Menü Bezárás

Pályázhat a DTC – lesz bölcsőde Diósdon?

 A képviselő-testület augusztus 11-i rendkívüli ülésén két fontos döntés született:

1. A testület – immár második nekifutásra –  elfogadta (egyhangú szavazással) a DTC programjához szükséges elvi hozzájárulás főbb pontjait, amelyek alapján a Club előtt megnyílt a lehetőség a Sporttörvény által lehetővé tett mintegy félmilliárdos beruházás pályázatának megírására. Az előző rendkívüli ülésen és utána kialakult viták elcsitultak, az ellenérvek elhalkultak, és megnyílt az elvi út Diósd nagyarányú fejlesztése előtt. A terv megvalósításának feltétele a pályázat MLSZ általi elfogadása lesz.

2. A képviselő-testület (szintén egyhangú szavazással) döntött arról, hogy bölcsőde építésére készít pályázatot a jelen törvényi és anyagi lehetőségeknek megfelelően. A létesítmény az új óvoda mellett, ahhoz kapcsolódva épülne meg, két csoporttal. Sohajda István képviselő kérte, hogy a tervek készítése során vegyék figyelembe a várható demográfiai változásokat, és ennek fényében többfunkciós intézményt tervezzenek.

Ezen kívül Eőry Zsolt képviselő felhívta a figyelmet a Homokos u. és a Balatoni út sarkán átadott új építési üzletre, amelynek az eddiginél nagyobb forgalma és a dolgozói parkolásának megoldatlansága fokozott balesetveszélyt jelent az eddig sem könnyen járható mellékúton. A képviselő ebben az ügyben intézkedést kért, amit a polgármester megígért.