A Keroxról is beszélt a honatya – Polgári Szalon. Diósd

DSC09100Mintegy negyven érdeklődő várta dr. Aradszki András országgyűlési képviselőt szerdán délután Diósdon, a Kék Géza Közösségi Házban, ahol a Polgári Szalon tartotta szokásos, kéthetenkénti összejövetelét.

A honatya beszámolt hallgatóságának az elmúlt egy-másfél év politikai eseményeiről, röviden megvilágítva az országgyűlési döntések előzményeit és hátterét; megemlítve többek között az igazságosság alapján nyugvó adóztatási és nyugdíjrendszert, illetve a rezsicsökkentést. Ez utóbbival kapcsolatban hosszabban elemezte, hogy milyen okoknál fogva mondható, hogy a csökkentett árakon működő rendszer hosszú távon fenntartható.

Az este második felében a képviselő a Kerox Kft. diósdi építkezésével kapcsolatos kérdésekre válaszolt, kiemelve, hogy a helyi KDNP és személy szerint ő kifejezetten tiltakozott az építkezés megkezdésével kapcsolatban. A diósdi kereszténydemokrata képviselők ez ügyben kiadott közleményét – amit Aradszki András fel is olvasott és amit az alábbiakban közlünk – ő is aláírta. Megalapozott reményét fejezte ki, hogy a Kerox a jelenlegi helyen nem építi fel a tervezett üzemet.

Eőry Zs.; aradszki.hu

DSC09102

A KERESZTÉNYDEMOKRATA  NÉPPÁRT

DIÓSDI  SZERVEZETÉNEK  KÖZLEMÉNYE

 A Kereszténydemokrata Néppárt Diósdi Szervezete hónapok óta figyelemmel kíséri a Kerox Kft. új diósdi üzemépületének építésével kapcsolatban kialakult lakossági tiltakozást. Tudjuk, hogy ez szigorúan hatósági, nem pedig pártpolitikai hatáskörbe tartozó ügy, mégis – a helyi lakosság egy részének szerveződéseként – szükségesnek látjuk kinyilvánítani véleményünket e beruházással kapcsolatosan.

Józan ésszel azt kell megállapítanunk, hogy: egy üzemcsarnok építése – legyen az bármilyen célú – egy város belső, lakott településrészében elfogadhatatlan minden jóérzésű ember számára.

Jogállami keretek között a képviselő-testületnek nem volt közvetlen befolyása az építési engedélyezési eljárásra, és jelenleg sincs jogi lehetősége arra, hogy az építkezést leállítsa vagy  felfüggessze. A helyi kereszténydemokrata képviselők – társaikkal karöltve és dr. Aradszki András országgyűlési képviselő támogatásával – keresik a lehetőségét annak, hogy valamilyen törvényes módon hatékonyan képviselhessék a lakók érdekeit és jogos elvárásait.

A félelem megöli a lelket, az ember és az egészség pedig fontosabb, mint a nyereség vagy bármilyen gazdasági érdek. Ezt ki kell mondanunk, ha hűek akarunk maradni hitvallásunkhoz.

Ezért a KDNP Diósdi Szervezete kijelenti, hogy szolidaritást vállal a diósdi lakossággal, és mellettük áll, amikor a testileg-lelkileg egészséges környezethez, a nyugodt lakóhelyhez és a felnövekvő generációk biztonságához való jogukat védik. Ezért minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a tervezett beruházás máshol valósuljon meg, vagy ha ez nem lehetséges, akkor mindig követelni fogja a környezetvédelmi normák legszigorúbb betartását és azok folyamatos ellenőrzését, monitoringozását az üzem működése alatt. A környezetvédelmi előírások betartásának elmulasztása esetén haladéktalanul el fog járni az üzem működésének betiltása érdekében.

Hiszen – hitünk szerint – mindig első az ember, annak alapvető jogai és az igazság megvédelmezése.

Kelt Diósdon, 2013. szeptember 3-án

 

A Kereszténydemokrata Néppárt Diósdi Szervezete

dr. Aradszki András országgyűlési képviselő (KDNP)

Eőry Zsolt képviselő, a KDNP diósdi elnöke

Dizseri András képviselő (KDNP)


2019. június 20., csütörtök - RafaelDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress