Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Népszavazás a kényszerbetelepítés ellen

nepszavazasA magyar kormány népszavazást kezdeményezett a kényszerbetelepítés ellen. A referendumra azért van szükség, mert Brüsszel elfogadott egy kvótacsomagot. Ennek alapján az Európába érkező bevándorlókat egy előre meghatározott kvóta alapján szétosztaná a tagállamok között, kötelező jelleggel. Ez azt jelenti, hogy a jövőben brüsszeli bürokraták döntenének arról, hogy hány bevándorlót telepítsenek Magyarországra, az Országgyűlés és a magyar állampolgárok megkérdezése nélkül. Azt, hogy hány bevándorlót telepítenének be, egy képlet alapján döntenék el Brüsszelben. A bevándorlás jelenlegi ütemét és a családegyesítéseket is figyelembe véve mindez sok ezer bevándorló Magyarországra telepítését is jelentheti.

Mi, magyarok mindig népszavazáson döntöttünk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekben, például a NATO- és az EU-csatlakozás kérdéséről. Így lesz ez október 2-án is: csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből. Brüsszelt meg kell állítani! A népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhetünk Brüsszelnek. El kell érnünk, hogy vonja vissza a kvótacsomagot. A népszavazás nem a pártokról, és nem belpolitikai küzdelmeinkről szól. Az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, családjainkat, kultúránkat és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot.

A brüsszeli kvótacsomag jelentős gazdasági, kulturális és biztonsági kockázattal jár. Ezt a kockázatot nem szabad felvállalnunk. Most Magyarország jövője a tét, ezért a kormány minden állampolgárt arra biztat, hogy vegyen részt a népszavazáson, és szavazzon nemmel!

Az október 2-i népszavazás kérdése így szól:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A népszavazás időpontját Áder János köztársasági elnök október 2-ára tűzte ki.

A Magyarországon élő (magyarországi lakcímmel rendelkező) választópolgárok szavazása:

  • • A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe, nem kell regisztrálniuk.
  • • A szavazóhelyiségben a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát (érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel), valamint a lakcímét vagy személyi azonosítóját.
  • • A választópolgár a fentiek után megkapja a lebélyegzett szavazólapot, az átvételt aláírással igazolja.
  • • Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl. X vagy +) lehet.
  • • Aki a szavazás napján Magyarországon, de a magyarországi lakóhelyétől eltérő helyen kíván szavazni, átjelentkezési kérelmet nyújthat be legkésőbb a szavazást megelőző péntek 16 óráig. A helyi választási iroda vezetője (vagyis a jegyző) felveszi a választópolgárt az érintett település kijelölt szavazókörének névjegyzékébe.
  • • Aki a szavazás napján külföldön szeretne élni a választójogával, annak a választás kitűzése után, legkésőbb a szavazást megelőző nyolcadik napon kell kérnie felvételét a külképviseleti névjegyzékbe. A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem. A külképviseleti szavazáshoz elegendő a magyar útlevél, magyar személyazonosító igazolvány vagy magyar jogosítvány bemutatása, lakcímkártyára nincs szükség.
  • • A fenti kérelmek benyújthatók személyesen (a választópolgár lakcíme szerint illetékes helyi választási irodában vagy a bejelentett tartózkodási hely szerinti helyi választási irodában), levélben (a választópolgár lakcíme szerint illetékes helyi választási irodában, a www.valasztas.hu honlapon vagy – ügyfélkapus regisztráció esetén – a www.magyarorszag.hu honlapon.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkezők (határon túli magyarok) szavazása:

  • • A soron következő országos népszavazáson csak az a külhoni magyar állampolgár vehet részt, akinek a választási regisztrációs kérelme a népszavazást megelőző 15. napig eljut a Nemzeti Választási Irodába.
  • • A kérelem online is kitölthető és beadható a www.valasztas.hu honlapon, vagy ha a választópolgár rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, akkor awww.magyarorszag.hu honlapon. A kérelem levélben is benyújtható a következő címre: Nemzeti Választási Iroda, 1854 Budapest, Magyarország. Ehhez a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról letölthető a nyomtatvány („Határon túli magyarok választási regisztrációja”).
  • • Annak a külhoni magyarnak, aki a 2014-es országgyűlési választások előtt vagy azóta már regisztrált, nem kell újra regisztrálnia.


Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Eredmények

Tisztelt Választópolgáraink!

Az alábbiakban a 2014. október 12-i önkormányzati választás diósdi eredményeinek jegyzőkönyveit láthatják. Köszönjük a kampányban nyújtott segítségüket!

A Fidesz-KDNP szövetség ezúton gratulál a győzteseknek.

Jegyzőkönyv a polgármester választás eredményéről

 

Jegyzőkönyv önkormányzati képviselők választásának eredményérőlDiósd > Hírek > Sajtóanyagok

Diósd megvásárolja a TIGÁZ épületét – Bogó László magyarázkodhat

Tigáz Diósd

Kedves diósdi Polgárok! Tessenek választani!

Diósd Város adásvételi szerződést ír alá a Tigáz Zrt.-vel a cég diósdi épültének megvásárlásáról. A vásárlás sokkal jobb feltétekkel zajlik majd, mint ahogyan azt Bogó László polgármesterjelölt (egyébként ma még a pénzügyi bizottság elnöke) és csapata (I’ Love Diósd) hónapok óta követelte.

Az esemény hátterét az alábbiakban világítja meg dr. Ostorházi László képviselő, a településfejlesztési bizottság elnöke, a Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje:

A mai “knock out” a károgó diósdi ellenzéknek:

Spéth Géza vezette képviselő-testület vételi ajánlatot tett a Tigáz épületére (a javaslatomra 121 661 600.- értéken), 2015 dec. 31-ig három részben történő kifizetéssel, ahogy az adóbevételeink azt reálisan lehetővé teszik.

A válasz:

“Tisztelt Polgármester és Jegyző úr!

Megértettük az Önök 2014. szeptember 19-én kelt levelében foglalt indokokat.
Hamarosan kapcsolatba lépünk Önökkel, hogy aláírjuk az adásvételi szerződést az Önök által ajánlott feltételek mellett.

Tisztelettel: Tigáz Zrt.”

Eddig az idézet, és most a részletek:Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

OV 108“Tisztelt Választópolgár!

Újabb nagy lépést tehetünk a megkezdett úton. Az önkormányzati választásokon tovább erősítjük a nemzet egységét. A Fidesz szövetségeseivel már bizonyította, hogy jelenleg az egyetlen politikai szervezet, amely képes a cselekvés és az eredmények politikáját megvalósítani a korábbi értelmetlen viták helyett.

Óriási lehetőségek előtt állnak az önkormányzatok.

Az október 12-i választás azért fontos, hogy önkormányzataink, városaink, falvaink fejlődjenek. A választások legnagyobb tétje, hogy milyen jelöltek lesznek megválasztva, hiszen a most induló 2014-2020 közötti uniós fejlesztési programban az önkormányzatok szempontjából kiemelkedően fontos programok fognak beindulni, Ezért szeretnénk minél több helyen meggyőzni Önöket arról, hogy támogassák a FIDESZ-KDNP jelöltjeit.

Mindenkit arra buzdítok, használják ki a nagy lehetőséget vegyünk részt az önkormányzati választáson, szavazzunk együtt a még szélesebb nemzeti együttműködésre, a közös cselekvésre, a fejlődésre.

Én ott leszek!

Orbán Viktor
Magyarország miniszterelnöke”Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Hová tegye az ikszet? – Bízzon a Fidesz-KDNP szövetségben!

Tisztelt Olvasóink! Elközelgett október 12-e, az önkormányzati választás napja. Ezekben a napokban még mindnyájan tájékozódhatunk arról, hogy kik és hányan jelöltették magukat különböző csoportokhoz kötődve, azzal a céllal, hogy a következő 5 évre a város döntéshozó vezetői legyenek. Világosan látható, hogy három nagyobb csapat alakult ki a három polgármesterjelölt körül, és csupán egy vállalja, hogy létezik számára valamilyen politikai és elvi iránytű, amelyet nem szégyell, hanem annak logója alatt indul a győzelemért, a város további felelős vezetésére való felhatalmazásért. Az esélyeket latolgatva azt mondhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei számára a magukat függetleneknek mondók közül a néhai diósdi MSZP vezetője a fő kihívó.

Bízzon (2) a Fideszben!És itt meg kell állnunk egy szóra, hiszen ki kell mondanunk a következőket: Mindenki nagyon jól gondolja meg, hogy mely polgármesterjelöltre adja le szavazatát! Ha valaki velünk vagy valamely jelöltünkkel nem szimpatizál, de polgári-nemzeti-keresztény értékrendűnek vallja magát, akkor nem teheti meg, hogy nem jön el a választásra, vagy esetleg nem ikszeli be polgármester- vagy képviselőjelöltünket. A passzivitás is a rejtett baloldal malmára hajtja a vizet! Minden Spéth Gézától elvont szavazat Bogó Lászlót erősíti, ami a város számára igen nagy veszélyforrás! Bogó László mellett voksol az is, aki nem ikszel be egyetlen polgármesterjelöltet sem!

Ezért kérjük Önöket, hogy tegyenek félre mindenféle személy antipátiát vagy előítéletet, és tekintsék a hosszú távú személyes, családi és közösségi érdekeiket! Diósd nem engedheti meg magának, hogy letérjen az eddigi útról, és ezt az értékes, még többre hivatott várost a rendezetlenség és a dilettantizmus „szakértőinek” karjaiba taszítsa. Ezt már kipróbálta az ország 2002 és 2010 között, amely kísérletezésnek a politikai és gazdasági levét isszuk a mai napig. Ezt Diósd nem érdemli meg, és nem is bírná ki. A megoldás és a jövő csak azok összefogásában található, akik eddig már bizonyítottak, és most a Fidesz-KDNP jelöltjei.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

A Fidesz-KDNP jelöltjeinek hétfő esti fóruma képekbenDiósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

“Jó, ha tudja”: Bogó László csúsztat és félrevezet!

 

dr. OSTORHÁZI LÁSZLÓ képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)

dr. OSTORHÁZI László
képviselőjelölt
(Fidesz-KDNP)

BOGÓ László "független" polgármesterjelölt

BOGÓ László
“független” polgármesterjelölt

Akár csak 4 évvel ezelőtt, a bukott és rejtőzködő baloldal (Bogó László ex-MSZP-exelnök, Nagy István volt tanácselnök és társaik) a választás előtt néhány nappal csúsztatásokkal, hazugságokkal és lejárató kampánnyal próbálja félrevezetni Diósd őszintén tájékozódni próbáló polgárait (ahogy azt “a mozgalomban” tanították). a “Jó, ha tudja!” című kiadványukban megjelent állításokkal szemben olvashatják az igazságot dr. Ostorházi László képviselő, egyben képviselőjelölt tollából:

 

Ma új kampánykiadvány került a diósdi postaládákba: „Jó, ha tudja” – Bogó László tudja, hogy ő volt 4 évig a Pénzügyi bizottság elnöke???

Bogó László a Pénzügyi bizottsági elnökként rendkívül rossz osztályzatot adott magának „remek” kiadványában: ELÉGTELEN. Újkeletű kiadványából ömlik a pesszimizmus, csúsztatásokkal, fél-információkkal próbálja félrevezetni a közvéleményt.

Nézzük a dolgokat másik szemszögből!Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek, a Fidesz választókerületi elnökének üzenete

DSC01489Tisztelt diósdi Polgárok!

Ismét elérkezett annak az ideje, hogy szűkebb pátriájuk, lakóhelyük, Diósd jövőjéről döntést hozzanak. A képviseleti demokrácia szabályai szerint törvényben meghatározott időre, ma már öt esztendőre polgármestert és képviselőket választhatnak településük élére, amely tavaly nyerte el – jól megérdemelt módon – a városi rangot.

Az újonnan megválasztandó képviselők és a polgármester előtt nagy kihívások állnak majd. Hogy csak kettőt említsek: meg kell találni annak a módját, hogy a jövőre kieső adóbevételt hogyan fogja pótolni a város, hiszen az infrastruktúrát, a kötelező ellátásokat valamiből továbbra is finanszírozni kell. Ugyanakkor az előző ciklusban elért állami adósság-átvállalás és a várossá válás megnyit számos eddig nem elérhető lehetőséget Diósd számára a további, jelentős fejlődés útján.

Az Önök részéről bölcs döntésre van tehát szükség annak érdekében, hogy felkészült, tapasztalt, kipróbált és megbízható személyek kerüljenek a képviselő-testületbe, akik felelősen hoznak majd hosszú távú döntéseket a rend és a kiszámíthatóság jegyében.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Megoldódik a reggeli közlekedés az iskola előtt

ÁMK 01Évek óta probléma az a diósdi iskola előtt zajló mintegy 30 perc, amikor a szülők reggel gyermekeiket hozzák gépkocsival az iskolába. Erre az áldatlan helyzetre kívánt megoldást találni ma a képviselő-testület, amikor elfogadta dr. Ostorházi László képviselő (Fidesz) javaslatát, amely – a rendőrség tevékeny és következetes segítségével – meggyorsítja majd a gyermekektől való reggeli búcsúvételt:

“Október 15-ig elkészül egy parkoló, kihelyezésre kerülnek a “Gyors megálló, ne parkolj!” táblák, lesz várakozni és megállni tilos tábla is a szükséges helyeken, felfestésre kerülnek az útburkolati jelek, holnaptól a rendőrök már ennek a koncepciónak megfelelően fogják irányítani a forgalmat.
A szülők hamarosan kapni fognak egy vázlatrajzot néhány jótanáccsal.

Köszönöm az aktív támogatást, és kérem, hogy holnaptól mindenki úgy ültesse be a gyereket otthon a kocsiba, hogy max. 15 másodperc alatt ki tudjon szállni a táskájával együtt és a sofőr lehetőleg ne szálljon ki a kocsiból. (Akár gyakorolni is lehet…) Ne előzzenek, ne parkoljanak le, mindig koppanásig menjenek az iskola utcafrontján! Holnaptól már mindkét nagykapun be tudnak menni a gyerekek.
Hajrá Diósd!
Mosolygós reggeleket kívánok!”

Üdvözlettel: Ostorházi LászlóDiósd > Hírek > Sajtóanyagok

Újabb lakó-pihenő övezetek Diósdon

Lakó-pihenő övezet20 kmhFideszes javaslatra egy héttel ezelőtt újabb lakó-pihenő övezet létrehozását szavazta meg a képviselő-testület, és a továbbiakban ezen övezetek kiterjesztését tervezi.

Emlékeztetőül álljon itt, hogy mit is jelent ez az érintett területeken:

 

KRESZ 39/A. §: Közlekedés lakó-pihenő övezetben

(1) Lakó-pihenő övezetbe – a „Lakó-pihenő övezet” jelzőtáblától a „Lakó-pihenő övezet vége” jelzőtábláig terjedő területre – csak a következő járművek hajthatnak be:Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Cikluszáró igen, kampányszám nem! – a Fidesz-KDNP szövetség közleménye

CIKLUSZÁRÓ IGEN, KAMPÁNYSZÁM NEM!

Fidesz-KDNP 2014 logóTegnap Diósd Város Képviselő-testülete egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta, hogy – az eddigi gyakorlathoz hasonlóan – idén is kiadja a város a Diósdhéjban c. havilap cikluszáró különszámát, amelyben a Képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal beszámol az elmúlt 4 év eredményeiről. Ez egy bevett szokás, amely által megtiszteljük a Választópolgárokat azzal, hogy ismertetjük velük az elmúlt ciklusban elért eredményeket, a város jelenlegi helyzetét. Ezzel az a cél, hogy az októberi választás előtt Önök összegezve lássák, hogy mire költötték az adójukat, milyen körülmények motiválták a hivatalos döntéseket és mennyit haladt előre településünk az elmúlt időszakban. – Vagyis tiszteletadás a Választók felé, hogy lássák a valóságot, és lehetőségük legyen minden ismeret birtokában dönteni. Ez egyébként erkölcsi kötelességünk is.

Elhangzott egy másik javaslat is, amit Bogó László képviselő terjesztett elő.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

A diósdi Fidesz és a KDNP felkészült az önkormányzati választásra

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Fidesz Diósdi Csoportja és a KDNP Diósdi Szervezete az államfő által 2014. október 12-re kiírt önkormányzati választáson polgármesterjelöltként a város jelenlegi polgármesterét, a független Spéth Gézát indítja polgármesterjelöltként.

A Fidesz-KDNP szövetség továbbá a következő képviselő-jelölteket ajánlja a tisztelt Választópolgárok figyelmébe:

1. dr. Ostorházi László (Fidesz)

2. Eőry Zsolt (KDNP)

3. Bálint István (Fidesz)

4. Sohajda István (Fidesz)

5. Merklné Pálvölgyi Lívia

6. Kőhidi Tamás

7. Madarász Arnold

8. Spéth Géza

9. dr. Varga Dániel

Mindnyájan bizonyítottak már az önkormányzati munkában vagy civil szervezet tagjaiként.

