Rendkívüli testületi ülés (részleges beszámoló)

Tegnap, március 17-én 16 órára rendkívüli ülésre hívta össze a képviselő-testületet Spéth Géza polgármester. A napirendi pontok a következők voltak:

1. A Diósdi Polgárőr Egylet részére a “Diósd” név és a diósdi címer használatának engedélyezéséről

2. Az önkormányzati rendezvényeken alkalmazott térítésidíj-rendszer alkalmazásáról

3. Az Ifjú Forrás Néptánccsoport ciprusi utazásának támogatásáról (a polgármester javaslatára  zárt ülésen)

 

ad 1: A képviselő testület Ledniczky László, a még be nem jegyzett “Diósdi Polgárőr Egylet” elnöke kérésére 5-4 arányban megszavazta az eredeti előterjesztést. Az 5 fős többség nem szavazta meg Dizseri András határozati javaslatát, amely feltételekhez kötötte volna a név- és címerhasználatot. A majd’ egyórás vitában meghallgattuk Ledniczky Lászlót és Macsotay Tibort, az Érd Városi Polgárőr Egyesület elnökét a kérdésről. Ostorházi László szerint az új polgárőrség – elindulása után – joggal kérhet majd önkormányzati támogatást. Akkor majd mit teszünk? A Fidesz-KDNP frakció az eőterjesztést nem szavazta meg.

ad 2: A téma tulajdonképpen a Tavaszköszöntőn eddig alkalmazott peták-rendszer állítólagos tarthatatlansága volt, ezen túl pedig az árusok bérleti díjáról (helypénz). Ostorházi László szerint ezt a témát le kell venni a napirendről, mert ezzel a szervezőnek kell foglalkoznia. (Ez felel meg a szubszidiaritás elvének.) A testület “ne másszon bele” konkrét szervezési munkákba. Ezt az 5 fős többség elutasította.  A többség szerint a peták-rendszer veszélyes, nem törvényes. A bérleti díjakról szóló döntés része volt az árusok által fizetendő helypénz összege: ez 5000-, Ft/nap, + 2000,- Ft, ha az önkormányzattól kérik a stand (pult) biztosítását. A Fidesz-KDNP frakció az előterjesztést nem szavazta meg, kivonult a szavazásról.

(Sajnos ekkor távoznom is kellett, mert 18 órakor a Pest megyei KDNP választmányi ülése kezdődött Budapesten. )

Eőry Zsolt képviselő


Cimkék: , ,

2019. május 19., vasárnap - Ivó, MilánDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress