Menü Bezárás

Idén már több mint 600 ezer kisdiák kapja ingyen a tankönyveket

 Szeptemberig minden iskolába megérkezik az 1,2 millió, névre szóló tankönyvcsomag, amit a diákok tanévkezdéskor kapják meg az iskolában. A tankönyveket már elkezdték kiszállítani az iskolákba.

Idén több mint 600 ezren – a rászorulók, illetve az első évfolyamosok – az állami támogatásnak köszönhetően ingyen jutnak hozzá a tankönyvekhez. Összesen a diákok kevesebb, mint felének kell fizetnie a tankönyvekért. A befizetési határidő augusztus 15-e, de utána is ki lehet fizeti a tankönyvek árát.

Néhány fizetős diák azért nem kapta meg a kipostázott díjbekérőt, mert az iskolai adatbázisban költözés vagy egyéb változás miatt helytelenül szerepelt lakcíme.

Ha valaki nem jogosult ingyen tankönyvre, viszont díjbekérőt sem kapott, akkor azt minél hamarabb jelezze a Kellónak a https://tankonyvrendeles.kello.hu/Home/Contact címen található elérhetőségek valamelyikén.

A tankönyvek árát készpénzzel, átutalással és iskolakezdési kafetéria-utalvánnyal is ki lehet fizetni.

A Gyurcsány-Bajnai kormánnyal szemben, amely a sorozatos megszorításokkal veszélybe sodorta több százezer család megélhetését, a jelenlegi kabinet nemcsak szavakban, hanem tettekben is segíti a gyermeket nevelőket.

A Fidesz-KDNP kormány az ingyenes tankönyv mellett a rászorulóknak gyermekétkeztetést és nyári táborozást biztosít. Emellett folytatja a családi adórendszer bővítését, a rezsicsökkentést és a baloldal miatt bajba került devizahiteles családok megsegítését.

(Fidesz – információs szolgálat)