Menü Bezárás

Cikluszáró igen, kampányszám nem! – a Fidesz-KDNP szövetség közleménye

 CIKLUSZÁRÓ IGEN, KAMPÁNYSZÁM NEM!

Fidesz-KDNP 2014 logóTegnap Diósd Város Képviselő-testülete egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta, hogy – az eddigi gyakorlathoz hasonlóan – idén is kiadja a város a Diósdhéjban c. havilap cikluszáró különszámát, amelyben a Képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal beszámol az elmúlt 4 év eredményeiről. Ez egy bevett szokás, amely által megtiszteljük a Választópolgárokat azzal, hogy ismertetjük velük az elmúlt ciklusban elért eredményeket, a város jelenlegi helyzetét. Ezzel az a cél, hogy az októberi választás előtt Önök összegezve lássák, hogy mire költötték az adójukat, milyen körülmények motiválták a hivatalos döntéseket és mennyit haladt előre településünk az elmúlt időszakban. – Vagyis tiszteletadás a Választók felé, hogy lássák a valóságot, és lehetőségük legyen minden ismeret birtokában dönteni. Ez egyébként erkölcsi kötelességünk is.

Elhangzott egy másik javaslat is, amit Bogó László képviselő terjesztett elő. Ez arról szólt, hogy a hivatal adjon ki egy másik lapszámot is, amelyben bemutatkozhatnak az induló jelöltek, hogy mindenkinek lehetősége legyen megjelenni és a programját ismertetni. – Tekintettel azonban arra, hogy a kampány idejében minden képviselőjelölt számára adott a bemutatkozás számos lehetősége, hiszen mindenki valamilyen “csapatban” indul és nem egyénileg (esetleg korlátozott anyagi lehetőségekkel), továbbá hogy ezek a “csapatok”  már rendezvényeken, óriásplakátokon, szórólapokon, Interneten és a helyi újságban is népszerűsítik magukat – vagyis egy ilyen kiadványra jelen esetben nincs szükség – a Képviselő-testület ezt az előterjesztést nem fogadta el.

(Bogó képviselő úr utólag, a szavazás eredménye láttán ugyan megemlítette, hogy minden jelölt fizethette volna a saját részét a lapból, de ez inkább már csak utólagos, demagógnak látszó felvetés volt, hiszen ebben az esetben a jelölt továbbra sincs kisegítve esetleges anyagi nehézségéből.)

Fent említett képviselő csapata ezen információknak ma csak egy részét tette közzé, megvádolva a Képviselő-testületet azzal, hogy saját magának kampányol a cikluszáró kiadvánnyal. Ha Bogó úrnak a tények kampányt jelentenek, és neki ez fáj, akkor emlékeztetjük, hogy ennek a képviselő-testületnek ő négy évig tagja volt, a pénzügyi bizottság elnökeként. A város fejlődéséből – ezek szerint – ő nem vállal részt?

A Képviselő úr – jó szocialista módjára – a tényszerű eredményeket össze kívánja mosni a hazug propagandával, a mocskolódással és a felelőtlen kampányígéretekkel. Ez azonban nekünk nem sajátunk, és az ilyen viselkedést visszautasítjuk. Az általuk kezdett személyes rágalmazó és sokszor személyes becsületbe gázoló kampányt pedig ezennel elutasítjuk, és abban a továbbiakban sem kívánunk részt venni.

Diósd, 2014. szeptember 16.

A Fidesz és a KDNP kampánystábja