Hírek > Vélemények

Nyelvtanból és fogalmazásból elégtelen

Szelektívkuka-tájékoztató táblaNyelvtanilag, helyesírás szempontjából, stilisztikailag és választékosság szempontjából egyaránt kiállította magáról a szegénységi bizonyítványt Diósd Város Önkormányzata.

Helyesen valahogy így nézhetne ki a szöveg:

“Tisztelt Lakosság!

 Ezen a helyen a szelektív gyűjtősziget 2016. május 1-jén megszűnt. A saját szelektívgyűjtő-edényt előzetes egyeztetés után a Városgazda Kft.-től veheti át az, aki még ezt nem tette meg.

Segítségüket, megértésüket köszönjük!

Diósd Város Önkormányzata”

Mellesleg jelezzük, hogy a megértéssel többnyire híján vagyunk, ugyanis a házaktól történő havi egy elszállítás nem váltja ki a gyűjtőszigetek kapacitását. Sokkal több a szemét, mint amit havonta egy alkalommal el lehet vinni. Ugyanez a helyzet a zöldhulladékkal is: hetente egy kukányinál jóval több keletkezik, főleg tavasszal és ősszel. Égetni pedig tilos. Akkor hová tegyük? (Komposztálni nem tud – és nem is akar – mindenki.)

 Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Hová tegye az ikszet? – Bízzon a Fidesz-KDNP szövetségben!

Tisztelt Olvasóink! Elközelgett október 12-e, az önkormányzati választás napja. Ezekben a napokban még mindnyájan tájékozódhatunk arról, hogy kik és hányan jelöltették magukat különböző csoportokhoz kötődve, azzal a céllal, hogy a következő 5 évre a város döntéshozó vezetői legyenek. Világosan látható, hogy három nagyobb csapat alakult ki a három polgármesterjelölt körül, és csupán egy vállalja, hogy létezik számára valamilyen politikai és elvi iránytű, amelyet nem szégyell, hanem annak logója alatt indul a győzelemért, a város további felelős vezetésére való felhatalmazásért. Az esélyeket latolgatva azt mondhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei számára a magukat függetleneknek mondók közül a néhai diósdi MSZP vezetője a fő kihívó.

Bízzon (2) a Fideszben!És itt meg kell állnunk egy szóra, hiszen ki kell mondanunk a következőket: Mindenki nagyon jól gondolja meg, hogy mely polgármesterjelöltre adja le szavazatát! Ha valaki velünk vagy valamely jelöltünkkel nem szimpatizál, de polgári-nemzeti-keresztény értékrendűnek vallja magát, akkor nem teheti meg, hogy nem jön el a választásra, vagy esetleg nem ikszeli be polgármester- vagy képviselőjelöltünket. A passzivitás is a rejtett baloldal malmára hajtja a vizet! Minden Spéth Gézától elvont szavazat Bogó Lászlót erősíti, ami a város számára igen nagy veszélyforrás! Bogó László mellett voksol az is, aki nem ikszel be egyetlen polgármesterjelöltet sem!

Ezért kérjük Önöket, hogy tegyenek félre mindenféle személy antipátiát vagy előítéletet, és tekintsék a hosszú távú személyes, családi és közösségi érdekeiket! Diósd nem engedheti meg magának, hogy letérjen az eddigi útról, és ezt az értékes, még többre hivatott várost a rendezetlenség és a dilettantizmus „szakértőinek” karjaiba taszítsa. Ezt már kipróbálta az ország 2002 és 2010 között, amely kísérletezésnek a politikai és gazdasági levét isszuk a mai napig. Ezt Diósd nem érdemli meg, és nem is bírná ki. A megoldás és a jövő csak azok összefogásában található, akik eddig már bizonyítottak, és most a Fidesz-KDNP jelöltjei.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

A Fidesz-KDNP jelöltjeinek hétfő esti fóruma képekbenDiósd > Hírek > Vélemények

Súlyosan károsít…!

MSZP cigiÚgy látszik, az MSZP most egy süllyedő hajó, amit bizonyos élőlények el szoktak hagyni.

 

*  *  *

Volt tagjai általában “függetlenként” indulnak a vasárnapi önkormányzati választáson.

 

*  *  *

A diósdi MSZP idén májusban (a két elbukott választás után!) oszlatta fel magát, az ex-elnök (Bogó László) mégis polgármester szeretne lenni. Természetesen “függetlenként”.

 

*  *  *

 
HAGYJUK?Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

“Jó, ha tudja”: Bogó László csúsztat és félrevezet!

 

dr. OSTORHÁZI LÁSZLÓ képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)

dr. OSTORHÁZI László
képviselőjelölt
(Fidesz-KDNP)

BOGÓ László "független" polgármesterjelölt

BOGÓ László
“független” polgármesterjelölt

Akár csak 4 évvel ezelőtt, a bukott és rejtőzködő baloldal (Bogó László ex-MSZP-exelnök, Nagy István volt tanácselnök és társaik) a választás előtt néhány nappal csúsztatásokkal, hazugságokkal és lejárató kampánnyal próbálja félrevezetni Diósd őszintén tájékozódni próbáló polgárait (ahogy azt “a mozgalomban” tanították). a “Jó, ha tudja!” című kiadványukban megjelent állításokkal szemben olvashatják az igazságot dr. Ostorházi László képviselő, egyben képviselőjelölt tollából:

 

Ma új kampánykiadvány került a diósdi postaládákba: „Jó, ha tudja” – Bogó László tudja, hogy ő volt 4 évig a Pénzügyi bizottság elnöke???

Bogó László a Pénzügyi bizottsági elnökként rendkívül rossz osztályzatot adott magának „remek” kiadványában: ELÉGTELEN. Újkeletű kiadványából ömlik a pesszimizmus, csúsztatásokkal, fél-információkkal próbálja félrevezetni a közvéleményt.

Nézzük a dolgokat másik szemszögből!Hírek > Vélemények

Óriási lehetőségek előtt állnak az önkormányzatok

Kósa Lajos 02Soha nem látott mértékű fejlesztési program megvalósítása vár az önkormányzatokra – jelentette ki Kósa Lajos.

Az októberi önkormányzati választások legnagyobb tétje, hogy milyen jelöltek lesznek megválasztva, hiszen a most induló, 2014-2020 közötti uniós fejlesztési programban – amire Orbán Viktor miniszterelnök úr és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke megkötötte az együttműködési megállapodást – az önkormányzatok szempontjából kiemelkedően fontos programok fognak beindulni – fogalmazott szombaton, az Országházban tartott sajtótájékoztatóján a Fidesz ügyvezető alelnöke.Vélemények

Egy elbuktatott népszavazás (szocialista árulás, 2004)

Decemberben lesz 10 éve, hogy a 2004. december 5-i népszavazás a kettős állampolgárságról „érdeklődés hiányában” elbukott. Bár az új parlament 2010-ben orvosolta a nemzet becsületén esett csorbát, érdemes felidéznünk, pontosan mi hogyan is történt.

2004. december 5-én hazánkban két kérdésben tartottak országos ügydöntő népszavazást. Az elsőt a kórházak állami kézben tartásáról a Munkáspárt kezdeményezte, ehhez kapcsolódott később a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) indítványa, amely a nem Magyarországon élő magyar, de magukat magyar nemzetiségűnek valló állampolgárok kedvezményes honosítását tette volna lehetővé.

A pontos kérdés így hangzott: „Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti ’Magyar igazolvánnyal’ vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?”

plakát

Nem-re buzdító MSZP-s szórólap a népszavazási kampány hajrájábanVélemények

623 karakter

Ennyit fordít honlapján az önkormányzati választásokon sikert remélő, az MSZP-ből függetlenné vedlő, magukat immár szakértőként aposztrofáló alakulat Diósd 2020-ig, tehát a soron következő önkormányzati ciklus zárásáig értelmezendő jövőképének megfogalmazására. A szűkre szabott „víziót” szinte bárki más szavakba önthette volna, függetlenül attól, hogy saját-, vagy egy politikai formáció nevében teszi, mert a leírt gondolatok Magyarország bármely-, bármekkora településével kapcsolatban „használhatóak”. Aki igazán átgondolja, valójában miben is látja egy város középtávú fejlődésének útját, az nem általános érvényű lózungokban közli mindezt, ráadásul képzavaros mondatok leírásával. Mit jelent az, hogy a közösségek önszerveződő és rendezett, zöldterületekben gazdag közterületeken, színtereken aktív életet éljenek,”? E szerint Diósdon a közterületek nemcsak rendezettek, de önszerveződőek is lesznek az előttünk álló öt év alatt. Hogyan csinálják? Minden esetre, ilyen helyeken biztosan jól lehet aktív életet élni!Felelősségteljes, átgondolt jövőkép!

A szakértők üzenete a választók számára mindösszesen négy mondat. Tulajdonképpen érthető, hogy e kis fogalmazványban a legkevesebb szó Diósd jövőjéről esik, annak ellenére, hogy a feladat mégoly rövid formában is megoldható lenne. Csakhogy: ahhoz igazán velős gondolatok kellenének, amelyek nem szakértők fejében születnek taktikai megfontolások okán;azt sokkal inkább értékrendekben, egy választási ciklust meghaladó módon gondolkodó, stratégia felállítására képes emberek tárnak elénk.

A „független” szakértők szeretett szlogenje szerint: I love Diósd!

You love?Hírek > Vélemények

Szent Gellért emlékezete

A püspök vértanúságának helye a Gellérthegyen

A püspök vértanúságának helye a Gellérthegyen

A szent püspök 1046. szeptember 23-ról 24-re virradó, utolsó éjszakáját Diósdon töltötte.

Részlet Gellért püspök Nagy Legendájából:

Mikor tehát Péter király és a magyarok között nagy egyenetlenség támad, a magyarok fényes követséget küldtek Vászoly fiai: András, Béla és Levente után, akik Szent István nemzetségéből valók voltak, és kérték őket, hogy Lengyelországból jöjjenek Magyarországra. Így András és Levente Magyarországra jöttek, de Béla ott maradt. És a magyarok valamennyien seregesen tódultak hozzájuk Pest városába.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek, a Fidesz választókerületi elnökének üzenete

DSC01489Tisztelt diósdi Polgárok!

Ismét elérkezett annak az ideje, hogy szűkebb pátriájuk, lakóhelyük, Diósd jövőjéről döntést hozzanak. A képviseleti demokrácia szabályai szerint törvényben meghatározott időre, ma már öt esztendőre polgármestert és képviselőket választhatnak településük élére, amely tavaly nyerte el – jól megérdemelt módon – a városi rangot.

Az újonnan megválasztandó képviselők és a polgármester előtt nagy kihívások állnak majd. Hogy csak kettőt említsek: meg kell találni annak a módját, hogy a jövőre kieső adóbevételt hogyan fogja pótolni a város, hiszen az infrastruktúrát, a kötelező ellátásokat valamiből továbbra is finanszírozni kell. Ugyanakkor az előző ciklusban elért állami adósság-átvállalás és a várossá válás megnyit számos eddig nem elérhető lehetőséget Diósd számára a további, jelentős fejlődés útján.

Az Önök részéről bölcs döntésre van tehát szükség annak érdekében, hogy felkészült, tapasztalt, kipróbált és megbízható személyek kerüljenek a képviselő-testületbe, akik felelősen hoznak majd hosszú távú döntéseket a rend és a kiszámíthatóság jegyében.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Cikluszáró igen, kampányszám nem! – a Fidesz-KDNP szövetség közleménye

CIKLUSZÁRÓ IGEN, KAMPÁNYSZÁM NEM!

Fidesz-KDNP 2014 logóTegnap Diósd Város Képviselő-testülete egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta, hogy – az eddigi gyakorlathoz hasonlóan – idén is kiadja a város a Diósdhéjban c. havilap cikluszáró különszámát, amelyben a Képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal beszámol az elmúlt 4 év eredményeiről. Ez egy bevett szokás, amely által megtiszteljük a Választópolgárokat azzal, hogy ismertetjük velük az elmúlt ciklusban elért eredményeket, a város jelenlegi helyzetét. Ezzel az a cél, hogy az októberi választás előtt Önök összegezve lássák, hogy mire költötték az adójukat, milyen körülmények motiválták a hivatalos döntéseket és mennyit haladt előre településünk az elmúlt időszakban. – Vagyis tiszteletadás a Választók felé, hogy lássák a valóságot, és lehetőségük legyen minden ismeret birtokában dönteni. Ez egyébként erkölcsi kötelességünk is.

Elhangzott egy másik javaslat is, amit Bogó László képviselő terjesztett elő.Vélemények

Eutanázia. Lehet-e kegyes megoldás?

Feszület felhőbenEu thanatosz (ευ θανατος) = jó halál.

A papi zsolozsma Completoriumában (Befejező imaóra) mindennapi esti imaként ezt a kérést találjuk: „A nyugodalmas éjszakát és a jó halál kegyelmét adja meg nekünk a mindenható Isten! Ámen.”

„Eutanázia”. Ma a köznyelvben „kegyes halál”-nak fordítják. Azt értik rajta, hogy egy gyógyíthatatlan és nagyon szenvedő beteg földi élete megrövidíthető – merő együttérzésből és humánumból. Vagyis egy jótett. Pártolói arra alapoznak, hogy a szenvedést ki kell küszöbölni az emberi életből, mert nincs értelme. Annak, aki szenved és emberi vélemények alapján nem gyógyítható, jobb, ha nem él tovább. Ezért – mondják – mindenkinek joga van kérni az eutanáziát, vagyis azt, hogy ha ő úgy látja jónak, akkor orvosi segítséggel (vagy anélkül) vessenek véget az életének. Mert a szenvedés rossz. Mert a szenvedéssel nem tudunk mit kezdeni. Mert a haldokló már nem hasznos tagja a társadalomnak, hanem csak fölemészti a költségvetés és a társadalombiztosítás pénzügyi tartalékait, miközben nem termel. Amikor valaki a maga számára kéri az eutanáziát, tulajdonképpen „asszisztált öngyilkosságot” követ el.

Ennek a ténykedésnek különböző fokozatai lehetnek.Hírek > Vélemények

Tegyünk együtt a rezsicsökkentésért!

Kedves barátaink!diosdifidesz.hu

Büszkén számolunk be arról, hogy már több mint

másfél millió aláírást gyűjtöttünk a rezsicsökkentés érdekében.

Itt azonban nem állunk meg. A petíció már az interneten is megtalálható, írjátok alá ti is ezen az oldalon:

http://rezsicsokkentes.fidesz.hu/

Ez az ügy mindent magyar embert érint, mindenki erőfeszítésére szükség van. Ezért arra kérünk titeket, mondjátok el ismerőseiteknek is, hogy most már az interneten is támogathatják a rezsicsökkentést. Ehhez nincs más dolgotok, nyissátok meg az alábbi képet, majd osszátok meg Facebookon:

http://on.fb.me/106ir6L

Segítségeteket előre is köszönjük, üzenjük együtt a világnak: Magyarország nem hagyja magát!

Üdvözlettel:

Fidesz – Magyar Polgári SzövetségVélemények

A mi országunk. Ők tették tönkre!Vélemények

“A kicsi pápa”

Benedek pápa 205Mikor nyolc évvel ezelőtt az illetékes bíboros kimondta a Ratzinger nevet, egy korszak ért véget, hihette mindenki.

II. János Pál pápa helyett új nevet és számot kell megtanulni, a mosolygó, világutazó sztárpápa helyett egy szürke eminenciás fejére kerül a tiara. A páncélbíboroséra. A kedélyes lengyelt egy szigorú német váltja föl, akinél már nincs pardon, nincs viccelődés. Aztán kiderült, hogy ebből semmi sem igaz. A szigorú német épp olyan nyájas volt, mint elődje, a páncélbíboros csak a sajtó által ráaggatott titulus, semmi több, a szürke eminenciás pedig tudott Isten szolgáinak szolgája lenni. Nyolc éven át az is volt. A legnagyobb, aki a legkisebb akart lenni.Hírek > Vélemények

XVI. Benedek pápa elbúcsúzott Rómától és a világegyháztól – ma este 8 órakor lemond hivataláról

Benedek pápa ma délután 5 órakor hagyja el a Vatikánt, és néhány hónapra a Castel Gandolfo-i pápai palotába költözik, ahol beszédet mond az őt köszöntő tömegnek. (Ez lesz utolsó nyilvános pápai megnyilvánulása.)

Róma püspöke, Péter utóda, Krisztus földi helytartója ma este 8 órakor lemond hivataláról.

Február 27-én, szeBenedek pápa 250rdán délelőtt fél 11-kor kezdődött a Szent Péter téren az általános pápai audiencia, amelyre a vártnál is nagyobb hívősereg érkezett az olasz egyházmegyékből és a világ minden részéről, amint ezt jelezték a spanyol, amerikai, magyar, lengyel, horvát, szlovák, bajor és egyéb nemzeti zászlók, valamint hatalmas transzparensek, amelyeken különböző nyelveken olvashattuk: „Köszönjük Szentatyánk, hiányozni fogsz, mindig a szívünkben maradsz”. Benedek pápa 245

A 150 ezer hívő nemcsak a bazilika előtti teret, hanem a környező utcákat is megtöltötte, ahonnan óriás kivetítőkön követték nagy figyelemmel és összeszedetten a búcsúzó pápa szavait. Rendkívüli, történelmi eseménynek lehettünk részesei, hiszen nem a gyász könnyeivel búcsúztunk el Péter utódától, hanem meghatott és hálás örömmel, annak tudatában, hogy XVI. Benedek továbbra is mellettünk marad, imádkozik értünk, szívébe zár mindnyájunkat.Vélemények

Civil országértékelés szombaton – meghívó

Tisztelt Barátaink, Kedves Támogatóink!

Szeretettel hívjunk Önöket közösségünk ország értékelő nagygyűlésére. A nagygyűlésen értékelni kívánjuk az előző kormányok 2002 és 2010 közötti működését. Foglalkozni fogunk az Orbán kormány kétéves teljesítményével.

Célunk, hogy hagyományt és lehetőséget teremtsünk civil közösségeinknek a mindenkori kormányok munkájának értékelésére.

A nagygyűlés helye:Vélemények

Szentszéki vészjelzés és felszólítás a “gender-elmélet”-tel kapcsolatosan

Benedek pápa 107 egyedülA gender-elmélettel a Nyugat újból gyarmatosítja a világ többi részét – ez a vészjelző megállapítás az egyik végkövetkeztetése az Egyház társadalmi tanításának terjesztésével foglalkozó „Van Thuân bíboros” Nemzetközi Megfigyelőközpont jelentésének, amelyet január 26-án Triesztben mutatott be a központ elnöke, Giampaolo Crepaldi érsek. A 2011-re vonatkozó jelentésből kiderül, hogy az „emberi természet gyarmatosításának” jelensége óriási felforgató erővel hatalmas nemzetközi nyomást gyakorolt a kormányokra: változtassák meg hagyományos törvényalkotásukat az élet továbbadásáról, a családról és az életről elsősorban a latin-amerikai országokban.Vélemények

Képek Orbán Viktor hétköznapjaiból (videó)Vélemények

Jó tudni, mielőtt szidjuk a kormányt… (9)

Magyar termelőkkel a családokért
Több mint 70 tonna élelmiszert, 2012 darab egyenként 35 kg-os élelmiszercsomagot adományoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma rászoruló családoknak. A több mint 20 millió forintos adományt a Magyar Piac Szövetkezet szervezésében magyar gazdák termékeiből a szövetkezet és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) önkéntesei állították össze.


« Előző
2019. július 17., szerda - Endre, ElekDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress