Európában nyugdíjcsökkentés van, és leépítik a családtámogatási rendszereket

Magyarország ma erősebb, mint volt, és nincs senkinek kiszolgáltatva – nyilatkozta a miniszterelnök a szegedma.hu hírportálnak. Minden gondot meg tudunk oldani egyedül, saját erőből, még a pénzügyi és gazdasági bajokat is. Az IMF-hitel nyilvánvalóan sokat segítene, mert súlyos válság gyötri Európát, és újabb válsághullám közeledik, ami negatív hatással lesz Magyarországra is. Könnyebb lenne kivédenünk, ha lenne mögöttünk egy biztonsági háló. Anélkül is sikerülni fog, csak több energiával, drágábban. Csak egy jó megállapodás előnyös az ország számára, rossz nem jöhet szóba. Nem fogadható el, hogy csökkentsük a nyugdíjakat, a béreket, a gyermekek után járó támogatásokat, vagy embereket bocsássunk el.2008-ban a szocialisták már aláírtak egy rossz, hazánk számára kedvezőtlen megállapodást, mi nem fogunk.

Válságkezelésben jobban teljesítünk, mint a legtöbb uniós tagállam. Miközben egész Európában nyugdíjcsökkentés van és leépítik a családtámogatási rendszereket, addig Magyarországon sikerült a kormánynak megőrizni a nyugdíjak reálértékét, meghosszabbítottuk a gyest és a gyedet, valamint bevezettük a gyermekek után járó adókedvezményt.

Miközben Európa csaknem minden országában csökken a munkában állók száma, Magyarországon az elmúlt két év alatt több mint százezerrel nőtt. Kétszázezer olyan ember van, aki korábban segélyből élt, most pedig Start-munkából tartja fenn magát és családját.

Természetesen nincs olyan, hogy egy országban csak jó dolgok történnek, de előbb-utóbb Magyarországon is meghaladja majd a jó dolgok száma a rosszakét.

Mára sikerült felgyorsítani az európai források kiáramlását a gazdaságba, és sikerült az államadósságot a GDP-hez mért több mint 80 százalékról 77 százalék alá csökkenteni.

Míg azonban ezek mérhető adatok, addig az ország erkölcsi állapotára csak közvetett ráhatása van a kormánynak. Ez alapvetően az embereken múlik.

Számukra az emberek a legfontosabbak, nem a kormányzat vagy éppen az önkormányzatok önmagukban. A kormány tiszta viszonyokat teremt: az egészségügy és az oktatás az államé, és amely feladatokat az önkormányzatok jól tudnak ellátni, azokat végezzék el továbbra is. Ha valaki vállal egy feladatot, lássa el saját forrásaiból, az önkormányzatoknak saját bevételeiken keresztül lehetőségük nyílik erre. Állami feladatot is csak így lehet ellátni.

A szegedi lézer-kutatóközpont projektje késésben van, vizsgálja a kabinet, hogyan tudna segíteni. Ki akarjuk deríteni, ki a felelős azért, hogy ilyen lassan haladnak az ügyek, és mit lehet tenni a felgyorsításért.

A nem látvány-csapatsportágak szövetségeinek vezetői két héten belül leteszik elénk a sportáguk távlati, nyolc-tizenkét éves fejlesztési programját, amit a Magyar Olimpiai Bizottsággal együttműködve meg is fogunk valósítani.

Miniszterelnöki Sajtóiroda


2019. június 20., csütörtök - RafaelDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress