Menü Bezárás

A Diósdi Fidesz-KDNP frakció közleménye

 Nemet mondtak a függetlenek a Fidesz-KDNP tiszteletdíj csökkentési javaslatára

 

A márciusi képviselő-testületi ülésen Dizseri András önkormányzati képviselő határozati javaslatot nyújtott be a választott tisztségviselők és képviselő-testületi tagok – Polgármester Alpolgármester, képviselők és külsős bizottsági tagok – fizetésének, tiszteletdíjának 30%-os csökkentésével, illetve felajánlásával kapcsolatban. Véleménye szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben, Diósd nehéz anyagi helyzetében különösen fontos, hogy a község vezetői is egységesen mutassanak példát áldozathozatalból. A Polgármester és Alpolgármester fizetését az Önkormányzati törvény határozza meg, de természetesen a csökkentésre való felajánlásnak semmilyen jogi akadálya nincs.

Dizseri András képviselő a rendelet tervezetét addig javasolta hatályban tartani, ameddig a község költségvetése ismét nullszaldós nem lesz.

A kezdeményezés elfogadása esetén a megtakarításból egy céltartalékot képezve két olyan terület is többletforráshoz juthatott volna, amely a költségvetés helyzete miatt jelenleg forráshiányban szenved.

 

A határozati javaslat szerint a megtakarított pénz 50%-át a rászorulók megsegítésére fordíthatta volna a képviselő-testület a szociális keret megnövelésével. A másik fele az öt legtöbbet pályázó civil szervezeté lett volna egyenlő arányban.

Az áldozathozatallal egyszerre lehetett volna segítséget nyújtani a nehéz anyagi helyzetben levő családoknak, és eredményesebbé tenni a civil szervezetek működését.  Csupán a Fidesz-KDNP frakció vállalta az áldozatot, de Diósd többi választott vezetőjének és képviselő-testületi tagjának anyagi lemondására is szükség lett volna…

 

A kezdeményezést nem csak Spéth Géza polgármester utasította el kategorikusan, hanem leszavazta dr. Varga Dániel alpolgármester, Kőhidi Tamás, Madarász Arnold és Bogó László képviselők is. Így Diósd nehéz gazdasági helyzete ellenére továbbra is a magasabb díjazás marad érvényben, a rászorulók és a civil szervezetek kárára.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..