Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő 2011. március 3-i sajtótájékoztatójáról

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő március 3-án délután Érden, a Polgárok Házában megtartotta szokásos havi sajtótájékoztatóját.

A képviselő arról tájékoztatott, hogy az elmúlt időszakban nem sok és nem látványos, de annál fontosabb dolgok történtek az Országgyűlésben. A kormány és a Fidesz-KDNP többség élt a választópolgárok felhatalmazásával, és lendületesen dolgozik a hatékony magyar állam kiépítésén. Ez jelenti többek között a tisztes megélhetés elősegítését, a kisvállalkozások támogatását és a mintegy egymillió új munkahely megteremtésének megkezdését. 2011 a változás éve lesz: stabilizálni fogják a költségvetést és megállítják a pénzromlást.

Az elmúlt egy hónapban két  igen fontos munka zajlott a Parlament falai között: az alkotmányozás folyamata és a most bemutatott Széll Kálmán Terv kidolgozásának befejezése.

Az alkotmányozással kapcsolatosan fontos megjegyezni, hogy elkészült egy iránymutató javaslat, és a Fidesz-KDNP többség – nem élve a kétharmad adta lehetőséggel – alkalmat biztosít a többi pártnak a konzultációra. Ezzel a lehetőséggel azonban nem mindegyik párt él (az MSZP egyáltalán, az LMP alkalmanként), mert túl rövidnek tarják az időt. Aradszki András ezzel kapcsolatban megjegyezte: Magyarországon 1992 óta tart az alkotmányozás, komolyabban 8-10 éve folyik az előkészítés. Tehát nem volt váratlan az új Alkotmány létrehozása, melynek vezérfonalai többek között a történelmi hagyományok rögzítése, a nemzeti önmeghatározás és az államadósság maximalizálása lesznek.

A Széll Kálmán Tervvel kapcsolatban a képviselő elmondta: ez egy átgondolt rendszer, amelynek megvalósítása esetén 2013-14-re egy növekedő pályára állított ország leszünk.  A Terv célja az államadósság csökkentése a jelenlegi 82%-ról 50-52%-ra. A magyar gazdaságban megvan erre a képesség. Ennek feltétele az, hogy aki tud és képes dolgozni, az dolgozzon. A kormány biztosítani fogja a munkalehetőséget minden munkaképes ember számára, a Terv szerint 2014-re mintegy háromszázezret. Tudatosítani kell, hogy értéket csak munkával lehet teremteni. Fontos, hogy már a gyermekeket a munka világára tanítsuk, és ne csak a papírok megszerzése legyen számukra a cél, hanem dolgozni is tudjanak. Az állam nem vonul ki az oktatásból, hanem újra részt fog venni benne. Ez azonban nem jelent pénzkivonást az oktatásból.

Az egészségügy egy hároméves program során fog megújulni.

A közlekedés egy magas színvonalú szolgáltatássá fog válni. (Ehhez azonban az kell, hogy megszűnjék a jelenlegi „potyautas-rendszer”.)

A Terv lépései megvannak, a cél 2011 végére megvalósul. A sajtónak ajánlott figyelemmel kísérni ezen pontok megvalósulását. Ezzel kapcsolatban nagyon sok munka vár a szakpolitikusokra.

Aradszki András leszögezte: „Arra szegődtünk, hogy szakítsunk a múlt rossz beidegződéseivel, vagyis azzal, hogy munka nélkül is lehet boldogulni. Paradigmaváltás kell. A Széll Kálmán Terv nem idegen a kormányprogramtól. Ez az út vezet egy olyan Magyarországhoz, amilyenben már régóta szeretnénk élni.”

(Itt jegyezzük meg, hogy Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő Diósdon 2011. március 10-én 16 órától 17.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Polgármesteri Hivatal képviselői irodájában.)

Érd, 2011. március 3.

Eőry Zsolt képviselői titkár


Cimkék: ,

2019. június 20., csütörtök - RafaelDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress