Menü Bezárás

Erkölcstelen a testületi döntés

 A múlt csütörtöki, az valóban egy “érdemi ok nélkül összehívott” rendkívüli testületi ülés volt – ahogyan Dizseri András képviselőtársam fogalmazott. A három napirendi pont közül egyik sem volt annyira életbevágó fontosságú, hogy 24 órával korábban riasztani kellett volna a képviselőket.

Számomra mégis a polgárőrség kérdése volt a legfelháborítóbb. Nem azért, mert Diósdon már hatékonyan működik a polgárőrség mint intézmény, és ezért nem érdemes egy másikat is pénzelnie az önkormányzatnak; nem is azért, mert ebből illetékességi viták alakulhatnak ki; hanem elsősorban azért, mert maga az ötlet és az eljárás súlyosan erkölcstelen.

Véleményem szerint Diósd nem adhatja nevét és címerét egy olyan szerveződéshez, amelynek (leendő) elnöke ellen feljelentés (okirathmisítás) miatt nyomozás folyik. Hogyan bízhatjuk a (jog)biztonságunkat egy olyan személy által vezetett társaságra, akinek jogkövető magatartása megkérdőjeleződött, és aki a vád alól még nem tisztázódott? Vagy Diósdot a tisztesség nem érdekli? Ugyanis a képviselő-testületi többség most egész Diósd nevében relativizált és mért kettős mércével. Ez pedig egy községet vezető testület számára erkölcsileg megengedhetetlen, és a Gyurcsány kormány mentalitását idézi.

Eőry Zsolt önkományzati képviselő