Hírek > Vélemények

Nyelvtanból és fogalmazásból elégtelen

Szelektívkuka-tájékoztató táblaNyelvtanilag, helyesírás szempontjából, stilisztikailag és választékosság szempontjából egyaránt kiállította magáról a szegénységi bizonyítványt Diósd Város Önkormányzata.

Helyesen valahogy így nézhetne ki a szöveg:

“Tisztelt Lakosság!

 Ezen a helyen a szelektív gyűjtősziget 2016. május 1-jén megszűnt. A saját szelektívgyűjtő-edényt előzetes egyeztetés után a Városgazda Kft.-től veheti át az, aki még ezt nem tette meg.

Segítségüket, megértésüket köszönjük!

Diósd Város Önkormányzata”

Mellesleg jelezzük, hogy a megértéssel többnyire híján vagyunk, ugyanis a házaktól történő havi egy elszállítás nem váltja ki a gyűjtőszigetek kapacitását. Sokkal több a szemét, mint amit havonta egy alkalommal el lehet vinni. Ugyanez a helyzet a zöldhulladékkal is: hetente egy kukányinál jóval több keletkezik, főleg tavasszal és ősszel. Égetni pedig tilos. Akkor hová tegyük? (Komposztálni nem tud – és nem is akar – mindenki.)

 Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Hová tegye az ikszet? – Bízzon a Fidesz-KDNP szövetségben!

Tisztelt Olvasóink! Elközelgett október 12-e, az önkormányzati választás napja. Ezekben a napokban még mindnyájan tájékozódhatunk arról, hogy kik és hányan jelöltették magukat különböző csoportokhoz kötődve, azzal a céllal, hogy a következő 5 évre a város döntéshozó vezetői legyenek. Világosan látható, hogy három nagyobb csapat alakult ki a három polgármesterjelölt körül, és csupán egy vállalja, hogy létezik számára valamilyen politikai és elvi iránytű, amelyet nem szégyell, hanem annak logója alatt indul a győzelemért, a város további felelős vezetésére való felhatalmazásért. Az esélyeket latolgatva azt mondhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei számára a magukat függetleneknek mondók közül a néhai diósdi MSZP vezetője a fő kihívó.

Bízzon (2) a Fideszben!És itt meg kell állnunk egy szóra, hiszen ki kell mondanunk a következőket: Mindenki nagyon jól gondolja meg, hogy mely polgármesterjelöltre adja le szavazatát! Ha valaki velünk vagy valamely jelöltünkkel nem szimpatizál, de polgári-nemzeti-keresztény értékrendűnek vallja magát, akkor nem teheti meg, hogy nem jön el a választásra, vagy esetleg nem ikszeli be polgármester- vagy képviselőjelöltünket. A passzivitás is a rejtett baloldal malmára hajtja a vizet! Minden Spéth Gézától elvont szavazat Bogó Lászlót erősíti, ami a város számára igen nagy veszélyforrás! Bogó László mellett voksol az is, aki nem ikszel be egyetlen polgármesterjelöltet sem!

Ezért kérjük Önöket, hogy tegyenek félre mindenféle személy antipátiát vagy előítéletet, és tekintsék a hosszú távú személyes, családi és közösségi érdekeiket! Diósd nem engedheti meg magának, hogy letérjen az eddigi útról, és ezt az értékes, még többre hivatott várost a rendezetlenség és a dilettantizmus „szakértőinek” karjaiba taszítsa. Ezt már kipróbálta az ország 2002 és 2010 között, amely kísérletezésnek a politikai és gazdasági levét isszuk a mai napig. Ezt Diósd nem érdemli meg, és nem is bírná ki. A megoldás és a jövő csak azok összefogásában található, akik eddig már bizonyítottak, és most a Fidesz-KDNP jelöltjei.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

A Fidesz-KDNP jelöltjeinek hétfő esti fóruma képekbenDiósd > Hírek > Vélemények

Súlyosan károsít…!

MSZP cigiÚgy látszik, az MSZP most egy süllyedő hajó, amit bizonyos élőlények el szoktak hagyni.

 

*  *  *

Volt tagjai általában “függetlenként” indulnak a vasárnapi önkormányzati választáson.

 

*  *  *

A diósdi MSZP idén májusban (a két elbukott választás után!) oszlatta fel magát, az ex-elnök (Bogó László) mégis polgármester szeretne lenni. Természetesen “függetlenként”.

 

*  *  *

 
HAGYJUK?Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

“Jó, ha tudja”: Bogó László csúsztat és félrevezet!

 

dr. OSTORHÁZI LÁSZLÓ képviselőjelölt (Fidesz-KDNP)

dr. OSTORHÁZI László
képviselőjelölt
(Fidesz-KDNP)

BOGÓ László "független" polgármesterjelölt

BOGÓ László
“független” polgármesterjelölt

Akár csak 4 évvel ezelőtt, a bukott és rejtőzködő baloldal (Bogó László ex-MSZP-exelnök, Nagy István volt tanácselnök és társaik) a választás előtt néhány nappal csúsztatásokkal, hazugságokkal és lejárató kampánnyal próbálja félrevezetni Diósd őszintén tájékozódni próbáló polgárait (ahogy azt “a mozgalomban” tanították). a “Jó, ha tudja!” című kiadványukban megjelent állításokkal szemben olvashatják az igazságot dr. Ostorházi László képviselő, egyben képviselőjelölt tollából:

 

Ma új kampánykiadvány került a diósdi postaládákba: „Jó, ha tudja” – Bogó László tudja, hogy ő volt 4 évig a Pénzügyi bizottság elnöke???

Bogó László a Pénzügyi bizottsági elnökként rendkívül rossz osztályzatot adott magának „remek” kiadványában: ELÉGTELEN. Újkeletű kiadványából ömlik a pesszimizmus, csúsztatásokkal, fél-információkkal próbálja félrevezetni a közvéleményt.

Nézzük a dolgokat másik szemszögből!Hírek > Vélemények

Óriási lehetőségek előtt állnak az önkormányzatok

Kósa Lajos 02Soha nem látott mértékű fejlesztési program megvalósítása vár az önkormányzatokra – jelentette ki Kósa Lajos.

Az októberi önkormányzati választások legnagyobb tétje, hogy milyen jelöltek lesznek megválasztva, hiszen a most induló, 2014-2020 közötti uniós fejlesztési programban – amire Orbán Viktor miniszterelnök úr és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke megkötötte az együttműködési megállapodást – az önkormányzatok szempontjából kiemelkedően fontos programok fognak beindulni – fogalmazott szombaton, az Országházban tartott sajtótájékoztatóján a Fidesz ügyvezető alelnöke.Vélemények

Egy elbuktatott népszavazás (szocialista árulás, 2004)

Decemberben lesz 10 éve, hogy a 2004. december 5-i népszavazás a kettős állampolgárságról „érdeklődés hiányában” elbukott. Bár az új parlament 2010-ben orvosolta a nemzet becsületén esett csorbát, érdemes felidéznünk, pontosan mi hogyan is történt.

2004. december 5-én hazánkban két kérdésben tartottak országos ügydöntő népszavazást. Az elsőt a kórházak állami kézben tartásáról a Munkáspárt kezdeményezte, ehhez kapcsolódott később a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) indítványa, amely a nem Magyarországon élő magyar, de magukat magyar nemzetiségűnek valló állampolgárok kedvezményes honosítását tette volna lehetővé.

A pontos kérdés így hangzott: „Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti ’Magyar igazolvánnyal’ vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?”

plakát

Nem-re buzdító MSZP-s szórólap a népszavazási kampány hajrájábanVélemények

623 karakter

Ennyit fordít honlapján az önkormányzati választásokon sikert remélő, az MSZP-ből függetlenné vedlő, magukat immár szakértőként aposztrofáló alakulat Diósd 2020-ig, tehát a soron következő önkormányzati ciklus zárásáig értelmezendő jövőképének megfogalmazására. A szűkre szabott „víziót” szinte bárki más szavakba önthette volna, függetlenül attól, hogy saját-, vagy egy politikai formáció nevében teszi, mert a leírt gondolatok Magyarország bármely-, bármekkora településével kapcsolatban „használhatóak”. Aki igazán átgondolja, valójában miben is látja egy város középtávú fejlődésének útját, az nem általános érvényű lózungokban közli mindezt, ráadásul képzavaros mondatok leírásával. Mit jelent az, hogy a közösségek önszerveződő és rendezett, zöldterületekben gazdag közterületeken, színtereken aktív életet éljenek,”? E szerint Diósdon a közterületek nemcsak rendezettek, de önszerveződőek is lesznek az előttünk álló öt év alatt. Hogyan csinálják? Minden esetre, ilyen helyeken biztosan jól lehet aktív életet élni!Felelősségteljes, átgondolt jövőkép!

A szakértők üzenete a választók számára mindösszesen négy mondat. Tulajdonképpen érthető, hogy e kis fogalmazványban a legkevesebb szó Diósd jövőjéről esik, annak ellenére, hogy a feladat mégoly rövid formában is megoldható lenne. Csakhogy: ahhoz igazán velős gondolatok kellenének, amelyek nem szakértők fejében születnek taktikai megfontolások okán;azt sokkal inkább értékrendekben, egy választási ciklust meghaladó módon gondolkodó, stratégia felállítására képes emberek tárnak elénk.

A „független” szakértők szeretett szlogenje szerint: I love Diósd!

You love?Hírek > Vélemények

Szent Gellért emlékezete

A püspök vértanúságának helye a Gellérthegyen

A püspök vértanúságának helye a Gellérthegyen

A szent püspök 1046. szeptember 23-ról 24-re virradó, utolsó éjszakáját Diósdon töltötte.

Részlet Gellért püspök Nagy Legendájából:

Mikor tehát Péter király és a magyarok között nagy egyenetlenség támad, a magyarok fényes követséget küldtek Vászoly fiai: András, Béla és Levente után, akik Szent István nemzetségéből valók voltak, és kérték őket, hogy Lengyelországból jöjjenek Magyarországra. Így András és Levente Magyarországra jöttek, de Béla ott maradt. És a magyarok valamennyien seregesen tódultak hozzájuk Pest városába.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselőnek, a Fidesz választókerületi elnökének üzenete

DSC01489Tisztelt diósdi Polgárok!

Ismét elérkezett annak az ideje, hogy szűkebb pátriájuk, lakóhelyük, Diósd jövőjéről döntést hozzanak. A képviseleti demokrácia szabályai szerint törvényben meghatározott időre, ma már öt esztendőre polgármestert és képviselőket választhatnak településük élére, amely tavaly nyerte el – jól megérdemelt módon – a városi rangot.

Az újonnan megválasztandó képviselők és a polgármester előtt nagy kihívások állnak majd. Hogy csak kettőt említsek: meg kell találni annak a módját, hogy a jövőre kieső adóbevételt hogyan fogja pótolni a város, hiszen az infrastruktúrát, a kötelező ellátásokat valamiből továbbra is finanszírozni kell. Ugyanakkor az előző ciklusban elért állami adósság-átvállalás és a várossá válás megnyit számos eddig nem elérhető lehetőséget Diósd számára a további, jelentős fejlődés útján.

Az Önök részéről bölcs döntésre van tehát szükség annak érdekében, hogy felkészült, tapasztalt, kipróbált és megbízható személyek kerüljenek a képviselő-testületbe, akik felelősen hoznak majd hosszú távú döntéseket a rend és a kiszámíthatóság jegyében.Diósd > Hírek > Sajtóanyagok > Vélemények

Cikluszáró igen, kampányszám nem! – a Fidesz-KDNP szövetség közleménye

CIKLUSZÁRÓ IGEN, KAMPÁNYSZÁM NEM!

Fidesz-KDNP 2014 logóTegnap Diósd Város Képviselő-testülete egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta, hogy – az eddigi gyakorlathoz hasonlóan – idén is kiadja a város a Diósdhéjban c. havilap cikluszáró különszámát, amelyben a Képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal beszámol az elmúlt 4 év eredményeiről. Ez egy bevett szokás, amely által megtiszteljük a Választópolgárokat azzal, hogy ismertetjük velük az elmúlt ciklusban elért eredményeket, a város jelenlegi helyzetét. Ezzel az a cél, hogy az októberi választás előtt Önök összegezve lássák, hogy mire költötték az adójukat, milyen körülmények motiválták a hivatalos döntéseket és mennyit haladt előre településünk az elmúlt időszakban. – Vagyis tiszteletadás a Választók felé, hogy lássák a valóságot, és lehetőségük legyen minden ismeret birtokában dönteni. Ez egyébként erkölcsi kötelességünk is.

Elhangzott egy másik javaslat is, amit Bogó László képviselő terjesztett elő.Vélemények

Eutanázia. Lehet-e kegyes megoldás?

Feszület felhőbenEu thanatosz (ευ θανατος) = jó halál.

A papi zsolozsma Completoriumában (Befejező imaóra) mindennapi esti imaként ezt a kérést találjuk: „A nyugodalmas éjszakát és a jó halál kegyelmét adja meg nekünk a mindenható Isten! Ámen.”

„Eutanázia”. Ma a köznyelvben „kegyes halál”-nak fordítják. Azt értik rajta, hogy egy gyógyíthatatlan és nagyon szenvedő beteg földi élete megrövidíthető – merő együttérzésből és humánumból. Vagyis egy jótett. Pártolói arra alapoznak, hogy a szenvedést ki kell küszöbölni az emberi életből, mert nincs értelme. Annak, aki szenved és emberi vélemények alapján nem gyógyítható, jobb, ha nem él tovább. Ezért – mondják – mindenkinek joga van kérni az eutanáziát, vagyis azt, hogy ha ő úgy látja jónak, akkor orvosi segítséggel (vagy anélkül) vessenek véget az életének. Mert a szenvedés rossz. Mert a szenvedéssel nem tudunk mit kezdeni. Mert a haldokló már nem hasznos tagja a társadalomnak, hanem csak fölemészti a költségvetés és a társadalombiztosítás pénzügyi tartalékait, miközben nem termel. Amikor valaki a maga számára kéri az eutanáziát, tulajdonképpen „asszisztált öngyilkosságot” követ el.

Ennek a ténykedésnek különböző fokozatai lehetnek.Hírek > Vélemények

Tegyünk együtt a rezsicsökkentésért!

Kedves barátaink!diosdifidesz.hu

Büszkén számolunk be arról, hogy már több mint

másfél millió aláírást gyűjtöttünk a rezsicsökkentés érdekében.

Itt azonban nem állunk meg. A petíció már az interneten is megtalálható, írjátok alá ti is ezen az oldalon:

http://rezsicsokkentes.fidesz.hu/

Ez az ügy mindent magyar embert érint, mindenki erőfeszítésére szükség van. Ezért arra kérünk titeket, mondjátok el ismerőseiteknek is, hogy most már az interneten is támogathatják a rezsicsökkentést. Ehhez nincs más dolgotok, nyissátok meg az alábbi képet, majd osszátok meg Facebookon:

http://on.fb.me/106ir6L

Segítségeteket előre is köszönjük, üzenjük együtt a világnak: Magyarország nem hagyja magát!

Üdvözlettel:

Fidesz – Magyar Polgári SzövetségVélemények

A mi országunk. Ők tették tönkre!Vélemények

“A kicsi pápa”

Benedek pápa 205Mikor nyolc évvel ezelőtt az illetékes bíboros kimondta a Ratzinger nevet, egy korszak ért véget, hihette mindenki.

II. János Pál pápa helyett új nevet és számot kell megtanulni, a mosolygó, világutazó sztárpápa helyett egy szürke eminenciás fejére kerül a tiara. A páncélbíboroséra. A kedélyes lengyelt egy szigorú német váltja föl, akinél már nincs pardon, nincs viccelődés. Aztán kiderült, hogy ebből semmi sem igaz. A szigorú német épp olyan nyájas volt, mint elődje, a páncélbíboros csak a sajtó által ráaggatott titulus, semmi több, a szürke eminenciás pedig tudott Isten szolgáinak szolgája lenni. Nyolc éven át az is volt. A legnagyobb, aki a legkisebb akart lenni.Hírek > Vélemények

XVI. Benedek pápa elbúcsúzott Rómától és a világegyháztól – ma este 8 órakor lemond hivataláról

Benedek pápa ma délután 5 órakor hagyja el a Vatikánt, és néhány hónapra a Castel Gandolfo-i pápai palotába költözik, ahol beszédet mond az őt köszöntő tömegnek. (Ez lesz utolsó nyilvános pápai megnyilvánulása.)

Róma püspöke, Péter utóda, Krisztus földi helytartója ma este 8 órakor lemond hivataláról.

Február 27-én, szeBenedek pápa 250rdán délelőtt fél 11-kor kezdődött a Szent Péter téren az általános pápai audiencia, amelyre a vártnál is nagyobb hívősereg érkezett az olasz egyházmegyékből és a világ minden részéről, amint ezt jelezték a spanyol, amerikai, magyar, lengyel, horvát, szlovák, bajor és egyéb nemzeti zászlók, valamint hatalmas transzparensek, amelyeken különböző nyelveken olvashattuk: „Köszönjük Szentatyánk, hiányozni fogsz, mindig a szívünkben maradsz”. Benedek pápa 245

A 150 ezer hívő nemcsak a bazilika előtti teret, hanem a környező utcákat is megtöltötte, ahonnan óriás kivetítőkön követték nagy figyelemmel és összeszedetten a búcsúzó pápa szavait. Rendkívüli, történelmi eseménynek lehettünk részesei, hiszen nem a gyász könnyeivel búcsúztunk el Péter utódától, hanem meghatott és hálás örömmel, annak tudatában, hogy XVI. Benedek továbbra is mellettünk marad, imádkozik értünk, szívébe zár mindnyájunkat.Vélemények

Civil országértékelés szombaton – meghívó

Tisztelt Barátaink, Kedves Támogatóink!

Szeretettel hívjunk Önöket közösségünk ország értékelő nagygyűlésére. A nagygyűlésen értékelni kívánjuk az előző kormányok 2002 és 2010 közötti működését. Foglalkozni fogunk az Orbán kormány kétéves teljesítményével.

Célunk, hogy hagyományt és lehetőséget teremtsünk civil közösségeinknek a mindenkori kormányok munkájának értékelésére.

A nagygyűlés helye:Vélemények

Szentszéki vészjelzés és felszólítás a “gender-elmélet”-tel kapcsolatosan

Benedek pápa 107 egyedülA gender-elmélettel a Nyugat újból gyarmatosítja a világ többi részét – ez a vészjelző megállapítás az egyik végkövetkeztetése az Egyház társadalmi tanításának terjesztésével foglalkozó „Van Thuân bíboros” Nemzetközi Megfigyelőközpont jelentésének, amelyet január 26-án Triesztben mutatott be a központ elnöke, Giampaolo Crepaldi érsek. A 2011-re vonatkozó jelentésből kiderül, hogy az „emberi természet gyarmatosításának” jelensége óriási felforgató erővel hatalmas nemzetközi nyomást gyakorolt a kormányokra: változtassák meg hagyományos törvényalkotásukat az élet továbbadásáról, a családról és az életről elsősorban a latin-amerikai országokban.Vélemények

Képek Orbán Viktor hétköznapjaiból (videó)Vélemények

Jó tudni, mielőtt szidjuk a kormányt… (9)

Magyar termelőkkel a családokért
Több mint 70 tonna élelmiszert, 2012 darab egyenként 35 kg-os élelmiszercsomagot adományoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma rászoruló családoknak. A több mint 20 millió forintos adományt a Magyar Piac Szövetkezet szervezésében magyar gazdák termékeiből a szövetkezet és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) önkéntesei állították össze.


Vélemények

Dizseri András interjúja Böjte Csaba ferences szerzetessel

http://www.promontortv.hu/archivum/20121207_1Vélemények

Szent Miklós püspök (Kr. u. kb. 270-350)

December 6-a Szent Miklós püspök nem kötelező ünnepnapja.

Az apró jócselekedetek védőszentje és a ma legjobban „elpiacosított” szent 270 körül született Patara-ban (ma Törökország), 350. december 6-án halt meg Myra-ban (ma Demre, Törökország). Ereklyéi a dél-olaszországi Bari-ban találhatók a Szent Miklós bazilikában. A hajósok, halászok, kereskedők, zarándokok és a férjhez menni vágyó lányok védőszentje.

Miklós szülei gazdag és istenfélő emberek voltak, akik sokat imádkoztak azért, hogy gyermekük szülessen. Az Úr végül meghallgatta kérésüket, és fiúval ajándékozta meg őket, aki gyermekkorától kezdve kitűnt éles elméjével, őszinte jámborságával és engedelmességével. Szülei halála után Miklós jelentős vagyont örökölt, amelyet jó szívvel osztogatott a szegények között.Vélemények

Utcaátnevezések – miért kétséges Zalka Máté identitása?

A képviselő-testület november 29-i ülésén napirend előtti kérdés formájában került szóba a két, kommunista politikusról elnevezett utcánk átkeresztelésének immár kötelező mivolta, és az ebből fakadó hivatali feladatok. Megdöbbenésünkre azonban – miután a Ságvári Endre utca neve megváltoztatásának szükségességét senki sem vonta kétségbe – a Jegyző kérdésesnek mondta a Zalka Máté utca esetét, mert “ez a név nincs a törvény mellékletét képező listán”. A Polgármester egyetértett ezzel, és mindketten közölték, hogy a Magyar Tudományos Akadémia véleményét fogják kikérni a kérdésben (ugyanis vitás esetekben a törvény szerint ezt kell tenni).

Megdöbbenésünk okai a következők:Vélemények

Jó tudni, mielőtt szidjuk a kormányt (8)

Októberben 13,69 százalék volt a munkanélküliségi ráta Szlovákiában, tavaly októberhez képest 0,4 százalékponttal, szeptemberhez képest pedig 0,25 százalékponttal emelkedett – közölte kedden a szlovák munkaügyi minisztérium.

Az adat meglepte az elemzőket, akik a munkanélküliség csökkenésére számítottak. A Reuters által megkérdezett elemzők azt prognosztizálták, hogy a munkanélküliség 13,33 százalékra mérséklődik októberben. A legnagyobb munkanélküliséget 19,61 százalékkal a besztercebányai régióban regisztrálták, ezen belül is a rimaszombati kerületben 34,5 százalékot. A legalacsonyabb a Pozsony I kerületben volt a ráta, 4,17 százalék. Szlovákiában 2008 augusztusában volt a legalacsonyabb a munkanélküliek aránya, 7,36 százalék.

