Menü Bezárás

Albitz Gábor lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Diósdon

 
Albitz Gábor

A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség diósdi csoportja tisztújító közgyűlést tartott.

A közgyűlésen a diósdi csoport tagsága, értékelve az elmúlt két év munkáját, eredményeit, újabb két évre bizalmat szavazott Dr. Bacsa Márta Ilona elnöknek. Ugyancsak megerősítette újabb két évre az elnökság tagjainak  mandátumát.

A közgyűlésen értékelték az elmúlt két évben megtartott választások (országgyűlési és európai parlamenti) eredményét, a helyi csoport munkáját, valamint kongresszusi küldötteket választottak.

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón Dr. Bacsa Márta Ilona, a párt diósdi elnöke megköszönte a tagság bizalmát, hogy újabb két évre megerősítette a diósdi csoport az elnökség tagjainak mandátumát. Elmondta, hogy az európai parlamenti választáson még jobb eredményt ért el Diósdon a Fidesz-KDNP, mint egy évvel ezelőtt a 2018-as országgyűlési választásokon, így minden adott, hogy sikeresen szerepeljen a párt az őszi önkormányzati választáson is. Elmondta, hogy a diósdi Fidesz csoport polgármesterjelöltként Albitz Gábort indítja majd összel. Kiemelte, hogy öt jelöltről szavazhatott a tagság. A választást megelőzően minden polgármester jelölt egyetértett abban, hogy amennyiben “nem ő kapná” a legtöbb szavazatot , “mindenben támogatni fogja a Fidesz-KDNP megválasztott polgármester jelöltjét”, mert “csak egységesen” van esélye a helyi jobboldalnak Diósdon az őszi polgármester választáson.

Bacsa Márta Ilona hozzátette, hogy a diósdiaknak hamarosan egy fontos döntést kell meghozniuk. A döntés tétje az, ki irányítja majd a várost öt éven át októbertől. Kiemelte, hogy Dr. Aradszki András 2010 óta országgyűlési képviselőként végig szövetségese volt Diósdnak. Nem ő, hanem a településvezetés akadályozta Diósd fejlődését ebben a ciklusban. Ahhoz, hogy a következő öt évben ismét jó irányba fejlődhessen a település, jó szövetségeket kell kötni, és jelenleg Albitz Gábor a legideálisabb jelölt Diósdon arra, hogy mindennek megfeleljen.

Dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője szintén részt vett az ülésen és a sajtótájékoztatón. Mint elmondta, ő személy szerint rábízta a helyi csoportra a jelöléseket, hiszen ők vannak helyben, ők tudják, mi a legjobb Diósdnak. Reméli, hogy a helyi jobboldal levonta a konzekvenciákat az elmúlt két választás eredményéből, és ezúttal egységesen beáll mindenki a polgármesterjelölt mögé. Kifejtette, hogy bármennyire is azonos véleményen vannak az emberek Diósdon a balliberális polgármester és képviselő-testület leváltásának ügyében, addig nem fognak eredményt elérni, amíg a valódi összefogás nem valósul meg a jobboldalon: „Megbonthatatlan egység kell Diósdon is, minden szavazat számít! Ne felejtsük el, hogy 2014-ben mindösszesen hét szavazattal vesztettük el a polgármester választást.”

Albitz Gábor miután megköszönte a belé vetett bizalmat, elmondta, hogy örömmel vállalta az őszi megmérettetést, hiszen bármerre is nézünk a városban, „bőven van feladat az elkövetkező évekre”. Megtiszteltetésnek tartaná szeretett városáért dolgozni, és minden korábbi jelöltre is számit majd a kampány során, hisz „komoly eredményeket csak összefogással és kitartó munkával lehet elérni egy olyan környezetben, ahol nem a saját érdekeinket nézzük és egymást gáncsolva hozzuk meg a döntéseket, hanem valóban teljes összefogással a város polgárait képviseljük. Minden „nem a diósdi Fidesz-KDNP jelöltjeire leadott szavazat mindösszesen arra lesz jó, hogy ismételten megossza a helyi jobboldalt, és csak a helyi baloldal érdekeit szolgálja.”