! Elég, hacsak megemlítjük hogy az előző négy évben megtörtént a település önkormányzati adósságának állami átvállalása, a közigazgatás átszervezése, a csatornázás, a bölcsöde építés, a megújult sportcentrum, a sok aszfaltozott közút, járda, de még sokáig sorolhatnánk az elmúlt négy év helyi eredményeit.  A ma esti fórumon mindenki meg is győződhetett róla, de aki esetleg nem volt jelen, alább megnézheti a fórum prezentációját:

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=10d1d08b47&view=att&th=148e7529f77e571c&attid=0.1&disp=safe&zwDiósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

“Jó, ha tudja”: Bogó László csúsztat és félrevezet!

 

dr. OSTORHÁZI LÁSZLÓ képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)

dr. OSTORHÁZI László
képviselőjelölt
(Fidesz-KDNP)

BOGÓ László "független" polgármesterjelölt

BOGÓ László
“független” polgármesterjelölt

Akár csak 4 évvel ezelőtt, a bukott és rejtőzködő baloldal (Bogó László ex-MSZP-exelnök, Nagy István volt tanácselnök és társaik) a választás előtt néhány nappal csúsztatásokkal, hazugságokkal és lejárató kampánnyal próbálja félrevezetni Diósd őszintén tájékozódni próbáló polgárait (ahogy azt “a mozgalomban” tanították). a “Jó, ha tudja!” című kiadványukban megjelent állításokkal szemben olvashatják az igazságot dr. Ostorházi László képviselő, egyben képviselőjelölt tollából:

 

Ma új kampánykiadvány került a diósdi postaládákba: „Jó, ha tudja” – Bogó László tudja, hogy ő volt 4 évig a Pénzügyi bizottság elnöke???

Bogó László a Pénzügyi bizottsági elnökként rendkívül rossz osztályzatot adott magának „remek” kiadványában: ELÉGTELEN. Újkeletű kiadványából ömlik a pesszimizmus, csúsztatásokkal, fél-információkkal próbálja félrevezetni a közvéleményt.

Nézzük a dolgokat másik szemszögből!Hírek

Ha van összefogás, akkor semmi sem lehetetlen – a miniszterelnök Pakson

OV-Magyarország-miniszterelnökeMagyarország most lendületben van, határozott irányba, biztos lépésekkel megindul, és a Közép-Európával foglalkozó elemzők szerint is ígéretes jövő előtt áll – mondta Orbán Viktor hétfőn a TelePaks Kistérségi Televíziónak adott interjúban. A kormányfő szerint ehhez meg kell tartani a 2010 és 2014 között létrejött összefogást, és értelmesen kell felhasználni a magyar gazdaság által megtermelt pénzt.

„Ezért építünk paksi atomerőművet, törődünk a gyerekekkel, az egészségüggyel, tettük stratégiai ágazattá a sportot, tehát olyasmivel foglalkozunk, ami az emberek életminőségét jelentősen javíthatja a jövőben” – tette hozzá.

Ha van összefogás, akkor semmi nem lehetetlen

A miniszterelnök az előző kormányzati ciklusról azt mondta: 2010 és 2014 között kiderült, hogy ha van összefogás, akkor semmi nem lehetetlen. „Olyan dolgokat csináltunk meg Magyarországon, amiről korábban azt hittük, nem vagyunk rá képesek: a bankok elszámoltatása, a devizahitelek átalakítása, a rezsicsökkentés, a családi adórendszer” – mondta, hozzátéve, hogy a kormánypártok 2014-es választási sikere mögött ez az összefogás és a lendület áll.Hírek > Vélemények

Óriási lehetőségek előtt állnak az önkormányzatok

Kósa Lajos 02Soha nem látott mértékű fejlesztési program megvalósítása vár az önkormányzatokra – jelentette ki Kósa Lajos.

Az októberi önkormányzati választások legnagyobb tétje, hogy milyen jelöltek lesznek megválasztva, hiszen a most induló, 2014-2020 közötti uniós fejlesztési programban – amire Orbán Viktor miniszterelnök úr és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke megkötötte az együttműködési megállapodást – az önkormányzatok szempontjából kiemelkedően fontos programok fognak beindulni – fogalmazott szombaton, az Országházban tartott sajtótájékoztatóján a Fidesz ügyvezető alelnöke.Hírek > Vélemények

Szent Gellért emlékezete

A püspök vértanúságának helye a Gellérthegyen

A püspök vértanúságának helye a Gellérthegyen

A szent püspök 1046. szeptember 23-ról 24-re virradó, utolsó éjszakáját Diósdon töltötte.

Részlet Gellért püspök Nagy Legendájából:

Mikor tehát Péter király és a magyarok között nagy egyenetlenség támad, a magyarok fényes követséget küldtek Vászoly fiai: András, Béla és Levente után, akik Szent István nemzetségéből valók voltak, és kérték őket, hogy Lengyelországból jöjjenek Magyarországra. Így András és Levente Magyarországra jöttek, de Béla ott maradt. És a magyarok valamennyien seregesen tódultak hozzájuk Pest városába.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek, a Fidesz választókerületi elnökének üzenete

DSC01489Tisztelt diósdi Polgárok!