(A magyar adat: 10,4)

 Vélemények

Orbán Viktor madridi beszéde

Orbán Viktor előadása a „Remény és keresztyéni válasz a válságra” című katolikus konferencián Madridban 2012.november 17-én.

2012. november 17. Madrid

Tisztelt Kongresszus! Mélyen tisztelt Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim!

Először is hadd mondjam el, hogy én tartozom köszönettel, és nem Önök nekem azért, hogy itt lehetek. És barátomnak is köszönöm, hogy legutolsó találkozásunkkor kivette belőlem az ígéretet, hogy novemberben mindenképpen itt leszek Önökkel Madridban. Sok szépet és jót mondott rólam a megnyitó előadás, bevezetés. Az ember egy kicsit kínosan érzi magát, amikor nyilvánosan dicsérgetik, miközben persze titokban kicsit jól is esik neki. Az amerikaiak a szokásos nyegleségükkel ki is dolgoztak erre a helyzetre egy formulát, amit most elmondok, ami úgy hangzik, hogyha a szüleim itt lettek volna, akkor az apám büszke lett volna, édesanyám pedig mindent szó szerint elhitt volna. Nos, hát így állunk a dicsérettel.Vélemények

EGYÜTT 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Közérdekű felhívás!

Figyelem, óvakodj a furcsa pártól! Aki a képen látható személyeket külön, vagy ami még rosszabb, együtt látja, azonnal értesítse a legközelebbi elmeorvost és húzódjon tőlük biztos távolságba, mert külön-külön is veszélyesek lehetnek, de együtt bármire képesek!Sajtóanyagok > Vélemények

Dr. Aradszki András ünnepi beszéde Érden

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án délelőtt, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc kitörésének emléknapján dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is beszédet mondott, amelyet alább olvashatnak:

Tisztelt Polgármester úr, kedves Ünneplők!

1,  ’56-ban, azaz 56 évvel ezelőtt ezen a délelőttön nagy várakozás és egyben zűrzavar volt érzékelhető a budapesti levegőben: a korábbi hónapok változásai és a lengyelekkel való szolidaritás kifejezésének szüksége utcára vitték a fiatalokat. Ők kiáltványukkal hívták a munkásokat és mindenkit, aki változást akart a sztálini önkénnyel szemben. Ezzel szemben a hajnalban Titótól hazaérkezett Gerő Ernő pártfőtitkár és kísérete a hírtől megrettent, és betiltott minden fajta tömegrendezvényt.

Ennek ellenére – a diktatúra rendőrségével és az ÁVH-val mit sem törődve – a lelkes tüntetők kivonultak a lengyel Bem tábornok szobrához, Sinkovits Imre elszavalta a Nemzeti dalt, majd a százezernél is több tüntető a Parlament elé vonult. Közben az államhatalom újra engedélyezte a megmozdulást, este azonban Gerő már szovjet segítséget kért. Nem volt nehéz, hiszen a „nagy testvér” itt volt. A kertek alatt… Ugrásra készen… Ágyúval, tankkal, légierővel.

A tüntetők mégis mentek. És kikövetelték Nagy Imre állásfoglalását, ledöntötték az antikrisztus Sztálin óriásszobrát, elfoglalták a Magyar Rádiót, és néhány nap alatt kiverték a szovjeteket Budapestről.Vélemények

Jó tudni, mielőtt szidjuk a kormányt… (7) – a Békemenet háttere

A múlt heti bejelentés kommentárja (mno.hu):

Mint arról az mno.hu beszámolt, a kormány újabb, összesen 367 milliárd forint értékű kiigazításról döntött 2013-ra. Portálunk megtudta: pénzügyi helyett gyakorlatilag nyílt politikai harc bontakozott ki az Európai Bizottság baloldali többsége és a magyar kormány között. A magyar kormány ugyan vállalt további kiigazításokat, de változatlanul nem hajlandó a bérekhez és a nyugdíjakhoz nyúlni. A baloldali érdekkörök az utóbbi eszközzel akarják politikailag térdre kényszeríteni az Orbán-kormányt, míg ezzel szemben a kabinet nemhogy a bérekhez nem nyúl, hanem a megmaradt bankadóból finanszírozhatja a pedagógusbér-emelést.

Mint arról beszámoltunk, a Matolcsy György által szerdán bejelentett intézkedések döntően a hazánkban lévő multinacionális vállalatokat és bankokat érintik, nem a bérből és fizetésből élőket. A lépések révén közel 400 milliárddal javulhat a költségvetés egyenlege.Vélemények

Nem a magyar családok fizetik meg a hiánycsökkentést, hanem a bankok és a multinacionális vállalatok

Nem a magyar családok fizetik meg a hiánycsökkentést, hanem a bankok és a multinacionális vállalatok– minderről Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője beszélt a Hír TV Rájátszás című műsorában.

Az Európai Unió 11 tagországának megengedte, hogy jövőre is a három százalék fölött tarthassa a költségvetési hiányát, míg tőlünk folyamatos szigort követel, amelynek fényében egyértelmű a kettős mérce hazánkkal szemben – hangsúlyozta Rogán. Nagyon is helyes, hogy a kormány a bankok terheit növelte, és nem a családokét – tette hozzá. Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy a bankok ettől kezdve még kevésbé fognak hitelezni, a Fidesz frakcióvezetője rámutatott, hogy nem azért nem hiteleznek a bankok, mert adókat vet ki a kormány, hanem a korábban kiadott hiteleket szedik be.Vélemények

Jó tudni, mielőtt szidjuk a kormányt… (6)

A kormány eddigi intézkedései a szegénység ellen

A Nemzeti Együttműködés Kormánya megalakulása óta számos intézkedést hozott a munkaalapú gazdaság megteremtése mellett a szegénység elleni küzdelem érdekében. A kabinet munkahelyvédelmi akciótervvel támogatja az 55 év felettiek munkahelyének megtartását, a fiatalok munkába állását és a gyermeket nevelő édesanyák visszatérését a munka világába. A kormány ezzel párhuzamosan kiemelt figyelmet fordít a rászorulók megsegítésére és a segélyektől az átképzésig széleskörű támogatást nyújt. A kormány közleménye.Vélemények

Jó tudni, mielőtt szidjuk a kormányt… (5)

Elfogadta a 2011-es zárszámadást az Országgyűlés

A dokumentumban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter arról számolt be, hogy a magyar gazdaság tavaly a vártnál jobb teljesítményt ért el, a bruttó hazai össztermék a tervezett 1,5 százalék helyett 1,7 százalékkal növekedett.

Az államháztartás egyszeri tételek nélküli, uniós módszertan szerinti hiánya a GDP 2,43 százalékát tette ki tavaly, vagyis alacsonyabb volt, mint a tervezett 2,94 százalék.

 

Januártól csökken a középosztály adóterhelése

Támogatja a Fidesz-frakció a múlt héten bejelentett adóváltozásokat, mert azok jelentős adócsökkentéseket tartalmaznak – mondta a képviselőcsoport hétfői ülése után Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: 2013. január 1-jétől csökken a magyar középosztály adóterhelése, és csak azok fognak több adót fizetni, akik többet keresnek havi egymillió forintnál. A Fidesz szerint ők képesek több terhet vállalni az államadósság-csökkentés érdekében – tette hozzá.

Rogán Antal szerint csaknem egymillió embert érint, hogy négy százalékkal csökken a középosztály adóterhe, ami e társadalmi réteg erősödését is jelenti majd.

A félszuperbruttó teljes kivezetésével 2013-tól egy egyszerű és arányos adókulcs működik majd Magyarországon, ami az adóbevallások egyszerűsödésével is jár – összegezte.

inforadio.hu/MTISajtóanyagok > Vélemények

Dr. Araszki András országgyűlési képviselő október 4-i sajtótájékoztatójáról

1, Elsőként a munkahelyvédelmi akcióterv elfogadásáról számolt be Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő októberi sajtótájékoztatóján. Az előre közölt tervezethez képest csak kisebb változtatásokat hajtottak végre a szövegen: a kedvezményekhez való hozzáférés könnyebbé vált. Az akcióterv megalapozottságát az ellenzék folytonosan vitatta: azt állította, hogy a költségvetési fedezete nincs meg. Matolcsy miniszter úr határozottan kijelentette, hogy ezek a kedvezmények bene vannak a jövő évi költségvetésben, fedezetük megvan.Vélemények

Jó tudni, mielőtt szidjuk a kormányt… (4)

Augusztusban 2,0 százalékkal nőtt az export, míg az import euró értéke csak 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – jelentette előzetes adatok alapján kedden a KSH.

Az első becslés szerint augusztusban a külkereskedelmi mérlegtöbblet 575 millió euró volt, 121 millióval több mint egy évvel korábban. Az augusztusi kivitel 73, a behozatal 69 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolította le Magyarország.

Az év első nyolc hónapjában euróban az export 1,1, az import 1,4 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához mérve. Az exporttöbblet 4,667 milliárd eurót tett ki, alig 72 millióval kevesebbet az egy évvel korábbinál.

inforadio.hu; MTIVélemények

A miniszterelnök beszéde a Magyar Diaszpóra Tanács II. ülésén

Lezárult a történelem egyik európai fejezete, és azokkal az eszközökkel, amelyekkel eddig a világ vezető civilizációja volt a mienk, a továbbiakban már nem lehet versenyképesnek lenni. Nem élhetünk tovább úgy, ahogy eddig éltünk. Nyugat-Európában ez nehezebb átalakulást jelent, mint Közép-Európában, mert itt valójában nem épült ki jóléti rendszer.Vélemények

Európában nyugdíjcsökkentés van, és leépítik a családtámogatási rendszereket

Magyarország ma erősebb, mint volt, és nincs senkinek kiszolgáltatva – nyilatkozta a miniszterelnök a szegedma.hu hírportálnak. Minden gondot meg tudunk oldani egyedül, saját erőből, még a pénzügyi és gazdasági bajokat is. Az IMF-hitel nyilvánvalóan sokat segítene, mert súlyos válság gyötri Európát, és újabb válsághullám közeledik, ami negatív hatással lesz Magyarországra is. Könnyebb lenne kivédenünk, ha lenne mögöttünk egy biztonsági háló. Anélkül is sikerülni fog, csak több energiával, drágábban. Csak egy jó megállapodás előnyös az ország számára, rossz nem jöhet szóba. Nem fogadható el, hogy csökkentsük a nyugdíjakat, a béreket, a gyermekek után járó támogatásokat, vagy embereket bocsássunk el.2008-ban a szocialisták már aláírtak egy rossz, hazánk számára kedvezőtlen megállapodást, mi nem fogunk.

Válságkezelésben jobban teljesítünk, mint a legtöbb uniós tagállam. Miközben egész Európában nyugdíjcsökkentés van és leépítik a családtámogatási rendszereket, addig Magyarországon sikerült a kormánynak megőrizni a nyugdíjak reálértékét, meghosszabbítottuk a gyest és a gyedet, valamint bevezettük a gyermekek után járó adókedvezményt.Vélemények

Az Apostoli Szentszék kitüntette Áder János köztársasági elnököt

Az Út a Békéhez Díjjal tüntette ki Áder János köztársasági elnököt szerdán az Apostoli Szentszéknek az ENSZ mellett működő állandó megfigyelő missziója. A díjat azért ítélték a magyar államfőnek, mert Magyarország sokat tett az emberi élet és a házasság intézményének tiszteletben tartásáért.

A díjat a misszióvezető, Francis Chullikatt érsek, apostoli nuncius adta át New Yorkban. Az Út a Békéhez Díj (Path to Peace Award) alapítvány igazgatótanácsa azért ítélte oda az idén huszadik alkalommal átadott díjat a magyar államfőnek, mert Magyarország sokat tett az emberi élet és a házasság intézményének tiszteletben tartásáért. A díjátadó ceremónián Edward Egan, New York egykori érseke a magyar alkotmány ezen rendelkezéseit „a nyugati kultúra legjobb értékeinek” minősítette.Vélemények

Semjén Zsolt a HírTV Kontraszt c. műsorábanVélemények

Kitüntetést kapott Spányi Antal megyéspüspök

A Parlament Kupolatermében adták át hazánk legrangosabb állami kitüntetéseit augusztus 20-án. A Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Spányi Antal megyéspüspök, melyet Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére a kitüntetetteknek. Spányi Antal püspök az ünnepi elfoglaltságai miatt a héten veszi át a kitüntetést.Vélemények

Kiterjesztené a családi adókedvezményt a KDNP

Évi negyedmillióval is bővülhet egy többgyermekes család kasszája Méltányosabb lehet a családi adókedvezmény, amennyiben a kormány a KDNP javaslata mentén bővíti a jogosultsághoz való hozzáférést. A KDNP a miniszterelnökkel folytatott júliusi megbeszélésen szorgalmazta a családi adókedvezmény kiteljesítését, hogy az alacsony jövedelmű többgyermekes családok is érvényesíthessék az adókönnyítéseket.Vélemények

Marad a tehermegosztás politikája

A tehermegosztás politikája nem fog eltűnni a magyar nemzetstratégiából, ezért az ország külképviselet-vezetőinek nem védekezniük kell, amikor erről kérdezik őket külföldön – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a nagyköveti értekezleten, Budapesten. Szólt arról is, hogy Magyarország sikeresen kezeli a válságot, de meg kell akadályozni, hogy az államadósság ismét növekedjen. A külképviselet-vezetőknek azt mondta, jó eredményeket „csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni”.« Előző
2019. május 19., vasárnap - Ivó, MilánDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress