Menü Bezárás

“A munka, a család és a gyermekek a legfőbb iránytű”

 Család 01Mintegy 270 ezer család jut több pénzhez 2014 januárjától a családi adókedvezmény kibővítése révén – jelentette ki a Fidesz szóvivője. Zsigó Róbert hangsúlyozta: egy olyan család, amelyben két átlagos keresetű, vagyis bruttó 230 ezer forintnyi fizetéssel rendelkező szülő legalább három gyermeket nevel, havonta 38 760 forinttal több pénzhez jut. Ugyanakkor egy család annál jobban jár, minél több gyermeket nevel. Az állam összességében 50 milliárd forintnyi bevételről mond le a javukra.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy 2011-től működik családi adórendszer Magyarországon, annak nyomán 180 milliárd forint többlethez jutott mintegy 900 ezer család adókedvezmény formájában.  

Kiemelte, hogy ezek a családok 2010 előtt csak önmagukra számíthattak, hiszen a „Gyurcsány-Bajnai-kormányok egy szalmaszálat sem nyújtottak nekik”, a munka melletti gyermeknevelés számukra nem volt érték. Továbbá a sorozatos rezsiemelések, a magas adók és az esztelen devizahitelezés is ezeket a családokat hozta a legnehezebb helyzetbe.

A Fidesz ezzel szemben arra törekszik, hogy a munka mellett gyermekeket nevelő szülők még több megbecsülést kapjanak, mert a munkát, a családot és a gyermekeket tekinti minden döntése legfőbb iránytűjének – mondta a szóvivő. Hozzátette: ebben a helyzetben rendkívül veszélyesnek tartják a bukott baloldal szereplőinek hozzáállását, hogy Gyurcsány és Bajnai egyaránt a családi adókedvezmények szűkítését szorgalmazza, Gyurcsány Ferenc pedig egyenesen a családi adókedvezmény eltörléséről beszél. Ebbe a politikába a családok egyszer már majdnem belegebedtek – jegyezte meg.

kdnp.hu
Forrás: MTI