Ismét elérkezett annak az ideje, hogy szűkebb pátriájuk, lakóhelyük, Diósd jövőjéről döntést hozzanak. A képviseleti demokrácia szabályai szerint törvényben meghatározott időre, ma már öt esztendőre polgármestert és képviselőket választhatnak településük élére, amely tavaly nyerte el – jól megérdemelt módon – a városi rangot.

Az újonnan megválasztandó képviselők és a polgármester előtt nagy kihívások állnak majd. Hogy csak kettőt említsek: meg kell találni annak a módját, hogy a jövőre kieső adóbevételt hogyan fogja pótolni a város, hiszen az infrastruktúrát, a kötelező ellátásokat valamiből továbbra is finanszírozni kell. Ugyanakkor az előző ciklusban elért állami adósság-átvállalás és a várossá válás megnyit számos eddig nem elérhető lehetőséget Diósd számára a további, jelentős fejlődés útján.

Az Önök részéről bölcs döntésre van tehát szükség annak érdekében, hogy felkészült, tapasztalt, kipróbált és megbízható személyek kerüljenek a képviselő-testületbe, akik felelősen hoznak majd hosszú távú döntéseket a rend és a kiszámíthatóság jegyében.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Megoldódik a reggeli közlekedés az iskola előtt

ÁMK 01Évek óta probléma az a diósdi iskola előtt zajló mintegy 30 perc, amikor a szülők reggel gyermekeiket hozzák gépkocsival az iskolába. Erre az áldatlan helyzetre kívánt megoldást találni ma a képviselő-testület, amikor elfogadta dr. Ostorházi László képviselő (Fidesz) javaslatát, amely – a rendőrség tevékeny és következetes segítségével – meggyorsítja majd a gyermekektől való reggeli búcsúvételt:

“Október 15-ig elkészül egy parkoló, kihelyezésre kerülnek a “Gyors megálló, ne parkolj!” táblák, lesz várakozni és megállni tilos tábla is a szükséges helyeken, felfestésre kerülnek az útburkolati jelek, holnaptól a rendőrök már ennek a koncepciónak megfelelően fogják irányítani a forgalmat.
A szülők hamarosan kapni fognak egy vázlatrajzot néhány jótanáccsal.

Köszönöm az aktív támogatást, és kérem, hogy holnaptól mindenki úgy ültesse be a gyereket otthon a kocsiba, hogy max. 15 másodperc alatt ki tudjon szállni a táskájával együtt és a sofőr lehetőleg ne szálljon ki a kocsiból. (Akár gyakorolni is lehet…) Ne előzzenek, ne parkoljanak le, mindig koppanásig menjenek az iskola utcafrontján! Holnaptól már mindkét nagykapun be tudnak menni a gyerekek.
Hajrá Diósd!
Mosolygós reggeleket kívánok!”

Üdvözlettel: Ostorházi LászlóDiósd > Hírek > Sajtóanyagok

Újabb lakó-pihenő övezetek Diósdon

Lakó-pihenő övezet20 kmhFideszes javaslatra egy héttel ezelőtt újabb lakó-pihenő övezet létrehozását szavazta meg a képviselő-testület, és a továbbiakban ezen övezetek kiterjesztését tervezi.

Emlékeztetőül álljon itt, hogy mit is jelent ez az érintett területeken:

 

KRESZ 39/A. §: Közlekedés lakó-pihenő övezetben

(1) Lakó-pihenő övezetbe – a „Lakó-pihenő övezet” jelzőtáblától a „Lakó-pihenő övezet vége” jelzőtábláig terjedő területre – csak a következő járművek hajthatnak be:Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Cikluszáró igen, kampányszám nem! – a Fidesz-KDNP szövetség közleménye

CIKLUSZÁRÓ IGEN, KAMPÁNYSZÁM NEM!

Fidesz-KDNP 2014 logóTegnap Diósd Város Képviselő-testülete egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta, hogy – az eddigi gyakorlathoz hasonlóan – idén is kiadja a város a Diósdhéjban c. havilap cikluszáró különszámát, amelyben a Képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal beszámol az elmúlt 4 év eredményeiről. Ez egy bevett szokás, amely által megtiszteljük a Választópolgárokat azzal, hogy ismertetjük velük az elmúlt ciklusban elért eredményeket, a város jelenlegi helyzetét. Ezzel az a cél, hogy az októberi választás előtt Önök összegezve lássák, hogy mire költötték az adójukat, milyen körülmények motiválták a hivatalos döntéseket és mennyit haladt előre településünk az elmúlt időszakban. – Vagyis tiszteletadás a Választók felé, hogy lássák a valóságot, és lehetőségük legyen minden ismeret birtokában dönteni. Ez egyébként erkölcsi kötelességünk is.

Elhangzott egy másik javaslat is, amit Bogó László képviselő terjesztett elő.« Előző
2019. június 25., kedd - VilmosDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress