Menü Bezárás

Hoffmann Rózsa marad

 Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár – közölte a miniszterelnök szóvivője. Az oktatási államtitkárt Hoffmann Rózsának hívják, és így fog ez maradni még hosszú időn keresztül – mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy az oktatási államtitkár Orbán Viktor kormányfő egyik legközvetlenebb munkatársa. Mint mondta, ma, Magyarország megújítása során az egyik stratégiai fontosságú terület a közoktatási és a felsőoktatási rendszer átszervezése. Ezt a munkát végzi jelenleg Hoffmann Rózsa, és ezt fogja végezni a jövőben is.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e személyes konzultáció a miniszterelnök és az államtitkár között, Szijjártó Péter azt válaszolta: Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa rendszeresen szokott konzultálni, általában a kormányülések, illetve azok előkészítése keretében. Más témában egyelőre személyes találkozó nem szerepel a napirenden.

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára hétfőn felajánlotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek írott levelében. Az MTI információi szerint Hoffmann Rózsa döntésében szerepet játszott a Fidesz etikai bizottságának közelmúltban hozott döntése, amelynek értelmében Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke nem követett el etikai vétséget. A volt oktatási miniszter ellen Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett eljárást, mert az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke a médiában többször bírálta az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője ugyancsak újságírók előtt – megerősítve az MTI-nek hétfő délelőtt adott nyilatkozatában foglaltakat – úgy fogalmazott: egy folyamatos, szervezett támadásra reagált az oktatási államtitkár, szerinte kissé elhamarkodottan. Hozzátette, abban reménykednek, hogy a miniszterelnök nem fogadja el a lemondást. Hoffmann Rózsát a végletekig támogatjuk, a döntését ebben az estben nem. Arra, hogy van-e koalíciós feszültség az ügy miatt, kijelentette: feszültség eddig sem volt, ettől sem lesz, és reményeik szerint ezután sem. Arra a felvetésre, hogy ha Orbán Viktor elfogadja a lemondást, ismét a KDNP jelöli-e az oktatási államtitkárt, Harrach Péter azt válaszolta: erről még nincs szó, és remélik, nem lesz szükség új jelölésre.

Harrach Péter kifejtette: Hoffmann Rózsa nyugodt körülmények között, hatékony, szakmai munkát szeretett volna végezni, de ehelyett a folyamatos, szervezett és nemtelen támadások ellen kellett védekeznie. A frakció továbbra is Hoffmann Rózsa mellett áll, és azt javasolja, hogy vonja vissza elhatározását – tette hozzá a KDNP képviselőcsoportjának vezetője. Harrach Péter Hoffmann Rózsáról úgy fogalmazott: “megnyugtató számunkra, hogy a minisztere és a miniszterelnök egyaránt bízik szakmai tudásában és emberi helytállásában”.

Forrás: MTI, kdnp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..