Jó tudni, mielőtt szidjuk a kormányt… (5)

Elfogadta a 2011-es zárszámadást az Országgyűlés

A dokumentumban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter arról számolt be, hogy a magyar gazdaság tavaly a vártnál jobb teljesítményt ért el, a bruttó hazai össztermék a tervezett 1,5 százalék helyett 1,7 százalékkal növekedett.

Az államháztartás egyszeri tételek nélküli, uniós módszertan szerinti hiánya a GDP 2,43 százalékát tette ki tavaly, vagyis alacsonyabb volt, mint a tervezett 2,94 százalék.

 

Januártól csökken a középosztály adóterhelése

Támogatja a Fidesz-frakció a múlt héten bejelentett adóváltozásokat, mert azok jelentős adócsökkentéseket tartalmaznak – mondta a képviselőcsoport hétfői ülése után Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: 2013. január 1-jétől csökken a magyar középosztály adóterhelése, és csak azok fognak több adót fizetni, akik többet keresnek havi egymillió forintnál. A Fidesz szerint ők képesek több terhet vállalni az államadósság-csökkentés érdekében – tette hozzá.

Rogán Antal szerint csaknem egymillió embert érint, hogy négy százalékkal csökken a középosztály adóterhe, ami e társadalmi réteg erősödését is jelenti majd.

A félszuperbruttó teljes kivezetésével 2013-tól egy egyszerű és arányos adókulcs működik majd Magyarországon, ami az adóbevallások egyszerűsödésével is jár – összegezte.

inforadio.hu/MTI


2019. június 20., csütörtök - RafaelDiósdi Fidesz - kapcsolat@diosdifidesz.hu

Készítette: Olcsó Weboldal
WEB Experts – web design • WORDPress