Menü Bezárás

A kommunikáció bajnokai

 Diósd MSZP-s  független városvezetése a kampány során, majd hatalomra kerülését követően mást se mondott, mint  hogy a város honlapján majd minden információt megoszt a lakossággal. Ez rendben is van, illetve, rendben lenne, ha információs csatornájuk önző módon, tehetetlenségük, netán alkalmatlanságuk okán nem kizárólag saját maguk lennének.

A korábbi, 2014. december 31-vel eltávolított szerkesztő a hivataltól kapott tartalmak mellett egy önkormányzati portáltól jogosan elvárható módon a Diósdot érintő megyei, járási, kormányhivatali híreket, egyéb kultúrális programokat is közzé tette. Részben, mert megkapta ezeket, részben, mert utánuk járt. Január 1-je óta erről szó nincs; a honlapot feltöltögető, a hivatalban foglalkoztatott munkatárs(!) – szerkesztőt  nem nagyon lehet írni, mert az megalázó lenne az ilyen munkát bárhol is végző szakemberekre nézve – silány minőségben, a magyar nyelv alapvető szabályait nem ismerve, számos ésszerű szerkesztési elvet figyelmen kívül hagyva dolgozik. Mindamellett technikailag sem tudja kezelni sajnos a honlapot: az információk előtt lévő bevezető fotón a polgármester képe összenyomva, Diósd címere felháborító megjelenésben, stb. Tehát a legalapvetőbb kép-arány kezelése is gondot okoz annak a hölgynek (H.H.), aki a Diósdhéjban januári igazán „színes” számában pld. kenyéradója nevét is csupa kisbetűvel írta, imígyen: bogó lászló, majd mellébiggyesztette:  pm (mármint hogy polgármester).

Az olvasók, a kommunikációt komolyan vevők, annak szabályait ismerők s értők nem tudják, sírjanak vagy nevessenek ennyi hiba láttán!

A diosd.hu megjelenésének egyébként indokolt átdolgozására pályázatot írt ki az önkormányzat. Mire elkészül, remélhetőleg a honlap szerkesztését is olyan emberre bízzák majd, aki a forma mellett a tartalmi kérdésekben is kompetens, tájékozott, nem utolsó sorban tisztában van a  magyar nyelvtan szabályaival.

Figyelem, kedves Diósdiak!

Valószínűleg az önök véleményét is kikéri majd a közeljövőben polgármesterünk, milyen is legyen az új honlap; melyik pályázó verziója tetszik, hány színből álljon, miként működjön, és még ki tudja mire lesz kíváncsi.

Kérem, szavazzanak! Talán lesz is értelme!