Menü Bezárás

“Jó, ha tudja”: Bogó László csúsztat és félrevezet!

dr. OSTORHÁZI LÁSZLÓ képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)
dr. OSTORHÁZI László
képviselőjelölt
(Fidesz-KDNP)
BOGÓ László "független" polgármesterjelölt
BOGÓ László
“független” polgármesterjelölt

Akár csak 4 évvel ezelőtt, a bukott és rejtőzködő baloldal (Bogó László ex-MSZP-exelnök, Nagy István volt tanácselnök és társaik) a választás előtt néhány nappal csúsztatásokkal, hazugságokkal és lejárató kampánnyal próbálja félrevezetni Diósd őszintén tájékozódni próbáló polgárait (ahogy azt “a mozgalomban” tanították). a “Jó, ha tudja!” című kiadványukban megjelent állításokkal szemben olvashatják az igazságot dr. Ostorházi László képviselő, egyben képviselőjelölt tollából:

 

Ma új kampánykiadvány került a diósdi postaládákba: „Jó, ha tudja” – Bogó László tudja, hogy ő volt 4 évig a Pénzügyi bizottság elnöke???

Bogó László a Pénzügyi bizottsági elnökként rendkívül rossz osztályzatot adott magának „remek” kiadványában: ELÉGTELEN. Újkeletű kiadványából ömlik a pesszimizmus, csúsztatásokkal, fél-információkkal próbálja félrevezetni a közvéleményt.

Nézzük a dolgokat másik szemszögből!

Bölcsődeépítés:
Bogó László előállt a konzorcium ötletével, de a diósdi vállalkozásoknak elfelejtette elmondani, hogy a konzorcium tagjai egyetemlegesen felelnek a kivitelezésért. A vállalkozók végül nem nyújtottak be pályázatot, annak ellenére sem, hogy a konzorcium alapításhoz segítséget ajánlottak nekik. Úgy tűnik tehát, ez csak kampányfogás volt. Hiba volt a testülettől, hogy nem írt ki meghívásos pályázatot. Biztos, hogy alkalmasabb vállalkozó nyerhette volna el a projektet.
Bogó László és csapata folyamatosan, nagy erőkkel azon munkálkodtak, hogyan tudják akasztani a kivitelezést. Valami csoda folytán a HVG újságírói kezdtek szaglászni a projekt körül; a MAG Zrt. vajon honnan kapott irányított információt??? Csak a Feljebbvaló tudja. Levélben kértem Bogóékat: ha építeni nem tudnak, legalább ne romboljanak.

Ha a bölcsőde tetőkertje helyén játszótér készült volna, a tetőablakokat, kerítést magasra kellett volna tenni a gyerekek biztonsága érdekében, az épületet még jobban a földbe süllyeszteni – esős időben a gyerekek úszni tanulhatnának… Műszaki ismeretekből is elégtelen Bogó Lászlónak.
S hogy mennyibe került ez az adófizetőknek? Éppen 141,5 millióval, a pályázaton elnyert összeggel kevesebbe, mint amennyibe kerülhetett volna. Ennek azonban egy kiugrott, vagy fedett? MSZP-s nem tud örülni.

Csatorna projekt
Bogó László nincs tisztában az alapvető számtannal. Vajon mit gondol, a kiépült vezetékeken hová folyik a szennyvíz? Elárulom, a projekt részét képező szennyvíztisztítóba. Az, hogy a Társulat működésébe mennyit fizetünk be, ugye attól függ, hogy mennyi vizet fogyasztunk. Ha jól értem, Bogó László számtanpéldája azt mutatja, hogy Diósdon mindenki saját úszómedencét üzemeltet, annyi víz fogy… Valóban így lenne?

Hogy az érdekeltségi hozzájárulások száma ilyen mértékben növekedett, a „jól fizetett” társulat áldozatos és következetes munkájának köszönhető. Csak köszönettel tartozunk nekik! Valóban, Diósd vonatkozásában 350 millió forint pénzügyi keret keletkezett, amit a csatorna projekttel összefüggésben költhet el az Önkormányzat. Bogó László ott volt a szavazáskor. Elfelejtette volna, hogy megszavaztuk a házi átemelők költségmentessé tételét, és több csatorna tisztításra használatos gép- és jármű beszerzését??? Ezekkel a gépekkel lehet majd karbantartani a vízelvezető árkokat is. Már csak azt a kérdést teszem fel Bogó Lászlónak, hogy ezt miért hallgatja el?!

Drága foci
Hát ez a legmagasabb labda! Bogó László és elvtársai 2003-ban elhatározták, hogy eladják a 7-es út mentén lévő sportpályát – 400 millióért. Megakadályozni nem tudtam, de legalább a közbenjárásomra sikerült 960 millióért eladni. Az elvtársak simán elherdálták volna 400 millióért. Nem baj. Második menetben, ha már ennyi pénzünk van, költsük mindet az új sporttelepre – mondták. Ezt is sikerült megakadályozni. A 2006-os választás során szerzett többségünkkel még az utolsó pillanatban sikerült leállítani a gigantomán öltöző építéseket. Így lett táncterem is a sportközpontban. Bogó Lászlónak nem volt tehetsége ahhoz, hogy valódi értékén adjon el egy ingatlant, de a kapott pénz ész nélküli eltapsolásában szívesen jeleskedett volna. Arra nem is gondoltak akkor, hogy miből fognak egy ekkora komplexumot fenntartani… vagy legalább nevezték volna el egy híres sportolóról… Összességében elégtelen. Köszönet a DTC mostani elnökének Hisnyay Heinzelmann Bélának és a képviselőtestület tagjainak, hogy a társasági adó DTC-hez befolyt összegéből folytatódhatott egy fenntartható fejlesztés. Bogó László úgy viselkedik, mintha a DTC nem egy 100 éves diósdi egyesület lenne. Apropó, ő maga is tagja az egyesületnek! Ha nincs egyetlen diósdi felnőtt sem a DTC-ben, akkor ő magát hová sorolja???

Behajtani tilos
Bogó László viselkedéséről az a mese jut eszembe, ahol az apa, a gyerek és a szamár akar megfelelni minden őket megszóló járókelőnek és végül nevetség tárgyává válnak.

Bogó László nem képes rendszerben gondolkodni. Azt hiszi, a közlekedésszervezés egy adhoc dolog. Ma így, holnap úgy. Függően attól, hogy épp ki szólja meg. Amikor Érd felől özönlött a reggeli forgalom Budapest felé a Kossuth Lajos utcán keresztül, ez volt a hatékony megoldás mindannyiunk nyugalma és biztonsága érdekében. Ami jól működik nem szabad elrontani! Bogó Lászlónak közlekedésszervezésből is elégtelen.

7-es úti járdaépítés
Már tudjuk, hogy Bogó László műszaki ismeretekből elégtelen, de azért időzzünk el egy percet a témán. Egy országos főútvonalon a járdaépítésnek komoly követelményrendszere van. Nem lehet kalákában megcsinálni. Tervezés, engedélyeztetés, pályáztatás, kivitelezés, ellenőrzés nemcsak a járdára, de a vízelvezetésre is. Ezek a főbb mérföldkövek. És hát ez ennyibe kerül.

Füvesítés
Bogó Lászlónak (vagy Nagy Istvánnak?) ismét baja van a matekkal… és immáron harmadszor a műszaki ismeretekkel is. Ha Önt felkérik egy holdbéli táj befüvesítésére, kertépítésre, mennyiért vállalná? Tereprendezés, termőréteg felhordása és terítése, gyepszőnyegezés, fenntartás és egy pihenő pad. Mindez kb. 20 m2-en. Ha Bogó László ezt 3320.- Ft/m2 alatt vállalja, akkor neki is láthat, a város felfogadja.

Iskolabővítés
Bogó László bizonyára emlékszik, amikor még 2004-ben félre vertem a harangot a népesség alakulásával kapcsolatban. Kértem, hogy sürgősen készítsük el Diósd korfáját. Korfa helyett kioktatást kaptam az elvtársaktól, akik szépen átaludták a népességrobbanást Diósdon. Bogó László tudja, de sunyin elhallgatja, hogy a Tigáz épületének kikiáltási ára több, mint 230 millió volt, nem volt miről tárgyalni. Amikor ez az összeg kevesebb, mint a felére zsugorodott, az Önkormányzat azonnal beadta a vásárlási szándéknyilatkozatát. Kapkodóak és ezért komolytalanok is a stratégiai elképzelései is Bogó Lászlónak az intézmények áthelyezéséről. Ráadásul Nagy István, a pénzügyi bizottság tagja, Bogó László fő tanácsadója bármiféle felhatalmazás nélkül „osonó vágányon” tárgyalásokat kezdett az iskola melletti telek megvásárlásáról – jelentősen lerontva ezzel az Önkormányzat tárgyalási pozícióját… Úgy mozognak, mint elefánt a porcelánboltban. Azt is elhallgatja Bogó László, hogy a mostani iskolabővítést országos szinten, így Diósdon is az Nemzeti Sportközpontok végzi, az Önkormányzatnak meg van kötve a keze az ügyben.

HPV elleni védőoltás
Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények. Én a feleségemre tudok hagyatkozni, aki a Bőrklinika laborját vezeti, a nemi betegségek a szakterülete.

Ez a szer NAGY üzlet. Nincs bizonyíték arra, hogy hatásos. Ha az is lenne, 4 HPV vírusra lenne jó. A HPV vírusból 74 ismert faj van. Mi lesz a többivel???

A fiúkat is ugyanúgy megfertőzheti. Náluk gégerákot okoz. Ők miért ne kapjanak oltást? Sok az ellentmondás, nincs bizonyíték, nagy a lobbyerő mögötte. Ja, és 45 000.- forintba kerül a három oltás. Az álláspontom továbbra is NEM, a szexuális szabadosságra is NEM, a házastársi hűségre IGEN. Mindenki oltsa a gyerekét a saját költségén és felelősségére, ha akarja.

Vasárnap választás!
Jól gondolja át mindenki, már kevesebb, mint egy hét, és vége.

HAJRÁ DIÓSD!

dr. Ostorházi László
képviselőjelölt