Kérjük Önöket, hogy a következő hetekben tanulmányozzák az Önökhöz eljuttatott tájékoztatóinkat, bemutatkozó írásainkat, amelyeket szórólapokon és a Diósdhéjban c. lapban fizetett hirdetésként találhatnak meg. Az érdeklődők egyebek között a választási kampány híreit és eseményeit figyelemmel kísérhetik a www.diosdifidesz.hu veboldalon, valamint a diosdifidesz és a kdnpdiosd című Facebook-oldalakon is.

Ha a további kiegyensúlyozott fejlődés mellett teszik le voksukat, akkor kérjük Önöket, válasszák a Fidesz és a KDNP jelöltjeit!

4601 kisebb

Balról jobbra: Sohajda István, Bálint István, Eőry Zsolt, Dr. Varga Dániel, Merklné Pálvölgyi Lívia, Spéth Géza, Dr. Ostorházi László, Kőhidi Tamás, Madarász ArnoldDiósd > Hírek > Sajtóanyagok

Ünnepi beszéd Szent István napján Diósdon

DSC04699Augusztus 20-án a városi ünnepség ünnepi beszédét Eőry Zsolt önkormányzati képviselő, a KDNP helyi elnöke mondta. A zuhogó eső miatt a hallgatóság (köztük a testvérvárosi kapcsolat 10. évfordulóját ünneplő lengyel barátaink, de a németek és a székelyek is) a művelődési házba szorult. Ez azonban nem szegte a sokaság kedvét, akik a rendezvény végén a frissen megszelt új kenyérből is részesedhettek.
A népzenei és néptánc-bemutatók között elhangzó beszéd szövegét alább olvashatják:

 

Polgármester úr, Tábornok úr, kedves Vendégeink, tisztelt ünneplő diósdi Polgárok!Hírek > Sajtóanyagok

Aradszki András fogadóórái ősszel folytatódnak

Június 12-én az Országházban átadták az államtitkári kinevezéseket.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő június 15-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkára lett. A hivatal átvétele miatti elfoglaltsága és az Országgyűlés nyári szünete miatt a diósdi fogadóórák szeptemberig szünetelnek, ezért a tisztelt Választópolgárok szíves megértését kérjük!

Dr. Aradszki András átveszi államtitkári kinevezését dr. Áder János államfőtől

Dr. Aradszki András átveszi államtitkári kinevezését dr. Áder János államfőtőlDiósd > Hírek > Sajtóanyagok

Polgármesterjelöltet javasolt a diósdi Fidesz és a KDNP

KDNP logó 3Diósdi Fidesz logóA Fidesz-MPSZ Alapszabálya és az Országos Választmány május 29-i döntése alapján a polgármester-jelölés folyamata a következő:

1. Június 14-ig: a helyi szervezet elnöksége előterjeszt, ezen előterjesztés alapján a helyi szervezet közgyűlése polgármesterjelöltet javasol;

2. Június 18-ig: az Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság (ÖVEB) dönt;

3. Június 21-ig: a Választókerületi Elnök vagy a Területi Választmány kifogást (vétót) nyújthat be;

4. Június 24-ig: az Országos Választmány elnöksége dönt a polgármesterjelölt személyéről.

A Fidesz Diósdi Csoportja május 30-án 17 órától elnökségi ülést tartott, ahol hosszas vívódás után és a demokrácia szabályait szem előtt tartva két jelöltet terjesztett elő a 18 órakor kezdődő csoportgyűlésre. A csoportgyűlés – amelyen dr. Aradszki András országgyűlési képviselő (KDNP), választókerületi elnök, valamint a helyi KDNP elnöke is jelen volt – a jelenlévő tagok szavazata alapján a két jelölt közül – igen szoros versenyben – Spéth Gézát, Diósd eddigi polgármesterét javasolta polgármesterjelöltnek az ÖVEB felé. Ennek a döntésnek a hátterében az áll, hogy a Fidesz és a KDNP helyi szervezetei szeretnék megvédeni a várost attól, hogy a liberális baloldal – visszatérvén a városvezetésbe – a tőle megszokott módon politizáljon a következő öt esztendőben. A diósdi Fidesz és a KDNP tudatában van annak, hogy a helyi politikai realitásokat nem hagyhatja figyelmen kívül, amikor ilyen felelős döntést kell hoznia. Ezért arra kérik tagjaikat, hogy ne az indulatok, hanem a politikai bölcsesség útján haladjanak tovább azért, hogy a következő öt évben polgári-keresztény többségű képviselő-testület dolgozhasson a városban.

A képviselőjelöltek állítása a Fidesz Alapszabálya és az Országos Választmány döntése alapján hasonló formában június 25-ig megkezdődik.

A diósdi Fidesz és a KDNP elnökségeDiósd > Hírek > meghívó > Programajánló > Sajtóanyagok

A forradalom emlékezete március 14-én – meghívó

Simicskó 04DSC00045Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját az 1848-as forradalom emlékére szervezett városi ünnepségre.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából Diósd Város Önkormányzat képviselő testülete

2014. március 14-én 14 órától Perczel Mór honvéd tábornok szobránál koszorúzási ünnepséget tart.

Az ünnepségen beszédet mond dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő. Szaval Baranyi László színművész, részt vesznek az Eötvös József Általános Iskola tanulói.

Dicsőség a bátraknak! – Legyünk minél többen, ünnepeljünk együtt!

DSC00724Hírek > Sajtóanyagok

A ciklus utolsó képviselői sajtótájékoztatója volt Érden

DSC09919Rezsicsökkentés – Gyed-extra – Paks – becsület

Ebben a ciklusban utolsó sajtótájékoztatóját tartotta február 20-án, csütörtökön dr. Aradszki András országgyűlési képviselő. A sajtó képviselőinek köszönetet mondott a négy évi tájékoztatásért, hiszen szinte az egész ciklus folyamán minden hónapban tájékoztatta a választókerület lakosságát az éppen aktuális országgyűlési eseményekről, döntésekről.

