Menü Bezárás

A diósdi Fidesz-KDNP frakció beadványa a KEROX Kft. építkezése ügyében

LogóKDNP logó

DIÓSD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA                                                                    

Spéth Géza  polgármester úr részére

Tárgy: KEROX-beruházás

 

Tisztelt Polgármester úr!

Az utóbbi hetekben tudomásunkra jutott, hogy a KEROX Kft. jogerős építési engedély birtokában a Diósd, Petőfi S. u. 2321/17 hrsz.-ú ingatlanon elkezdte a műanyaggyártásnak és kereskedelmi tevékenységnek helyet adó beruházását. Az is tudomásunkra jutott, hogy az építkezés ténye ellen jelentős számú diósdi polgár tiltakozott, kifogásolva azt, hogy lakóterületük közvetlen közelében, nézetük szerint egy egészségre ártalmas tevékenységet végző ipari létesítmény épül.

A hatályos magyar jogszabályok értelmében a helyi önkormányzat képviselő-testülete az építkezés engedélyezésében közvetlen hatáskörrel nem rendelkezik.

Ettől függetlenül úgy gondoljuk, hogy a lakosok jogos kérését is figyelembe kell venni, és indokoltnak látjuk a beruházás kivitelezését és a későbbi működést is társadalmi kontroll alatt tartani.

Ennek érdekében javasoljuk, hogy az Ön irányításával alakuljon egy, a beruházás folyamatát és később az üzemeltetést figyelemmel kísérő monitoring bizottság, amelyben részt vehetne egy, a beruházásban érintett lakosság által delegált személy, a képviselő-testület egy tagja, a polgármesteri hivatal szakértője és természetesen a KEROX Kft. által delegált személy.

A bizottság feladatát képezné a beruházás folyamatának figyelemmel kísérése, a hatósági intézkedések értékelése, és ha kell, intézkedések kezdeményezése. A bizottságnak javaslatot kellene adni az üzemi működés ellenőrzésének módszereire (immiszió-mérés, zaj- és szagmérés), beleértve annak költségeire.

Tisztelt Polgármester úr!

Ha javaslatunkkal egyetért, kérjük az érintettek megkeresésével kezdeményezze a bizottság megalakítását.

Diósd, 2013. augusztus 23.

 

Tisztelettel:

Dr. Ostorházi László frakcióvezető                                         

Dizseri András képviselő

Eőry Zsolt képviselő                                                       

Sohajda István képviselő

A javaslatot támogatom:          Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..