Menü Bezárás

Hová tegye az ikszet? – Bízzon a Fidesz-KDNP szövetségben!

 Tisztelt Olvasóink! Elközelgett október 12-e, az önkormányzati választás napja. Ezekben a napokban még mindnyájan tájékozódhatunk arról, hogy kik és hányan jelöltették magukat különböző csoportokhoz kötődve, azzal a céllal, hogy a következő 5 évre a város döntéshozó vezetői legyenek. Világosan látható, hogy három nagyobb csapat alakult ki a három polgármesterjelölt körül, és csupán egy vállalja, hogy létezik számára valamilyen politikai és elvi iránytű, amelyet nem szégyell, hanem annak logója alatt indul a győzelemért, a város további felelős vezetésére való felhatalmazásért. Az esélyeket latolgatva azt mondhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei számára a magukat függetleneknek mondók közül a néhai diósdi MSZP vezetője a fő kihívó.

Bízzon (2) a Fideszben!És itt meg kell állnunk egy szóra, hiszen ki kell mondanunk a következőket: Mindenki nagyon jól gondolja meg, hogy mely polgármesterjelöltre adja le szavazatát! Ha valaki velünk vagy valamely jelöltünkkel nem szimpatizál, de polgári-nemzeti-keresztény értékrendűnek vallja magát, akkor nem teheti meg, hogy nem jön el a választásra, vagy esetleg nem ikszeli be polgármester- vagy képviselőjelöltünket. A passzivitás is a rejtett baloldal malmára hajtja a vizet! Minden Spéth Gézától elvont szavazat Bogó Lászlót erősíti, ami a város számára igen nagy veszélyforrás! Bogó László mellett voksol az is, aki nem ikszel be egyetlen polgármesterjelöltet sem!

Ezért kérjük Önöket, hogy tegyenek félre mindenféle személy antipátiát vagy előítéletet, és tekintsék a hosszú távú személyes, családi és közösségi érdekeiket! Diósd nem engedheti meg magának, hogy letérjen az eddigi útról, és ezt az értékes, még többre hivatott várost a rendezetlenség és a dilettantizmus „szakértőinek” karjaiba taszítsa. Ezt már kipróbálta az ország 2002 és 2010 között, amely kísérletezésnek a politikai és gazdasági levét isszuk a mai napig. Ezt Diósd nem érdemli meg, és nem is bírná ki. A megoldás és a jövő csak azok összefogásában található, akik eddig már bizonyítottak, és most a Fidesz-KDNP jelöltjei.

 

Mire alapozzuk mindezt? Kérjük, fogadjanak el néhány érvet Bogó Lászlóval kapcsolatban, amelyeket felelős választás előtt ismerni kell:

1. Milyen polgármester lehetne az, aki 2004. december 5-e, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás előtt – valószínűleg szocialista pártutasításra – a „nem” szavazatok mellett kampányolt, és helyezte ki az elutasításra buzdító plakátokat Diósdon? Mostanában pedig népi táncol, hagyományt őriz, testvérvárosi kapcsolatra hivatkozva rendszeresen Székelyföldre látogat – azok közé, akiket 10 éve konkrétan és durván elárult.

2. Milyen polgármester lehetne az, aki a Medgyessy-rendszerben miseidőben azért járt be vasárnaponként a templomba, hogy jelentést tegyen felfelé a plébános prédikációjának esetleges politikai vonatkozásairól? Eközben pedig internetes oldalakon azt vallja, hogy katolikus, és tapasztaljuk, hogy ő az egyik fő szervező a hagyományos diósdi úrnapi körmenet híres virágszőnyegének és oltárainak elkészítésében!

3. Milyen polgármester lehetne az, aki a képviselő-testület által rá testált megbízást nem teljesíti, hanem inkább szabotálja azzal, hogy az ellenérdekelt feleket támogatja? Ez történt ugyanis a KEROX estében, amikor a pénzügyi bizottság elnöke, Bogó úr nem hajtotta végre a rá bízott azon feladatot, hogy kutasson fel olyan cégeket és lehetőségeket, amelyek adott esetben pótolhatják a KEROX távozása miatt kieső adóbevételt. – Ismerős viselkedés ez a szocialisták által gyakorolt nagypolitikából.

4. Milyen polgármester lehetne az, aki – ismételten kiemeljük: a pénzügyi bizottság elnökeként! – olyan elemekkel kampányol, amelyekről ő tudja a legjobban, hogy jelenleg kellő pénzügyi fedezet hiányában megvalósíthatatlanok? Ilyen az iskola telekvásárlással való bővítése, a TIGÁZ épületének megvásárlása, a KEROX elhagyott telkének megvétele és még sorolhatnánk, miközben egy évvel ezelőtt még a 7-es út menti járda megszavazásán is gondolkodott, pénzhiányra hivatkozva. Vagyis most nem ígér igazat – de lehet, hogy ez náluk nem számít, mert ugye kampány van… Vagy egyszerűen a matek zavarja?

+  +  +

Csak néhány tényt idéztünk fel az elmúlt időszakból, amely alátámasztja fenti kérésünket, és megvilágítja az október 12. napján meghozandó döntésünk fontosságát. Tudjuk, hogy egy település és egy önkormányzat számára a kormányzattal való jó együttműködés mennyire fontos (lásd: óvoda- és bölcsődeépítés, csatornázás, adósságkezelés, közlekedés, zajvédelem stb.). Abban azonban biztosak lehetünk, hogy Bogó László a továbbiakban is pártutasításokat fog végrehajtani,   ahogyan eddig is tette. Az pedig úgy hangzik, hogy elsődleges dolga a kormány megbuktatásán való fáradozás, nem pedig a város fejlesztése kell legyen.

Felhívjuk továbbá a tisztelt Választópolgárok figyelmét arra is, hogy ahogyan 4 évvel ezelőtt, úgy most sem zárhatjuk ki, hogy a Fidesz-KDNP szövetség ellenfelei a választás előtti utolsó pillanatban rágalmazó és becsületsértő írásokkal, kiadványokkal és becstelen kampányolással próbálják Önöket megzavarni és befolyásolni. Az ilyen kesztyűt nem vesszük fel, mert nem süllyedünk arra a szintre. Mi ugyanis a szeretet és az összefogás erejében hiszünk. Ezért azt kérjük, hogy ha ez a szomorú és szégyenteljes helyzet bekövetkeznék Önök se hagyják befolyásolni magukat!


Fontos: A képviselő-testület a polgármesterből és további 8 tagból áll. Ezért a szavazólapokon 1 polgármester és legfeljebb 8 képviselőjelölt mellé lehet majd érvényesen X-et tenni. (Kevesebbre lehet.) Nagyon figyeljünk arra, hogy

8-nál több képviselőjelölt választása nem lehetséges,

az ilyen szavazólap érvénytelen!


logóval 02 kápolnakert hosszúkás 01Kérjük, hogy a város jövője számára igen fontos voksaikat a Fidesz-KDNP szövetség jelöltjere adják. Bízzanak a Fidesz-KDNP szövetségben!

Bizalmukat előre is köszönjük! Ígérjük, megdolgozunk értük ÖNÖKKEL – DIÓSDÉRT!

 

Hajrá, Magyarország! Hajrá, Diósd!

A Fidesz-KDNP szövetség diósdi csapata