Így történt ez most is. Idén mindössze négy ülésnapja volt az Országgyűlésnek, de annál fontosabb témák kerültek napirendre.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Végleges a Fidesz-KDNP szövetség egyéni képviselőjelöltjeinek névsora

PeFidesz-KDNP 2014 logóst 01. vk. – Érd – Aradszki András

A Fidesz Országos Választmánya mai ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz-KDNP támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát.

A kormánypárt országos választmánya szerint a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy kitartóan képviselje a magyar emberek érdekeit a következő parlamenti ciklusban. A képviselőjelöltek mindegyike elkötelezett abban, hogy megvédje Magyarország eddigi teljesítményét, és segítse a magyar családokat a további megerősödésben.

Az új választási rendszer értelmében az Országgyűlés létszáma a választásokat követően 386-ról 199-re csökken. Az új választási rendszerben a korábbi három helyett csak két ágon lehet majd mandátumot szerezni: 93 képviselőt listás választási rendszerben választanak, 106 képviselőt pedig egyéni választókerületekben. A választási rendszer egyik legfőbb változása, hogy két forduló helyett csak egy forduló lesz. Megváltoztak a jelöltállítás szabályai is. A jelöltek ajánlása ajánlóíven történik majd. A képviselőjelöltté válás feltétele 500 támogató ajánlás összegyűjtése, a korábbi 750 ajánlószelvénnyel szemben. A kampány az államfő által kitűzött választás napjától visszaszámítva az 50. napon kezdődik.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

Jelöltajánló közgyűléseket tartottunk

Törökbálint - 130902 01Néhány hete megkezdődött a jelöltválasztó közgyűlések sora a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségben. Ennek részeként október 28-án a Fidesz Diósdi Csoportja is összeült, és országgyűlésiképviselő-jelöltet ajánlott a Fidesz Országos Választmányának, valamint Orbán Viktor elnök úrnak.  A diósdi jelöltajánlás eredményeként a jelenlévők – a határozatképesség birtokában – egyhangúlag dr. Aradszki Andrást, a választókerület jelenlegi országgyűlési képviselőjét ajánlották az Országos Választmány felé országgyűlési képviselőjelöltnek.

Ugyanez a folyamat zajlott le térségünk tekintetében is november 5-én, amikor is a Pest megye 1. sz. választókerület Fidesz csoportjai (Érd, Diósd, Pusztazámor, Sóskút, Tárnok és Törökbálint -minden tag meghívott volt!) szavaztak Érden a képviselőjelölt ajánlásáról. Az eredmény itt is az lett, hogy a jelenlegi országgyűlési képviselő, dr. Aradszki András ellenjelölt és ellenszavazat nélkül, egyhangú voksolás eredményeként az Országos Választmány számára ajánlott személlyé vált.

Gratulálunk a Képviselő úrnak, és köszönjük a megjelent tagok részvételét!

Az Országos Választmány döntése december elején várható.

E. Zs.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok

A forradalom kitörésére emlékeztünk – Aradszki András beszéde

'56-os megemlékezés 005A meghirdetett programnak megfelelően, október 22-én este tartotta Diósd Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére emlékező ünnepi rendezvényét a Jókai téri ’56-os emlékműnél.

A Himnusz eléneklése után dr. Aradszki András országgyűlési képviselő mondta el röviden ünnepi gondolatait, majd Baranyi László színművész, ’56-os nemzetőr szavalt. Őt követte dr. Holló József nyugállományú altábornagy ünnepi megemlékezése, végül megtekinthettük az Eötvös József Általános Iskola diákjainak műsorát.

Befejezésül, a koszorúzás keretében a forradalom és résztvevőinek emléke előtt közösen hajtott fejet a Fidesz helyi csoportja, a KDNP helyi szervezete és az önkormányzati Fidesz-KDNP frakció nevében dr. Ostorházi László és Eőry Zsolt.

Az ünnepséget a Szózat eléneklésével zártuk.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő beszéde az alábbiakban olvasható:Hírek > Sajtóanyagok

A Keroxról is beszélt a honatya – Polgári Szalon. Diósd

DSC09100Mintegy negyven érdeklődő várta dr. Aradszki András országgyűlési képviselőt szerdán délután Diósdon, a Kék Géza Közösségi Házban, ahol a Polgári Szalon tartotta szokásos, kéthetenkénti összejövetelét.

A honatya beszámolt hallgatóságának az elmúlt egy-másfél év politikai eseményeiről, röviden megvilágítva az országgyűlési döntések előzményeit és hátterét; megemlítve többek között az igazságosság alapján nyugvó adóztatási és nyugdíjrendszert, illetve a rezsicsökkentést. Ez utóbbival kapcsolatban hosszabban elemezte, hogy milyen okoknál fogva mondható, hogy a csökkentett árakon működő rendszer hosszú távon fenntartható.

Az este második felében a képviselő a Kerox Kft. diósdi építkezésével kapcsolatos kérdésekre válaszolt, kiemelve, hogy a helyi KDNP és személy szerint ő kifejezetten tiltakozott az építkezés megkezdésével kapcsolatban. A diósdi kereszténydemokrata képviselők ez ügyben kiadott közleményét – amit Aradszki András fel is olvasott és amit az alábbiakban közlünk – ő is aláírta. Megalapozott reményét fejezte ki, hogy a Kerox a jelenlegi helyen nem építi fel a tervezett üzemet.

Eőry Zs.; aradszki.huHírek > Sajtóanyagok

Aradszki András a Polgári Szalonban – Programajánló

Ada 01Tájékoztatjuk a tisztelt Olvasókat, hogy szeptember 25-én, szerdán 18 órától országgyűlési képviselőnk, dr. Aradszki András  (KDNP) lesz a Polgári Szalon vendége a Kék Géza Közösségi Házban.

Téma: aktuális politikai helyzet és a Kerox-ügy.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!Hírek > Sajtóanyagok

“EGY ÉLETÉRT GYŰJTÜNK…” – Jótékonysági nap az iskolában

Bogika és AnyaEz év februárjában agydaganatot diagnosztizáltak az 5 és fél éves diósdi Balogh Boglárkánál, aki Budaörsön a Szent Vince Katolikus Óvodába jár. Sajnos a tumor elhelyezkedése miatt műteni nem lehet Boglárkát, ám a különféle terápiáknak (sugár- és kemoterápia, valamint kiegészítő – azaz étrendkiegészítő, vitamin, speciális diéta, víz – gyógymódok) köszönhetően úgy tűnik, hogy állapota javul, a daganat – minden hagyományos orvosi prognózis ellenére – kisebb lett.

Kezelése rendkívül költséges, a kislány pillanatnyi állapotától függően havonta több százezer forintba kerül. Előreláthatólag még jó néhány alkalommal (sok-sok éven keresztül) kell ezt az igen nagy összeget a családnak előteremteni kislányuk megmentése érdekében.

Valójában tehát a túlélésért, ”egy életért gyűjtünk”, amikor jótékonysági estet szervezünk Bogika gyógyulásáért 2013. szeptember 22-re. Helyi civil, mondhatni baráti kezdeményezésről van szó, amelyhez sok jólelkű segítő csatlakozott, valamint hellyel, eszközökkel és anyagilag is támogat a helyi önkormányzat.

A pénzadományokat fogadására elkülönített számlát hoztunk létre. Az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület elkülönített bankszámlaszáma:

11600006-00000000-64303710 (Bogika).

A jótékonysági nap programjai (plakátjai) az alábbiakban olvashatók.

(a szervezők)Hírek > Sajtóanyagok

Szocialista felszólalás a képviselő-testület ülésén. Közlemény

Fidesz-KDNP logóA szeptember 10-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen megdöbbentő eseménynek lehettünk tanúi. Az ülés egyetlen napirendi pontja a Kerox építkezésének további sorsa volt. Mindjárt az elején Bogó László, függetlenként megválasztott képviselő hozzászólásként felolvasott egy szöveget, amely egyértelműen arról tanúskodott, hogy Bogó László ekkor nem választott helyi képviselőként, hanem a Magyar Szocialista Párt diósdi elnökeként (vagy a megyei önkormányzat szocialista tagjaként, esetleg az MSZP megyei elnökségének tagjaként?) nyilatkozott meg. A demagógiával, populizmussal és csúsztatásokkal teli beszéde – minden jel szerint – túl akarta szárnyalni a KDNP múlt héten, a lakosság melletti szolidaritást vállalva ez ügyben kiadott közleményét.Hírek > Sajtóanyagok

Kezdődik a Szent Gellért Hét!

A Szent Gellért Hét programja 2013Hírek > Sajtóanyagok

A diósdi Fidesz-KDNP frakció beadványa a KEROX Kft. építkezése ügyében

LogóKDNP logó

DIÓSD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA                                                                    

Spéth Géza  polgármester úr részére

Tárgy: KEROX-beruházás

 

Tisztelt Polgármester úr!

Az utóbbi hetekben tudomásunkra jutott, hogy a KEROX Kft. jogerős építési engedély birtokában a Diósd, Petőfi S. u. 2321/17 hrsz.-ú ingatlanon elkezdte a műanyaggyártásnak és kereskedelmi tevékenységnek helyet adó beruházását. Az is tudomásunkra jutott, hogy az építkezés ténye ellen jelentős számú diósdi polgár tiltakozott, kifogásolva azt, hogy lakóterületük közvetlen közelében, nézetük szerint egy egészségre ártalmas tevékenységet végző ipari létesítmény épül.

A hatályos magyar jogszabályok értelmében a helyi önkormányzat képviselő-testülete az építkezés engedélyezésében közvetlen hatáskörrel nem rendelkezik.

Ettől függetlenül úgy gondoljuk, hogy a lakosok jogos kérését is figyelembe kell venni, és indokoltnak látjuk a beruházás kivitelezését és a későbbi működést is társadalmi kontroll alatt tartani.

Ennek érdekében javasoljuk, hogy az Ön irányításával alakuljon egy, a beruházás folyamatát és később az üzemeltetést figyelemmel kísérő monitoring bizottság, amelyben részt vehetne egy, a beruházásban érintett lakosság által delegált személy, a képviselő-testület egy tagja, a polgármesteri hivatal szakértője és természetesen a KEROX Kft. által delegált személy.

A bizottság feladatát képezné a beruházás folyamatának figyelemmel kísérése, a hatósági intézkedések értékelése, és ha kell, intézkedések kezdeményezése. A bizottságnak javaslatot kellene adni az üzemi működés ellenőrzésének módszereire (immiszió-mérés, zaj- és szagmérés), beleértve annak költségeire.

Tisztelt Polgármester úr!

Ha javaslatunkkal egyetért, kérjük az érintettek megkeresésével kezdeményezze a bizottság megalakítását.

Diósd, 2013. augusztus 23.

 

Tisztelettel:

Dr. Ostorházi László frakcióvezető                                         

Dizseri András képviselő

Eőry Zsolt képviselő                                                       

Sohajda István képviselő

A javaslatot támogatom:          Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőHírek > Sajtóanyagok

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő ünnepi beszéde Diósdon

AA Diósd, 2013. augusztus 19. 01Augusztus 19-én, a Szent István napi ünnepségen, amely egyben városavató is volt, a következő szavakkal köszöntötte Diósd ünneplő polgárait az országgyűlési képviselő:

Tisztelt Miniszter úr, Polgármester úr, Képviselő urak, Főtisztelendő és Nagytiszteletű úr, Diósd Város tisztelt polgárai, kedves ünneplő Vendégek!

Az államalapítás előtt élt őseink históriáiban azt olvashatjuk, hogy a magyar törzsek közös vállalkozásai a nagy utazások, terveik pedig elsősorban útitervek voltak. A különböző hatalmi érdekek szolgálata, önös politikai számítások, vagy egyszerűen csak a jövedelmező kaland ígérete elcsábította őket. Életük biztonságát az így megszerzett vagyon, kincs, a könnyen szállítható érték jelentette.

Mindez azonban néhány évtized alatt és legfőképp egy hatalmas formátumú embernek köszönhetően gyökeresen és visszavonhatatlanul megváltozott.Hírek > Sajtóanyagok

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ünnepi beszéde DiósdonHírek > Sajtóanyagok

Augusztus 19-20. ünnepi programja Diósdon

Augusztus 19 - 2013 meghívóAugusztus 20 - 2013 meghívó kicsi

 

 

(Nagyobb változat megtekintéséhez kattints a képre!)Hírek > Sajtóanyagok

Szent István király ünnepe Diósd városában

Szent István és Gizella 01Államalapító Szent István király ünnepe és településünk várossá válásának alkalmából kétnapos ünnepségsorozattal emlékezik meg Diósd Város Önkormányzata.

Augusztus 19-én, hétfőn reggel 8 órától térzene, majd huszárok felvonulása várja az ünneplőket a Szent István téren. Az ünnepi műsor 9 órakor kezdődik, amelynek díszvendége Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Rajta kívül beszédet mond még dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és Spéth Géza polgármester. – Délután Paya Bea koncert, este a szokásos Summerfest lesz látható és hallható a téren.

Augusztus 20-én délelőtt fél 11-kor lesz az ünnepi szentmise a templomban. Délután az óvodások és az iskolások műsora lesz látható a téren, majd a Korál együttes és Balázs Fecó zárja a kétnapos megemlékezést.

(Részletes program hamarosan várható a Diósdhéjban-ban és a diosd.hu honlapon, valamint itt.)Hírek > Sajtóanyagok

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő júliusi sajtótájékoztatójáról

Sajtótájékoztató 1„Jó hírrel kezdem: Eggyel kevesebb nagyközség, de eggyel több város lesz 4 nap múlva a választókerületben. Áder János köztársasági elnök úr ugyanis aláírta Diósd Nagyközség várossá nyilvánításának dokumentumát. Már régen javasoltam a helyi vezetésnek, hogy kezdeményezzék a városi rang elnyerését. Most Spéth Géza polgármesterrel együttműködve sikerült ezt elérni. Mintegy 70 település pályázott erre, most 18 megkapta. Korábban is támogattam a kérelmet, de tavaly a közigazgatási átalakítások miatt nem volt rá mód. Bizots vagyok abban, hogy Diósd ezután mint város jobban tud majd részt venni a pályázatokon (iskolafejlesztés, kulturális centrum, városközpont stb.), és még erőteljesebb fejlődésnek indul. Gratulálok a diósdiaknak, a város vezetésének, és kívánom, hogy a további fejlődés során meg tudják tartani eddigi értékeiket, a falusi hangulatot, a kisvárosi jelleget és a lokálpatriotizmusukat!” – Így nyitotta júliusi sajtótájékoztatóját dr. Aradszki András országgyűlési képviselő Érden, a polgárok házában 11-én délután.

A honatya ezek után beszámolt a legutóbbi hetek parlamenti munkájáról, majd rövid értékelést adott Magyarország jelenlegi helyzetéről.Hírek > Sajtóanyagok

Az államfő aláírta: 2013. július 15-én várossá válik Diósd

Diósd címereAz alábbi dokumentum igazolja, hogy az illetékes hatóságok, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és Magyarország köztársasági elnöke is úgy látja jónak, hogy nem gördít akadályt Diósd Nagyközség várossá válása elé, hanem eleget tesz a település régi kérésének, és városi címet adományoz Diósdnak.

Köszönet ezért az Elnök úrnak, a Miniszter úrnak, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek!

Az elnöki dokumentum itt található:

Városi cím adományozásaHírek > Sajtóanyagok

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő június 6-i sajtótájékoztatójáról

Árvízhelyzet, maffiabaloldal, országgyűlési határozatok

P1020241Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő június 6-án tartotta meg szokásos havi sajtótájékoztatóját Érden, a Polgárok Házában.

1, A honatya beszámolt az árvízi helyzetről: június 4. óta veszélyhelyzet van az érintett területeken. A minimális cél: minden erővel megvédeni az emberek életét és vagyonát. Az ár nagysága meghaladja a 2002-es szintet, és várhatóan hosszabb lefutású (2-3 hetes) védekezést igényel. A társadalom spontán összefogott, együttműködik a felkészült katasztrófavédelemmel, honvédséggel és rendőrséggel.

Az Érdi Járás a szerencsésebbek közé tartozik. Az érdi gát 10 m-ig tudja védeni a települést, a várható vízszint pedig nem sokkal fogja meghaladni a 9 m-t. Súlyosabb a helyzet Százhalombattán az Óvárosban, ahol nagyon hiányzik az évtizedek óta tervezett nyúlgát. Battának el kellene gondolkodnia egy mobilgát telepítéséről, Szentendréhez hasonlóan. A városnak lenne erre pénze. A csónakház védelme is folyamatban van. Az erőmű környékén nagyobb kockázatot nem tapasztaltak.

Érden a belvízi helyzet kérdésesebb, mert szinte mindennap jelentősebb csapadék hullik Érden. Az élet- és vagyonvédelem ebben az esetben is elsődleges.

Ilyenkor jó érzés magyarnak lenni, mert amíg ilyen helyzetekben össze tudunk fogni, addig van jövője Magyarországnak.Hírek > Sajtóanyagok

“Trianonban a másság volt a fő probléma” – A honatya volt az emlékezés szónoka

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő tegnap, a trianoni békediktátum aláírásnak gyásznapján és egyben a Nemzeti Összetartozás Napján délután fél 5-kor Diósdon vett részt az ez alkalomból szervezett rendezvényen, amelynek végén elhelyezte a megemlékezés koszorúját is a templomkertben álló emlékműnél. Beszédét az alábbiakban olvashatják:

 

Tisztelt Polgármester úr, kedves emlékező Honfitársaim!

1, Három esztendővel ezelőtt, a trianoni szerződés aláírásának 90. évfordulóján, 2010-ben Magyarország Országgyűlése törvény formájában juttatta kifejezésre a magyar nemzet összetartozásának valóságát, a következő szavakkal megalkotva a mai emléknapot:

P1020116„A Magyar Köztársaság Országgyűlése kötelességének tekinti arra inteni a nemzet ma élő tagjait és a jövendő nemzedékeket, hogy a trianoni békediktátum okozta nemzeti tragédiára mindörökké emlékezve, más nemzetek tagjaiban okkal sérelmeket keltő hibáinkat is számon tartva, s ezekből okulva, az elmúlt kilencven esztendő küzdelmeiben az összefogás példáiból, a nemzeti megújulás eredményeiből erőt merítve a nemzeti összetartozás erősítésén munkálkodjanak. Ennek érdekében az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum napját a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánítja.”

A budapesti Duna-parton álló Országház ezzel lélekben a Nemzet Házává lett.

2, Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

1920-ban az első világháború súlyos anyagi és embervesztesége, a nemzetáruló Károlyi-kormányzás, valamint a 133 napig tartó vörös diktatúra után a győztes nyugati hatalmak végzetes csapást akartak mérni Magyarországra.Hírek > Sajtóanyagok

A Nemzeti Összetartozás Napja – Meghívó

Trianon-kereszt

 

A trianoni diktátum aláírásának 93. évfordulója,

valamint

a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

Diósd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

2013. JÚNIUS 4. NAPJÁN 16.30 PERCTŐL

a Kápolnakertben megemlékezést tart,

amelyre tisztelettel hívjuk és várjuk

Önt és kedves Családját!

(Ünnepi beszédet mond: dr. Aradszki András országgyűlési képviselő)Hírek > Sajtóanyagok

Előadás szombaton este 8-kor a Kőbányában!

Az Ég Igérő Fa - plakátHírek > Sajtóanyagok

Szombaton Tavaszköszöntő!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIdőpont: 2013. április 20., szombat

Hagyományos kézműves- és népművészeti vásár kulturális programokkal, hétpróbás játékkal, kosárfonással, borversennyel a diósdi kőfejtőben. Toma és csapata játékokkal várja a gyerekeket és a felnőtteket.

A nap műsorvezetője: GULYÁS LÁSZLÓ

Reggel futás, kerékpározás a kőbányába. Indulás a Szent István térről
– 9.30-kor a futóknak
– 10.00 órakor a kerékpárosoknakHírek > Sajtóanyagok

Meghívó a Polgári Szalonba

Benkő László 01A Polgári Szalon következő vendége:

Benkő László

billentyűs, zeneszerző, az Omega együttes tagja.

A Diósdi Polgári Körök Szövetsége tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

 2013. április 24-én 18.00-kor

a diósdi Kék Géza Közösségi Házban

tartandó baráti összejövetelére.

Logó - Diósdi Polgári Körök Téma:

Kossuth-díjat kapott az Omega 

Beszélgetőtárs:

Gidófalvy Attila

billentyűs, zeneszerző, a Best Of Rock Fm műsorvezetője

Az est házigazdája:

Dizseri András

önkormányzati képviselőHírek > Sajtóanyagok

Meghívó – Farkas Boglárka a Polgári Szalonban

Farkas Boglárka - BefejezetlenülLogó - Diósdi Polgári KörökMárcius 27-én 18.00-kor a Kék Géza Közösségi Házban

Farkas Boglárka,

a Hír TV műsorvezetője

lesz a Polgári Szalon vendége, aki dedikálja „Befejezetlenül“ c. könyvét.

A könyv a helyszínen megvásárolható lesz.

Mindenkit szeretettel várunk!

Diósdi Polgári Körök SzövetségeHírek > Sajtóanyagok

Adósságátvállalás: 55 százalék!

Új életet kezdhetnek az önkormányzatok – jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő március elején, az önkormányzati adósság-átvállalással kapcsolatban. Mint ismert, a kormány azért döntött tavaly, hogy átveszi az önkormányzati adósságok nagy részét, hogy végre levegőhöz jussanak a – leginkább 2002-2010 között – eladósodott önkormányzatok.

A felelős gazdálkodásnak köszönhetően Diósd nem tartozik a jelentősen eladósodott települések közé. A hiteleink teljes része fejlesztési hitel, amelyeket pályázati önrészek biztosításának céljából vett fel a település (pl. óvodaépítés, csatorna-beruházás). Diósd összes adóssága jelenleg 272.116.090,- Ft. Ez képezte a tárgyalási alapot azon a tárgyaláson, amelyre a Belügyminisztériumban került sor februárban.

A minisztérium képviselői a megbeszélésen 40%-os adósságátvállalást ajánlották fel Diósd részére. Frakciónk jelen levő képviselője, dr. Ostorházi László ennél magasabb mértékű átvállalást kért az illetékesektől. A hatékony tárgyalás, valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő közbenjárásának eredményeképpen olyan döntés született, hogy 40 helyett 55 százaléknyi adósságot (149.993.850,- Ft) vesz át településünktől az állam.  A frakció ezúton is szeretne köszönetet mondani a Polgármesteri Hivatalnak a hatékony előkészítő munkáért, amely jelentősen hozzájárult a tárgyalások sikeréhez.

Fidesz-KDNP frakció« Előző
2019. június 25., kedd - VilmosDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress