Menü Bezárás

Diósd megvásárolja a TIGÁZ épületét – Bogó László magyarázkodhat

 Tigáz Diósd

Kedves diósdi Polgárok! Tessenek választani!

Diósd Város adásvételi szerződést ír alá a Tigáz Zrt.-vel a cég diósdi épültének megvásárlásáról. A vásárlás sokkal jobb feltétekkel zajlik majd, mint ahogyan azt Bogó László polgármesterjelölt (egyébként ma még a pénzügyi bizottság elnöke) és csapata (I’ Love Diósd) hónapok óta követelte.

Az esemény hátterét az alábbiakban világítja meg dr. Ostorházi László képviselő, a településfejlesztési bizottság elnöke, a Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje:

A mai “knock out” a károgó diósdi ellenzéknek:

Spéth Géza vezette képviselő-testület vételi ajánlatot tett a Tigáz épületére (a javaslatomra 121 661 600.- értéken), 2015 dec. 31-ig három részben történő kifizetéssel, ahogy az adóbevételeink azt reálisan lehetővé teszik.

A válasz:

“Tisztelt Polgármester és Jegyző úr!

Megértettük az Önök 2014. szeptember 19-én kelt levelében foglalt indokokat.
Hamarosan kapcsolatba lépünk Önökkel, hogy aláírjuk az adásvételi szerződést az Önök által ajánlott feltételek mellett.

Tisztelettel: Tigáz Zrt.”

Eddig az idézet, és most a részletek:

A Tigáz 250 millió körüli összegért (nem emlékszem pontosan, de már nincs is jelentősége) eladásra kínálta fel a Petőfi Sándor utcai ingatlanát kb. egy éve. Akkor az Önkormányzat úgy döntött, hogy ilyen áron nem tud és nem is akar vásárolni. Emlékezetes, ebben az időben kezdett világossá válni, hogy évi 200 milliós adóbevétel-hiánnyal kell számolnunk a Kerox távozása miatt.

Bogó László, a pénzügyi bizottság elnöke nem osztotta a véleményünket. Magyarázta blogjában, hogy a 200 millió nem is 200 millió, valamint azon polemizált, hogy mekkora hiba kihagyni ezt a vásárt…

Nos, azt hiszem, Bogó Lacinak fájhat a feje, hogyan fogja ezt megmagyarázni a választóinak…  Anno a sportpályát eladta volna 500 millióval olcsóbban, most meg vásárolt volna 100 millióval drágábban – fedezet nélkül.

Pénzügyi bizottsági elnöki munkából is elégtelen.

Sajnálom. Nem tudom dicsérni, de hát nincs is miért.

Kedves diósdi Választópolgárok!

Tessék választani! HAJRÁ, DIÓSD!

Üdvözlettel:

dr. Ostorházi László

elnök (településfejlesztési bizottság),

képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)