Polgármesterjelöltet javasolt a diósdi Fidesz és a KDNP

KDNP logó 3Diósdi Fidesz logóA Fidesz-MPSZ Alapszabálya és az Országos Választmány május 29-i döntése alapján a polgármester-jelölés folyamata a következő:

1. Június 14-ig: a helyi szervezet elnöksége előterjeszt, ezen előterjesztés alapján a helyi szervezet közgyűlése polgármesterjelöltet javasol;

2. Június 18-ig: az Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság (ÖVEB) dönt;

3. Június 21-ig: a Választókerületi Elnök vagy a Területi Választmány kifogást (vétót) nyújthat be;

4. Június 24-ig: az Országos Választmány elnöksége dönt a polgármesterjelölt személyéről.

A Fidesz Diósdi Csoportja május 30-án 17 órától elnökségi ülést tartott, ahol hosszas vívódás után és a demokrácia szabályait szem előtt tartva két jelöltet terjesztett elő a 18 órakor kezdődő csoportgyűlésre. A csoportgyűlés – amelyen dr. Aradszki András országgyűlési képviselő (KDNP), választókerületi elnök, valamint a helyi KDNP elnöke is jelen volt – a jelenlévő tagok szavazata alapján a két jelölt közül – igen szoros versenyben – Spéth Gézát, Diósd eddigi polgármesterét javasolta polgármesterjelöltnek az ÖVEB felé. Ennek a döntésnek a hátterében az áll, hogy a Fidesz és a KDNP helyi szervezetei szeretnék megvédeni a várost attól, hogy a liberális baloldal – visszatérvén a városvezetésbe – a tőle megszokott módon politizáljon a következő öt esztendőben. A diósdi Fidesz és a KDNP tudatában van annak, hogy a helyi politikai realitásokat nem hagyhatja figyelmen kívül, amikor ilyen felelős döntést kell hoznia. Ezért arra kérik tagjaikat, hogy ne az indulatok, hanem a politikai bölcsesség útján haladjanak tovább azért, hogy a következő öt évben polgári-keresztény többségű képviselő-testület dolgozhasson a városban.

A képviselőjelöltek állítása a Fidesz Alapszabálya és az Országos Választmány döntése alapján hasonló formában június 25-ig megkezdődik.

A diósdi Fidesz és a KDNP elnöksége2014. június 2, hétfő

2019. június 20., csütörtök - RafaelDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress