Menü Bezárás

Leértékelt polgármester

 A „megújult” Diósdhéjban 2015. januári számának 14. oldalán lévő Idősek karácsonya című írás második bekezdése így kezdődik: „A meghitt, rendezvényt bogó lászló pm köszöntötte szeretetteljes hangulatról számtalan fellépő gondoskodott, az egészen apró óvodásoktól a szépkorúakig.”

Azon túl, hogy a szerző, H.H., nincs tisztában a vessző helyes használatával, adott esetben névelő szükségszerűségével, valamit tudhat Diósd polgármesteréről, hiszen vezeték- és keresztnevét egyaránt kis kezdőbetűvel írta, és egyszerűen csak pm-ként aposztrofálta. Mit vétett vajon városunk első embere, hogy az immár szerkesztőbizottság által létrehozott, a takarékosság jegyében drágább papírra nyomott, Diósd vonatkozásában igazán autentikus címlappal megjelentetett, piros, sárga, neon-sárga, kék, zöld, pink, fekete és lila színekben pompázó, fánktörténelmet író lapba szégyenszemre ily’ csúf módon került be?! Szegény  Nemecsek Ernő járt így Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényében, midőn a Gittegylet közgyűlési jegyzőkönyvébe nevét csupa kisbetűvel vésték be. Igen, a Gittegyleten belül komoly célok elérése érdekében nagyok voltak az elvárások, s a ki ezeknek nem felelt meg, aki kilógott a sorból,  bűnhődött…

Gratulálunk H.H.-nak, valamint az újsütetű főszerkesztő asszonynak, aki nyilván el sem olvasta a kiváló szerző művét. Hozzáértés, szakértelem, igényesség, ízlés, oh!

Tisztelt kreatívak! Csak így tovább!