Menü Bezárás

A Fidesz– KDNP– ODE választási programja Diósdon átgondolt terveken alapul

 

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a diósdi Fidesz– KDNP önkormányzati választási programját Albitz Gábor polgármesterjelölt, a Fidesz– KDNP– ODE polgármesterjelöltje pénteken

Az Érden megtartott programbemutató sajtótájékoztatóján Albitz Gábor kiemelte, a program nem üres ígéretekre épül, ő és csapata konkrét terveken alapuló vállalásokkal vágnak neki a választásnak. 

Albitz Gábor, Fidesz-KDNP-ODE polgármeszetrjelölt

„A ciklusprogramunkat már augusztus közepén nyilvánosságra hoztuk a Diósdi Fidesz honlapján, a www.diosdifidesz.hu oldalon. A program váza több mint féléves előkészítő munkát és egyeztetést követően alakult ki. Hangsúlyoznom kell, hogy a programunk nem ígérethalmaz! Nem a hatalomról, vagy kitaposott utakról és bejáratott pozíciókról szól, hanem arról, hogy mit tehetünk Diósdért, ami valódi, kézzelfogható cselekvés, nem pedig szómágia, vagy hókuszpókusz. Minden pontja Aradszki András országgyűlési képviselőnk által támogatott és kormányzati garanciával megvalósítható terv. A polgármesterség és a képviselő-testületi többség elérése sem az önmagáért való célunk, pusztán eszköz ahhoz, hogy lehetőséget kapjunk a diósdi emberektől a programunk végrehajtására. A diósdi önkormányzati választás tétje az építkezés, fejlesztés, szépítés melletti kiállás vagy az ellenségeskedés állandósulása itt helyben is. ” – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP jelöltje.

Albitz Gábor a programpontok közé sorolta az adósságkezelés, az utak, járdák és közterületek rendbetétele mellett a közbiztonságot, a tudatos, több cikluson átívelő városfejlesztési stratégiát, a családok támogatását, a zajterhelés csökkentését, az idősbarát intézkedéseket, a civil szervezetek támogatását, az oktatás és az intézményhálózat fejlesztését, valamint a hagyományok ápolását, a kulturális értékek átadását.

A polgármesterjelölt kérdésre válaszolva elmondta, „meglepetéssel vettem tudomásul, hogy Spéth Gézáék átvették ciklusprogramunk majd’ minden pontját. Amit ígérnek, az lassan semmiben sem különbözik a helyi Fidesz–KDNP programjától, mondhatnám control „C” – control „V”-vel lett átemelve az ő platformjukra  a mi kampánycsapatunk szellemi terméke. De igaz ez az online médiajelenlétükre is, úgy használják a kollégáink kreativitását, gondolataikat, szófordulataikat, mintha az a sajátjuk lenne. Egészen megdöbbentő a választók ilyen gátlástalan megtévesztése! Összességében tehát a plágium napi szinten köszön vissza, akár a kampányszlogenek, akár a programpontok tekintetében.” 

Hozzátette, hogy „azért, mert bárki elemeli, az még továbbra is a diósdi Fidesz–KDNP–ODE ciklusprogramja marad, következésképpen megvalósítani is csak a Fidesz–KDNP–ODE lesz képes. Mindez egyébként tűpontosan mutat rá arra, hogy akik mások szellemi termékeit és ciklusprogramját teszik magukévá, azok gondolatai és tervei csak a választás napjáig tartanak.” 

Albitz Gábor „diósdi sajátosságnak” nevezve rámutatott arra is, hogy a jelenlegi hatalom osztódásának lehetünk szemtanúi, Bogó László és Spéth Géza személyes versengésének. Ennek ellenére „gyakran érezhetjük azt, mintha csupa „szűz” résztvevő kampányolna, mintha nem is a mostani polgármester, és képviselő-testületi tagok tevékenységének lett volna köszönhető Diósd zuhanórepülése az elmúlt öt évben. Ezért sem árt újra és újra elmondanunk, hogy ha változást akarunk, nem rájuk kell szavaznunk.”

Zárszóként elmondta még, hogy ha a két álcivil szerveződés közül bármelyikre is szavaznánk, cseberből-vederbe kerülnénk. Diósd nincs abban a helyzetben, hogy tovább kísérletezzen, a településnek végre egy stabil, kiegyensúlyozott vezetésre van szüksége, amely alkalmas a hosszú távú, akár ciklusokon átnyúló építkezésre is.

(Érd Most nyomán)