Menü Bezárás

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek, a Fidesz választókerületi elnökének üzenete

 DSC01489Tisztelt diósdi Polgárok!

Ismét elérkezett annak az ideje, hogy szűkebb pátriájuk, lakóhelyük, Diósd jövőjéről döntést hozzanak. A képviseleti demokrácia szabályai szerint törvényben meghatározott időre, ma már öt esztendőre polgármestert és képviselőket választhatnak településük élére, amely tavaly nyerte el – jól megérdemelt módon – a városi rangot.

Az újonnan megválasztandó képviselők és a polgármester előtt nagy kihívások állnak majd. Hogy csak kettőt említsek: meg kell találni annak a módját, hogy a jövőre kieső adóbevételt hogyan fogja pótolni a város, hiszen az infrastruktúrát, a kötelező ellátásokat valamiből továbbra is finanszírozni kell. Ugyanakkor az előző ciklusban elért állami adósság-átvállalás és a várossá válás megnyit számos eddig nem elérhető lehetőséget Diósd számára a további, jelentős fejlődés útján.

Az Önök részéről bölcs döntésre van tehát szükség annak érdekében, hogy felkészült, tapasztalt, kipróbált és megbízható személyek kerüljenek a képviselő-testületbe, akik felelősen hoznak majd hosszú távú döntéseket a rend és a kiszámíthatóság jegyében. Én a magam részéről kész vagyok együttműködni a mindenkori polgármesterrel és testülettel, hiszen célom és egyben kötelességem is a város felelős működtetésének segítése. Azt azonban hiszem és remélem, hogy – látva országos és fővárosi szinten az elmúlt évtized felelőtlen vezetői gyakorlatait, és azokból tanulva – Diósd választópolgárai is meg tudják ítélni, hogy mire van szükségük: felelőtlen ígéretek későbbi be nem tartására és átláthatatlan, jó erkölcstől is független helyi politikára; vagy a folytonosság jegyében a fejlődés egy további szakaszába való áttekinthető és biztonságot nyújtó, békés továbblépésre.

A Fidesz és a KDNP helyi szervezetei idén egy olyan összefogást hoztak létre, amely a továbbiakban biztosítani tudja az utóbbit. Kérem, szavazataikkal támogassák a két kormányzó párt képviselőjelöltjeit, valamint az általuk támogatott Spéth Géza polgármesterjelöltet. Az ő személyük és eddigi munkájuk garancia lehet arra, hogy – a kormányzattal és szerény személyemmel együttműködve – Diósd városa, megőrizve hagyományos jellegét, további dinamikus fejlődés részese lehessen.

Hajrá, Magyarország! Hajrá, Diósd!

Dr. Aradszki András

választókerületi elnök,

választott országgyűlési képviselő,

enegiaügyért felelős államtitkár

(KDNP)