Adósságátvállalás: 55 százalék!

Új életet kezdhetnek az önkormányzatok – jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő március elején, az önkormányzati adósság-átvállalással kapcsolatban. Mint ismert, a kormány azért döntött tavaly, hogy átveszi az önkormányzati adósságok nagy részét, hogy végre levegőhöz jussanak a – leginkább 2002-2010 között – eladósodott önkormányzatok.

A felelős gazdálkodásnak köszönhetően Diósd nem tartozik a jelentősen eladósodott települések közé. A hiteleink teljes része fejlesztési hitel, amelyeket pályázati önrészek biztosításának céljából vett fel a település (pl. óvodaépítés, csatorna-beruházás). Diósd összes adóssága jelenleg 272.116.090,- Ft. Ez képezte a tárgyalási alapot azon a tárgyaláson, amelyre a Belügyminisztériumban került sor februárban.

A minisztérium képviselői a megbeszélésen 40%-os adósságátvállalást ajánlották fel Diósd részére. Frakciónk jelen levő képviselője, dr. Ostorházi László ennél magasabb mértékű átvállalást kért az illetékesektől. A hatékony tárgyalás, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő közbenjárásának eredményeképpen olyan döntés született, hogy 40 helyett 55 százaléknyi adósságot (149.993.850,- Ft) vesz át településünktől az állam.  A frakció ezúton is szeretne köszönetet mondani a Polgármesteri Hivatalnak a hatékony előkészítő munkáért, amely jelentősen hozzájárult a tárgyalások sikeréhez.

Fidesz-KDNP frakció


2019. június 20., csütörtök - RafaelDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress